Rohkema info nägemiseks:

ÜHINENUD INGLID OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 649; jälgijaid - 13. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ÜHINENUD INGLID OÜ kohta arvamuslugu!"

ÜHINENUD INGLID OÜ hetkeolukord

Juba 649 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 13 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Ühinenud Inglid OÜ on 2016. aastal asutatud fondijuhtimisteenust osutav ettevõtte. Ettevõtte asutajateks on kogenud äriinglid ja tehnoloogiainvestorid Riivo Anton, Gerri Kodres ning Indrek Kasela. Alates 1. detsembrist, 2017 tegutseb ettevõte riskikapitalifondi United

Angels Fund I valitsejana. Kõnealuse fondi fondiosakute omanikeks on EIF ning fondipartnerite valdusfirma UA Management Assets OÜ.

United Angels Fund I valitsemine

Vastavalt United Angels Fund I tingimustele investeeritakse fondi vahendeid Eestiga seotud tehnoloogiaettevõtetesse. Seejuures on eriline tähelepanu varajase faasi ettevõtetel info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ning sellega seotud valdkondades. Fondi kogumahuks on 15,85 miljonit eurot ning kokku oli fondi asutamisel plaanis investeerida ligikaudu 20 ettevõttesse. 2022. aasta alguse seisuga on United Angels I investeerimisperiood õppenud ning uusi investeeringuid fond ei tee. Samas jätkatakse piiratud mahus jätkuinvesteeringutega olemasolevatesse portfellifirmadesse. Ülevaade investeeringutest on esitatud fondi majandusaasta aruandes.

Personal 2022. aastal oli ettevõttes üks palgaline töötaja.

Uurimis- ja arendustegevus 2022. aastal ettevõte uurimis- ja arendustegevusi ei teostanud.

Riskide juhtimine

Ühinenud Inglid OÜ omab pikaajalist fondivalitsemislepingut hallatava fondiga United Angels Fund I, mis tagab ettevõttele pikaajalise rahavoo.

Pikaajalise fondivalitsemislepingu olemasolu tõttu on ettevõtte krediidirisk ja likviidsusrisk madalad. Ühinenud Inglid OÜ majandustegevus toimub eurodes, mistõttu on valuutakursi risk madal. Samuti puudub intressirisk, kuna ettevõttel puuduvad olulised intressikandvad kohustused.

Äritegevuse suurimaks riskiks on tegevusrisk (sh vastavusrisk, juhtimisrisk, reputatsioonirisk, tehingurisk, koostööpartneririsk). Tegevusriski realiseerumine võib mõjutada nii olemasolevat fondivalitsemislepingut kui ka tulevasi võimalikke lepinguid uute fondide valitsemiseks.

Tegevusriski maandamiseks täidavad fondi vastutavad isikud oma hoolsuskohustust ning on loonud sisemised protseduurireeglid. Ühtlasi kasutab fond professionaalseid nõustajaid (nt advokaadibürood ning raamatupidamisteenuse pakkuja), kelle teenuste abil on tegevusriski võimalik märkimisväärselt vähendada. 2021. aastal läbis fond edukalt ka Euroopa Investeerimisfondi poolt korraldatud erakorralise protseduuride ja protsesside ülevaatuse.

Müügitulu ning kasum 2022. majandusaasta müügitulu oli 168 535 eurot ning kasum 10 901 eurot.

Väljavaade 2023. aastaks 2023. aastal on ettevõttel plaanis jätkata oma põhitegevusega, milleks on riskikapitalifondi United Angels Fund I valitsemine. Kuivõrd fondi investeerimisperiood on lõppenud ning uusi investeeringuid ei tehta, siis vähenevad ka fondijuhi tulud ning vastavalt optimeeritakse ka tegevuskulusid.

ÜHINENUD INGLID OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.