Rohkema info nägemiseks:

OPTIMUS GROUP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1009; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta OPTIMUS GROUP OÜ kohta arvamuslugu!"

OPTIMUS GROUP OÜ hetkeolukord

Juba 1009 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Eerik Sai (16.02.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Omanikud ja üldjuhtimine

Osaühing Optimus Group on 2015 aasta juunis Eestis registreeritud ehitusettevõte, mille tegevust reguleerib Eesti ehitusseadustik. Juhatuses on kaks liiget: Eerik Sai ja Ursula Tiits, kelle õigused jagunevad võrdselt. Firma tegelikud kasusaajad jagunevad samuti võrdselt Ursula Tiits ja

Eerik Sai vahel. Osaühing Optimus Group tegevusvaldkonnaks on elamute ja mitteeluhoonete ehitus. Peamine rõhk on asetatud ventilatsioonitöödele, väiksematele ehitus- ja remonditöödele ja santehnilistele töödele. Pakume suurematele ehitusettevõtetele oma teenust.

Äritegevus aastal 2022 2022 aasta alguses oli üsnagi tööde rohke ning töö mõistes kiire aeg. Lõpetada tuli eelmise aastal alustatud tööd. Aasta alguses lõpetasime eelmise aasta lõpus Sepise 7 alustatud ventilatsioonitööd koostöös ABC Ventilatsioon OÜ-ga. Järgnevaks suuremahulisemaks tööks oli koostöös Airways OÜ-ga objekt Tiiu tänaval, kus taaskord peamiseks ventilatsioonitööd. Tööde kestvus juuni 2022. . Augustist algas uus objekt vanalinnas Rataskaevu 5. Taaskord teostatud ventilatsioonitööd.

Tööde kestvus kuni aasta 2022 lõpuni.

Üldjoontes oli aasta 2022 tööde mõistes stabiilne ning valdavalt sai toimetatud suuremahuliste töödega. Pisemaid tööampse sellesse aastasse ajanappuse tõttu ei tulnud.

Optimus Group Oü- l oli 2022 aastal keskmiselt 1 töötaja. Väheste töötajate arvuga osteti mitmeid teenuseid sisse. Tehtud sai koostööd paljude erinevate uute ning ka juba vanade koostööpartner firmadega.

2022 aasta lõpuks oli firmal varasid kokku 35 471,74 euro eest. Sellest põhivara 1823,05 eurot. Aasta 2022 lõpuks oli ettevõttel lühiajalisi kohustusi kokku 7801,68 euro eest. Samas äri tulud kasvasid 60121,00 euroni. Ärikulud 39 710,27 eurot.

Aasta 2022 ärikasum/kahjum 20 046,77 eurot.

Täpsem finantsülevaade on esitatud lisatud bilansis ja kasumiaruandes.

Ärikeskkond 2022 aastal

Ehitusettevõtted ehitasid aastal 2022 kokku 4,2 miljardi euro eest, sellest hooneid 2,8 miljardi ja rajatisi 1,4 miljardi euro eest. Võrreldes 2021.

aastaga ehitati hooneid kuus protsenti vähem ja rajatisi (nagu teed, sillad, sadamad, magistraaltorustikud, side- ja elektriliinid, spordiväljakud jms) üheksa protsenti rohkem.Kohalikku ehitusturgu mõjutas enim hoonete ehitusmahtude vähenemine. Vähem tehti hoonete remondi- ja rekonstrueerimistöid. Hoonete uusehitus jäi aasta varasemaga samale tasemele. Rajatiste puhul kasvas ehitusmaht eelkõige remondi- ja rekonstrueerimistööde tõttu, rajatiste uusehitus aga vähenes. Välismaal tegutsevate Eesti ehitusettevõtete mahud suurenesid eelmise aastaga võrreldes viis protsenti. Hoonete ehitus töid tehti vähem ja rajatisi ehitati rohkem. Välisriikides tehtud ehitustööde osatähtsus kogu ehitus mahus oli nii 2022. aastal kui ka aasta varem viis protsenti. Suurem osa valminud eluruumidest asuvad Tallinnas, järgnevad Tallinna lähiümbruse vallad ja Tartumaa.

Mullu väljastati ehitusluba 6763 eluruumi ehitamiseks, mida on ligi neljandiku võrra vähem kui aasta varem. Endiselt oli eelistatuim elamutüüp korterelamu (kokku 3941 eluruumi, sealhulgas kolmekuni viiekorruselistes korterelamutes 2119 eluruumi).

Kasutusse lubati 977 mitte elamut kasuliku pinnaga 666 800 ruutmeetrit. Enim lisandus uut lao,- tööstus- ja kaubandushoonete pinda. Võrreldes aasta varasemaga suurenes nii kasutusse lubatud mitteelamute pind kui ka maht.

Kokkuvõtvalt aasta 2022 ehitusmaht langes. Selle põhjuseks võib tuua materjalide hinnanguline 20% tõus ning ehituse üldine kallinemine.

Samuti mõjutas ehitust energiakriis ning kindlasti ka Ukraina-Venemaa sõda, mille tõttu tekkisid materjalide tarne probleemid sealse piiri tagant.

Aasta 2023 tegevusplaan.

Aastal 2023 soovime põhirõhu asetada seniste koostööpartneritega koostöö jätkamisele ja uute leidmisele. Samuti soovime rohkem rõhku panna eritööde teostamisele- santehnilistele- ja ventilatsioonitöödele. Eesmärgiks on leida usaldusväärsed koostööpartnerid. Välistatud ei ole ka mõningad välismaised projektid.

2022 aasta oli ettevõttele Optimus Group üsnagi edukas. Stabiilset ja pikema ajalisi projekte jagus aasta vältel. Firma käive suurenes pea poole võrra olles 60 121, 00 eurot. Puhaskasum oli 20 046,77 eurot, ehk 7541,54 euro võrra suurem kui aastal 2021.

2023 aasta esmärgiks on lihtsalt hetkel maailma majanduskriisis ning jätkuvas hindade tõusu lainel jääda toimivaks ettevõtteks. Vabaneda või siis vähendada lühiajalisi kohustusi ja seame jällegi eesmärgi kogukäivet 20% veelgi suurendada.

OPTIMUS GROUP OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.