Rohkema info nägemiseks:

BANKISH AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1360; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta BANKISH AS kohta arvamuslugu!"

BANKISH AS hetkeolukord

Juba 1360 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Bankish pakub kuutasu põhist hoiuse- ja laenuhaldustarkvara, mille esimesed kliendid võtsid kasutusele 2019.aasta alguses.

Esialgsetel hinnangutel kahanes Eesti majandus 2022. aastal 1,3% ning hinnatõus oli tavatult kõrge, pea 20%.

Hoolimata neist negatiivsetest trendidest töötus hoopis kahanes ja eratarbimine kasvas. Mittefinantsettevõtete laenujäägi kasvutempo samal ajal kiirenes läbi terve 2022.aasta ja jõudis detsembris 11,4% aastakasvuni. Võib öelda, et lõppenud aastas oli palju määramatust, kuid aasta kokkuvõttes läks Eesti majandusel, ettevõtjatel ja eraisikutel paremini kui aasta alguses käivitunud globaalsete sündmuste taustal peljati.

Bankishi jaoks oli 2022 edukas aasta – müügitulud kasvasid 56%. 2022 kogutulud olid 443 tuhat eurot võrreldes 2021 aasta 284 tuhande euroga. Kuutasu põhiseid tulusid suudeti kasvatada peaaegu 2 korda ning kliendipõhiseid arendusi 51%. 2022.aastal olid ettevõttel kõik maksvad kliendid Euroopast.

Seoses äritegevuse laiendamisega kasvasid nii tööjõu- kui muud kulud, kasv kokku 18%. Kuna tulude kasv oli kiirem, siis lõpetati aasta 22% väiksema kahjumiga kui eelmisel aastal. Ettevõtte varade maht jõudis 1,4 miljoni euroni, kuna jätkati tarkvara arendusega. Alustati pankade jaoks vajalike regulatiivsete arendustega ning täiendati ka faktooringu ja garantii mooduleid. Arenduskulude rahastamiseks kaasati aastal 2022 täiendavat omakapitali 148 tuhat eurot.

Võlakapital kasvas aruandeaastal 117 tuhat eurot. Ettevõte investeeris majandusaastal immateriaalsesse põhivarasse 320 tuhat eurot. Suurimad investeeringud immateriaalsesse põhivarasse olid seotud Bankishi tarkvara arendusega.

2023.aastal planeeritakse jätkata investeeringutega tarkvara arendusse. Aruandeaastal ei ole olnud ning ka lähiajal ei planeerita olulisi uurimistegevusega seotud projekte ning nendega seotud väljaminekuid.

Ettevõtte äritegevust ei mõjuta oluliselt hooajalisus või majandustegevuse tsüklilisus. Ettevõtte tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Ettevõte on võtnud arvesse, et oma majandustegevuses on ta avatud mitmetele riskidele. Riskide juhtimisel on eesmärgiks nende riskide äratundmine, mõõtmine ja adekvaatne juhtimine.

Laiemas kontekstis on riskide juhtimise eesmärgiks võimalike kahjumite ja majandustulemuste volatiilsuse vähendamine. Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske peab ettevõte madalaks, kuna ettevõtte nõuded ja kohustused on eurodes, võetud laen fikseeritud intressiga ning ettevõte ei investeeri vabalt kaubeldavatesse väärtpaberitesse.

Aastal 2023 soovib ettevõte jätkata tulude kasvatamist ning klientidele vajalike arenduste juurutamist.

Suhtarvud 2022 2021 Arvutamise metoodika (perioodi müügitulu - eelmise perioodi

Müügitulu kasv 56% 46% müügitulu)/eelmise perioodi müügitulu

Omakapitali tootlus (ROE) -40% -55% puhaskasum (-kahjum) / keskmine omakapital

Varade tootlus (ROA) -17% -24% puhaskasum (-kahjum) / varad (keskmine)

Likviidsuskordaja 0,16 0,52 käibevara/lühiajalised kohustised

BANKISH AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.