Rohkema info nägemiseks:

VIKING TRADING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3462; jälgijaid - 4. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta VIKING TRADING OÜ kohta arvamuslugu!"

VIKING TRADING OÜ hetkeolukord

Juba 3462 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Viking Trading OÜ asutati aastal 2015 ja selle äritegevuse olemus on Musta mere piirkonnast pärineva teravilja ja õliseemnete rahvusvaheline kaubandus nii puistlastina, kui ka konteinerites. Peamised müügiartiklid on nisu, oder, mais, oad jne. Viking Trading OÜ tegevus ulatub erinevate piirkondadeni: Ukrainast Vahemerre ning Kesk- ja Kaug-Idasse ning

Ameerikasse. Tavapärane teravilja müügi hooaeg Musta mere piirkonnas algab 1. juulil pärast esimest viljasaaki ja kestab terve järgneva aastani. Kõrghooaeg langeb suve teisele poolele ja sügisele, olenevalt saagikoristuse ajakavast.

Viking Trading OÜ äritegevus hõlmab Ukrainast pärineva teravilja ja õliseemnete rahvusvahelist kaubandust, mistõttu on ettevõte tugevalt seotud Ukraina majanduskeskkonnaga. Ukraina viimaste aastate poliitiline ja majanduslik olukord on olnud ebastabiilne. Selle tulemusel on majandustegevus Ukrainas seotud teatud riskidega, mida muudel turgudel tavaliselt ei esine.

Ettevõtte tegevust 2022. aastal mõjutas kõige enam sõda Ukrainas. Alates Venemaa sissetungist Ukrainasse 2022. aasta veebruaris on Ukraina teraviljaekspordis tekkinud tõsised häired. Venemaa sõjalaevad blokeerisid Mustal merel Ukraina sadamaid rohkem kui neli kuud. Ettevõte kaotas võimaluse kasutada Musta mere sadamaid, mille kaudu on ettevõte suure hulga kaupu eksportinud varasemalt. Sadamate sulgemine või kahjustamine agressori poolt viis ettevõtte kaupade müügiviiside muutmiseni merelt maismaale. Ukraina tarnijate võimalused Ukrainast kaupade eksportimiseks on piiratud.

Samuti muutis Ukraina keskpanga valuutareeglite karmistamine Ukrainast maksete tegemise väga keeruliseks, mis halvendas oluliselt kapitali liikumist turuosaliste vahel.

Ettevõtte müügitulu aruandeperioodil oli 80 494 tuhat eurot, 2021. aastaga võrreldes 54% väiksem (2021. aastal oli ettevõtte müügitulu 173 243 tuhat eurot). Koguseliselt vähenes müük 585 000 tonnilt 245 000 tonnini (-58%). Kaupade keskmine müügihind on kasvanud, sest Venemaa sissetung Ukrainasse on põhjustanud maailmaturgudel toiduainehindade märkimisväärse tõusu.

2023. aastaks prognoosib ettevõtte juhtkond, et olukord ei muutu oluliselt paremaks ning piirangute kehtestamine teravilja ekspordile Euroopa naaberriikide poolt halvendab veelgi logistilisi tingimusi, mis põhjustab ettevõtte müügimahu vähenemist.

Ettevõtte eesmärk on jätkuvalt olla üks aktiivsetest osalejatest Musta mere päritoluga teraviljakaubandusturul ja samal ajal avada uusi turge, et laiendada ettevõtte tegevust.

Juhtkonna hinnangul rakendab ettevõte praegu äritegevuse jätkusuutlikkuse tagamiseks kohaseid meetmeid, kuid heitlik ärikeskkond võib ettevõtte majandustulemusi ja finantsseisundit negatiivselt mõjutada viisil, mida pole võimalik praegu kindlaks määrata. Käesolev majandusaasta aruanne peegeldab juhtkonna praegust hinnangut sellele, kuidas ettevõtte majanduskeskkond mõjutab äritegevust ja finantsseisundit. Tulevane ärikeskkond võib juhtkonna hinnangust siiski erinevaks kujuneda.

Juhtkond usub, et ettevõtte äritegevus ei too kaasa olulisi keskkonnaalaseid ja sotsiaalsed mõjusid. Ettevõte ei teinud olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte või investeeringuid aruandeaastal ning ei plaani neid ka järgmistel aastatel.

Viking Trading OÜ on avatud märkimisväärsele valuutariskile, kuna ettevõttel on olulised välisvaluutades fikseeritud finantsvarad ja -kohustised. Ettevõtte arvestusvaluuta on USA dollar, kuna see on valuuta, millest on kõige enam mõjutatud ettevõtte laekumised ja väljaminekud. Ettevõtte juhtkond on aruandeaastal pidevalt hinnanud valuutariske ja ei leia vajadust kasutada täiendavaid meetmeid valuutariski maandamiseks.

Aruandeperioodil töötas ettevõtte kasuks keskmiselt 11 töötajat (2021: 10 töötajat), kelle palgakulu moodustas 312 tuhat eurot (2021: 323 tuhat eurot).

Ettevõtte omanikul ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Dividendide jaotamist otsustatakse siis kui ettevõte on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt omaniku kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. Omanik võib kasvu- või investeerimisplaanide korral dividendide maksmisest loobuda.

Järgnevalt on toodud ülevaade ettevõtte olulisematest finantssuhtarvudest: 2022 2021

Puhaskasumi rentaablus 4% -2%

Vara puhasrentaablus, ROA 10% -9%

Omakapitali puhasrentaablus, ROE 20% -32%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,8 1,4

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Puhaskasumi rentaablus = Puhaskasum/Müügitulu

Varade puhasrentaablus = Puhaskasum/Varad

Omakapitali puhasrentaablus = Puhaskasum/Omakapital

VIKING TRADING OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.