Rohkema info nägemiseks:

RÄNI KV OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4017; jälgijaid - 15. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta RÄNI KV OÜ kohta arvamuslugu!"

RÄNI KV OÜ hetkeolukord

Juba 4017 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 15 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Räni KV arendab Tartu linnas elamukinnisvara ja osutab kinnisvarabüroo teenuseid.

2022 aastal valmis Ränilinnas Kvartsi tänaval 5 korterelamut ning alustasime kahe järgneva uue maja ehitusega. 2022 aasta esimest poolt iseloomustab suur nõudlus uute eluruumide järele ning väga järsk nõudluse kukkumine teisel poolaastal. Jätkus ehitushindade järsk tõus, mis on tugevalt mõjutanud arendavate korterite maksumust ja sellest tulenevalt on tõusnud ka uute korterite hinnad. Seekordne ehitushindade tõus oli tingitud Venemaa-Ukraina sõjast, mis viis turult paljud odavamad ehitusmaterjalid (Ukraina, Venemaa ja Valgevene päritolu). Eelnevalt nimetatud materjalide asendamine teiste riikide toodanguga osutus kulukaks. Energiahindade tõus ja inflatsiooni kasv üleüldiselt pani tugeva surve alla kogu ehitussektori. Lisaks eelnevale lahkusid paljud Ukraina ehitajad kodumaa kaitsele.

Nõudluse järsk langus teisel poolaastal on suuresti tinginud laenuintresside järsust tõusust – 6kuu euribor on tõusnud aasta jooksul -0,53%lt kuni 2,7% - so. 3,23% tõus, mis on olulisel määral tõstnud igakuiseid laenumakseid. Paljud potentsiaalsed kliendid on loobunud ostust ning eelistanud üürimist. Eelnevast tulenevalt on ka üüriinvestorid loobunud uute korterite juurde ostmisest ja nii mõnedki on oma üürikorterid maha müünud seoses rahavoo negatiivseks muutumisega. Positiivselt poolelt on hea näha, et pangad jätkuvalt pakuvad aktiivselt uusi eluasemelaene ja marginaalid on langenud 1,5-2,0% vahemikku. Eelnev on leevendanud intressidele kuluvaid summasid. Samuti pakutakse kodulaenude väljastamisel esimesteks aastateks soodsat fikseeritud laenuintressi.

2023 III kvartali alguseks on ehitushindade kiire hinnatõus läbi saanud ja ootame tervikuna ehitushindade langust ning stabiliseerumist, mida eeskätt veab konkurentsi tihenemine materjali- ja tööjõuturul.

2022 aastal soetas Räni KV paar kortermajade ehituseks sobilikku kinnistut, lisaks jätkati olemasolevate kinnistute detailplaneeringute menetlusega, sealhulgas bilansipäevajärgselt kehtestati meie sidusettevõtte suur 16ha suurune detailplaneering Ränilinnas. Ränilinna DP kehtestamine avab võimaluse linnaosa arendamisega edasi liikuda nii elamispindade kui ka ärikinnisvara sektoris.

2023 aastal soovime pooleliolevad kortermajad lõpuni ehitada ja ostjatele üle anda. Aastavahetuse seisuga oli pooleliolevatest kortermajadest üle 90% VÕL lepingutega kaetud ja valmis korterite laovaru puudus. Sellest tulenevalt puudub meil finantsrisk mis võiks olla tingitud laovarust ja nõudluse järsust vähenemisest. Jätkame uute kortermajade planeerimis- ja projekteerimistegevusega Ränilinnas, Siili tänaval ja mujal Räni

KV-le kuuluvatel kinnistutel. Uute ehituste alustamisega oleme konservatiivsed ja plaanis on alustada vaid 1-2 väiksema korterelamu ehitusega.

Soovime nõudlusega kooskõlas olla ja ei soovi võtta suuri riske. Loodame pikemas perspektiivis intressimäärade alanemisele ja nõudluse taastumisele. Jätkuvalt on koduostjad huvitatud säästlikest ja kvaliteetsetest kodudest.

Peamised finantssuhtarvud ja nende arvestamise metoodika konsolideeritud aruande põhjal:

Näitaja/arvestusmetoodika 31.12.2022 31.12.2021

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja (käibevara/lühiajalised kohustused) 1,99 1,42

Maksevõime kordaja (käibevara-varud/lühiajalised kohustused) 0,27 0,15

Puhasrentaablus (puhaskasum/müügitulu*100) 7,87 35,82

RÄNI KV OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.