Rohkema info nägemiseks:

MINETECHSPLANT OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 599; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MINETECHSPLANT OÜ kohta arvamuslugu!"

MINETECHSPLANT OÜ hetkeolukord

Juba 599 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Minetechsplant OÜ alustas oma tegevust 2018. aastal. Ettevõtte peamiseks tegevuseks on kauba soetamine edasimüügi eesmärgiga.

Peamised kaubatarned 2022. aastal olid Ukrainasse. Seega rahvusvaheliste hulgimüügi turuseisund oluliselt mõjutab ettevõte majandusnäitajaid.

Minetechsplant OÜ tegevus ei ole hooajaline ning ettevõte tegutseb aastaringselt.

2022.a. on müügid oluliselt langenud ja müügitulu moodistas 89 tuhat eurot ning kahjum koostas 510 tuhat eurot.

Tehingud tarnijate ja klientidega toimuvad nii eurodes kui ka US dollarites, sellel põhjusel avaldab US dollari kursi muutumine olulist mõju ettevõtte finantstulemustele.

Minetechsplant OÜ olulisemad finantssuhtarvud olid: 31.12.2022 31.12.2021

Ärirentaablus (ärikasum/müügitulu) % -116,5 3,29

Omakapitalitootlus ROE -14,74 6,70 (puhaskasum/omakapital) %

Koguvararentablus (puhaskasum/varad) % -1,59 1,06

Lühiajalistekohustustekattekordaja, 1,17 1,19 (käibevara/lühiajalisedkohustused), kordades

Ukraina sõda mõjutas oluliselt MINETECHSPLANT OÜ tegevust. Et minimeerida negatiivseid tagajärgi, mis tulenevad ostjatelt makse mittesaamisest,

MINETECHSPLANT OÜ omakorda pidas tarnijatega läbirääkimisi ja jõudis kokkuleppele maksete edasilükkamises ja maksegraafiku nihutamises. Pärast hoolikat analüüsi usub ettevõtte juhtkond, et võlg saab enne lepingute lõppemist täies ulatuses tasutud. Sellise võla lisatagatiseks on ostjate emafirma garantii.

Detsembris 2022 toimus osaluse müük ning laanuaris 2023 toimus juhatuse vahetus.

Juhatus määras kindlaks ettevõtte peamised eesmärgid siseneda Euroopa Liidu ja Aasia turgudele. Plaanide teostamiseks uuritakse Euroopa Liidu ja Aasia turgude vajadusi, kaevandusseadmete varuosade tarnimise võimalusi, mida nende piirkondade ettevõtted laialdaselt kasutavad, varuosade vajadus, projekteerimisteenused, inseneriteenused. Nendele turgudele sisenemine võib nõuda tehnilise dokumentatsiooni täitmist, mis võtab täiendavat aega. Seega 2023. aastal olulist käibekasvu plaanis ei ole. MINETECHSPLANT OÜ uurib aktiivselt võimalusi teistele müügiturgudele ümberorienteerumiseks ja/või kaupade/teenuste sortimenti ja sortimenti laiendamiseks, kuid selleks kulus ettevõttel plaanitust palju rohkem aega. Planeeritud näitaja - 100 tuhat eurot ettevõtte püsikulude katmiseks.

Venemaa agressiooni algusega Ukrainas peatati ettevõtte olemasolevate partnerite investeerimisprojektid, MINETECHSPLANT OÜ sai oma partneritelt vääramatu jõu teateid ja kirju palvega lükata edasi 2022. aastal sõlmitud lepingute alusel tarned. Sõlmitud lepingud jäid täitmata. See põhjustas ettevõtte käibe languse, ei täitnud 2022. aasta müügieesmärki ja nõudis äriplaanide ülevaatamist. Ümberorienteerumiseks, uute turgude arendamiseks ning kaupade ja teenuste valiku laiendamiseks kulub mõnda aega, kuna ettevõtte tooted ei ole laiatarbekaubad ja neid teostati vastavalt kokkulepitud individuaalsetele tellimustele.

Ettevõttel on piisavalt ressursse, järgmise 12 kuu jooksul töö jätkamiseks, jooksvate kulude katmiseks ja uutele turgudele sisenemise plaanide elluviimiseks.

MINETECHSPLANT OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.