Rohkema info nägemiseks:

ESTATEGURU HOLDING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2337; jälgijaid - 10. Arvustusi - 5; Artikleid 1+ "Kirjuta ESTATEGURU HOLDING OÜ kohta arvamuslugu!"

ESTATEGURU HOLDING OÜ hetkeolukord

Juba 2337 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,0 punktiga ja kommenteeritud 93 korda.

Tegevusaruanne 2023

Estateguru Holding OÜ on asutatud 2014. aastal ning on Estateguru grupi ettevõtete valdusühing. Estateguru gruppi kuulub kokku seitseteist ettevõtet, sh Estateguru OÜ hallatav Estateguru kaubamärgi alt tegevusloastatud ühisrahastusteenust pakkuv platvorm. Estateguru on juhtiv üleeuroopaline ühisrahastusplatvorm, mis pakub kinnisvara tagatisel lühiajalisi laene väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele ning hoolikalt valitud investeerimisvõimalusi rahvusvahelisele investorite kogukonnale.

Kinnisvara- ja finantssektoris kujunes 2023. aasta jätkuvalt keeruliseks. Püsivad geopoliitilised riskid, kõrged intressimäärad ning keeruline majanduskeskkond Baltikumis ja kogu Euroopas mõjutasid märkimisväärselt investorite aktiivsust ja investeeringute mahtusid. Kinnisvaraturg meie tegevusriikides oli tuntavalt ebalikviidsem ning tehingute maht võrreldes eelmise aastaga varasemast väiksem. Sellest tingitult oli ka uute kvaliteetsete laenuprojektide leidmine ja finantseerimine keerukam.

Kinnisvara- ja finantssektoris kujunes 2023. aasta jätkuvalt keeruliseks. Püsivad geopoliitilised riskid, kõrged intressimäärad ning keeruline majanduskeskkond Baltikumis ja kogu Euroopas mõjutasid märkimisväärselt investorite aktiivsust ja investeeringute mahtusid. Kinnisvaraturg meie tegevusriikides oli tuntavalt ebalikviidsem ning tehingute maht võrreldes eelmise aastaga varasemast väiksem. võrreldes eelmise aastaga.

Sellest tingitult oli ka tulemusel muutus uute kvaliteetsete laenuprojektide leidmine ja finantseerimine keerukamaks.

2023. aasta oli Estateguru grupi jaoks murranguline ja strateegiliste saavutuste aasta. Maikuus väljastas Eesti Finantsinspektsioon Estateguru gruppi kuuluvale Estateguru OÜ-lele ühisrahastusteenuse osutaja tegevusloa, mis avab uusi võimalusi üle-Euroopaliselt laienemiseks ja tagab

Estategurule õiguse pakkuda laenude vahendamist, suurendades usaldusväärsust ja kindlustunnet nii investorite kui laenuvõtjate seas.

Estateguru grupis toimus mitmeid olulisi muudatusi. Otsustati lõpetada Estateguru Ühendkuningriigi turule sisenemiseks ettevalmistavad tegevused ja hinnata alla uuel turul tegevuse alustamiseks tehtud investeeringud (1,4 miljonit eurot). See mõjutas oluliselt Estateguru grupi kasumlikkust ning oli peamine tegur puhaskahjumi suurenemises. Lisaks likvideeriti Luksemburgis asutatud, kuid majandustegevust mittealustanud tütarettevõte ning erakapitalifond. Ühingu juhtkonna hinnangul aitavad need muudatused kaasa grupi pikaajalise finantsstabiilsuse saavutamisele. Üheks strateegiliseks eesmärgiks on ettevõtte 2024. majandusaasta lõpetada kasumis.

Estateguru grupp liikus tervikuna kasumlikkuse suunas, seejuures viimased kuus kuud olid stabiilselt kasumlikud (arvestama erakorralisi kulusid). Lisaks laenude edukustasudele suurendati möödunud aastal ka teisi tulusid. See kõik kokku tähendas, et 2023 aastal saavutati oma

ESTATEGURU HOLDING OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Safari laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.