Rohkema info nägemiseks:

MULTIMODALHD EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1247; jälgijaid - 10. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MULTIMODALHD EESTI OÜ kohta arvamuslugu!"

MULTIMODALHD EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 1247 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Multimodalhd Eesti OÜ (edaspidi Multimodalhd, ühing või ettevõte) on registreeritud äriregistris 29.12.2016 registrikoodiga 14176613.

Tegevus

Ajavahemikul aastast 2019 kuni märtsini 2022 ettevõte aktiivseid tehinguid ei teinud. 2022. aasta aprillis alustas Multimodalhd tegevust naftatoodete tarnijana Ukrainasse. Meie põhiliseks äritegevuseks oli diislikütuse, bensiini ja autogaasi (LPG) ost Kesk-

Euroopa riikidest ja selle müük ELi piiril. Väike osa käibest oli seotud saematerjali edasimüügiga Eestis. 31.12.2022 seisuga töötas ettevõttes 8 inimest, sealhulgas 2 juhatuse liiget. Ettevõte registreeritud asukoht on Tallinn, Liivalaia tn 13.

Seoses suurenenud nõudlusega kütuse järele Ukrainas ning tulenevalt Venemaa sõjalisest tegevusest riigi idaosas kasvas ettevõtte käive aastal 2022 märkimisväärselt. Selleks sõlmis Multimodalhd mitu pikaajalist ja spot-tüüpi lepingut heledate naftatoodete ostuks Poolas, Rumeenias, Bulgaarias, Leedus, Kreekas, Ungaris ja teistes riikides. Bensiini, diislikütuse ja autogaasi (LPG) ainuostjaks on Ukraina eraettevõte Ukrpaletsistem (edaspidi UPS), mis osutas sealjuures ettevõttele

Multimodalhd teenust naftatoodete transpordiks oma transpordivahenditega.

Ettevõte ostis kaupa nii otse Euroopa kütusetootjatelt kui ka vahendajate kaudu Kesk- ja Lõuna-Euroopas asuvatest ladudest.

Alates juunist 2022 tarnitakse kütust meretankeritega Poolas ja Rumeenias asuvatesse sadamatesse, kust saadab ettevõte kaupa Ukrainasse mööda raudteed ja ostja kütuseveokitega. Ajavahemikus aprill kuni detsember 2022 saatis Multimodalhd Eesti

OÜ Ukrainasse üle 375 300 tonni heledaid naftatooteid.

Kaubad ja teenused

Aastal 2022 tegi ettevõte koostööd selliste tuntud kütusetarnijatega nagu Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries (Kreeka),

Rompetrol Rafinare, Vitaro Energy ja Gaspeco L&D (Rumeenia), Arcturus-Bunker ja Unimot (Poola), Euronova Energies (Šveits),

Oilead (Leedu), Hamkor Alliance Group (Ungari) jt.

Logistikateenuseid osutasid riiklik raudtee-ettevõte CFR Marfa (Rumeenia) ja suured erakapitalil põhinevad transpordiettevõtted, ning naftaterminalid Oil Terminal (Constanta, Rumeenia) ja Oktan Energy (Szczecin, Poola). Koostöö enamiku tarnijatega jätkus ka aastal 2023.

Kehtivaid piiranguid ja sanktsioone arvestades keeldus Multimodalhd Eesti OÜ kategooriliselt ja keeldub ka edaspidi ostmast tooteid, mis on seotud Venemaa ja Valgevenega. Ükski Ukrainasse eksporditav toode ei pärine Venemaalt ega Valgevenest ja seda kinnitavad iga kaubapartii osas vastavad sertifikaadid.

Ajavahemikus aprill kuni detsember 2022 saatis Multimodalhd Ukrainasse 375 328 tonni heledaid naftatooteid, sealhulgas - bensiin A95, A100 (EN-228) koguses 61 417 tonni, - diislikütus ULSD ppm 10 (EN-950) koguses 301 696 tonni, - veeldatud süsinikgaas (LPG) koguses 12 215 tonni.

2022. aasta müügitulu moodustas kokku 557 657 tuhat eurot. Naftatoodete müügitulu moodustas 557 611 tuhat eurot (ehk 99,99% ettevõtte müügitulust 2022. aastal). Eestis müüs ettevõte saematerjali ja bürooseadmeid 43 tuhande euro eest, samuti osutas teenuseid summas 2 tuhat eurot.

Ostetud kaupade soetushind 457 204 tuhat eurot. Sisseostetud logistikateenuste kulu oli 11 283 tuhat eurot, sealhulgas laadimine ja hoiustamine ladudes 2 248 tuhat eurot, veoste vedu ja tollidokumentide vormistamine 9 035 tuhat eurot. Seega oli müüdud kauba maksumus kokku 468 487 tuhat eurot ja müügist saadud kasum moodustas 89 170 tuhat eurot (kasumlikkus 16,0%).

Eeldatavalt kasutatakse osa aruandeperioodi puhaskasumist ainuomanikule dividendide ja nendega kaasneva tulumaksu väljamaksmiseks, ülejäänud kasum jääb ühingu kasutusse investeeringute tegemiseks. Otsuse kasumi jaotamise kohta võtab vastu osanik pärast käesoleva aastaaruande kinnitamist.

Omanikud ja juhatus 2022. aasta detsembris müüs eelmine osanik Tatjana Selivjorstova oma osaluse ühingus Ukraina kodanik Volodymyr Petrenko‘le, kellest sai ettevõtte Multimodalhd Eesti OÜ 100% osakute ainuomanik ja tegelik kasusaaja.

Ühingu juhatus koosneb kahest liikmest (Tatjana Selivjorstova ja Dmitri Berezovski). Igal juhatuse liikmel on volitus esindada ühingut ainuisikuliselt kõigis tehingutes. Aastal 2022 määrati juhatuse liikmetele tasud kogusummas 62 tuhat eurot.

Investeeringud

Alates 2022. aasta sügisest hakkas ettevõte investeerima välismaiste põhivarade ja äritegevuste omandamisse, mille eesmärk on kütusemüügi- ja logistikategevuse arendamine. Aruandeperioodil omandas Multimodalhd Eesti OÜ veidi alla 50% Poola suurettevõtte Baltchem S.A. aktsiatest; antud ettevõte omab mitut mereäärset naftaterminali Läänemere rannikul.

2022. aasta lõpul algatati ostutehingu, mille käigus omandatakse 100% Poola ettevõtte Railtrans Logistics Sp. z o.o. (edaspidi

RTL) aktsiatest. Äriühenduse eesmärk on omandada tegevusluba ja lepingud raudteeveoteenuste osutamiseks Poolas. Valitsev mõju RTL üle omandati jaanuaris 2023.

MULTIMODALHD EESTI OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.