Rohkema info nägemiseks:

SKINEST AIR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 905; jälgijaid - 34. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SKINEST AIR OÜ kohta arvamuslugu!"

SKINEST AIR OÜ hetkeolukord

Juba 905 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 34 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Skinest Air OÜ tegevusvaldkond hõlmab kinnisvaraarenduse, ehituse ja golfi opereerimisega tegelevate tütarettevõtete finantseerimist Gruusias.

Tbilisis paiknevas ja Skinest Rail ning FTT Golfi kaasosalusel arendatavas kinnisvaraarenduses „Tbilisi Hills“ valmis 2017. aastal rahvusvahelistele standarditele vastav golfiväljak koos klubihoonega.

2022. aastal alustasime teise neljakorruselise korterelamu ning infrastruktuuri ehitamisega. Samuti jätkasime maatükkide, eramajade ning premium segmendi korterite müügiga. Projekti territooriumi kogupindala on 331 ha, millest 61 hektaril paikneb 18 rajaga golfiväljak, harjutusväljak ja golfi klubihoone koos restoraniga. Ülejäänud territooriumile kerkivad valdavalt ühepereelamud, paarismajad, villad ning korterelamud. Lisaks on detailplaneeringus ette nähtud kohad lasteaiale, koolile, SPA-hotellile, kauplusele ning laste- ja spordiväljakutele (tennis, korvpall, jalgpall jne.).

Kokku on kogu territooriumile võimalik rajada 3000 eluaset. „Tbilisi Hills“ on ainus omataoline kinnisvaraarendus nii Tbilisis kui kogu Gruusias.

Seda nii uudse kontseptsiooni, kui ka arendatava ala suuruse tõttu. Arvestades suurt arendusmahtu kujuneb projekti kogupikkuseks tõenäoliselt 10-20 aastat. Esimesed majad valmisid 2018. aasta lõpus.

Kogu elamurajoon on ühendatud gaasi-, elektri-, vee- ja muu vajaliku infrastruktuuriga. Territooriumile on ehitatud oma kastmisevee veehoidla koos pumpjamadega. Joogiveega ühenduse ehitamine lõpetati 2018. aastal.

Olulisemad 2022. aasta majandustegevused olid:

Golf

Golfi infrastruktuur sain valmis 2017. aastal. Samal aastal käivitati golfiväljaku teenused. Skinest Airile kuuluv tütarettevõte Primera Golf &

Residence täitis õigeaegselt kõik investeerimislepinguga Gruusia riigi ees võetud kohustused. Tbilisist ainult 20 minuti kaugusel asuv golfiväljak on kujunenud juba esimesel aastal Gruusia riigi olulisimaks golfiga seotud objektiks.

Lisaks on valmis ehitatud joogivee-, kastmisvee-, gaasi- ja elektritrassid, rajatud tsentraalne kanalisatsioon, kinnistule on rajatud kaks ligipääsu, kinnistut kogupikkuses läbiv nn. Main Avenue.

Kinnisvaraarendus

Välja on töötatud kogu kinnistu arenduse üldkontseptsioon, koostatud ja kehtestatud detailplaneering, projekteeritud ning valmis ehitatud golfiga seotud hooned, valmis projekteeritud ja ehitamisel on 5 eramutüüpi, paarismajad ja korterelamu, rajatud teevõrk ja muu taristu.

Nõudlus Gruusia kinnisvara turul püsib kõrgena nii elamispindade (korterite) kui ka maatükkide järele, mistõttu oodatakse järgmistel aastatel müügitulu kasvu.

Olulist hooajalisust ettevõtte äritegevuses ei esine.

2022. aastal oli kontsernis keskmiselt kokku 86 töötajat.

Aruandeperioodil arvestati kontserni juhtkonnale tasu 8 tuhat eurot.

Skinest Air OÜ konsolideeritud ärikasum 2022. aastal oli 357 tuhat eurot (2021: ärikahjum 188 tuhat eurot).

Riskide juhtimine

Kontsern on avatud valuutariskile ja intressimäära riskile. Kontsern ei ole avatud hinnariskile kuna Kontsernil puuduvad vabal turul kaubeldavad väärtpaberid.

Valuutarisk on risk, et finantsinstrumentide rahavood kõiguvad tulevikus vahetuskursi muutuste tõttu. Valuutariskivabadeks finantsvaradeks ja -kohustusteks loetakse euros nomineeritud finantsvarasid ja -kohustusi.

Finantsvarade ja kohustuste osas, mis on fikseeritud välisvaluutas, tagab Kontsern, et avatus valuutakursside kõikumistele hoitakse aktsepteeritaval tasemel, lähtudes valitsevast olukorrast. Selle saavutamiseks ostab ja müüb Kontsern vajadusel välisvaluutat hetkehindadega, et toime tulla kursside lühiajaliste kõikumiste negatiivsete mõjudega.

Valuutaturud olid 2022. aastal peamiste Kontserni valuutade osas volatiilsed. Lari on oluliselt tugevnenud nii dollari kui ka euro suhtes, mis on tinginud kulude kasvu, samas õnnestus tõsta ka müügihinda. Kontsern ei kasuta valuutakursiriskide maandamiseks tuletisinstrumente.

Intressimäära risk tekib Kontserni ujuva intressimääraga võlakohustustest ning seisneb ohus, et finantskulud suurenevad, kui intressimäärad tõusevad. Seisuga 31.12.2022 moodustavat Kontserni ujuva intressimääraga võlakohustused ca 13 miljonit eurot. Seega avatus

SKINEST AIR OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.