Rohkema info nägemiseks:

BALTNET INVESTMENTS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 61; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta BALTNET INVESTMENTS OÜ kohta arvamuslugu!"

BALTNET INVESTMENTS OÜ hetkeolukord

Juba 61 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Baltnet Investments OÜ on 2018. aastal loodud ettevõte, mis tegeleb nii omanike vara pikaajalise investeerimisega, lühiajalise kauplemisega kui ka kontsernisiseselt laenude andmisega. Peamisteks soetatavateks ja kaubeldavateks finantsvaradeks on börsil noteeritud aktsiad, võlakirjad ja investeerimisfondide osakud.

Ettevõtte investeerimisportfell koosneb Balti börside põhi- ja lisanimekirjades olevatest aktsiatest. Eelistatud on väärtpaberid, mille emitendid asuvad Eestis ning maksavad regulaarseid dividende. Aktsiaid soetatakse nii järelturult kui ka emissioonidel märkides.

Väärtpaberiportfelli teise osa moodustavad New Yorgi börsil noteeritud tehnoloogiaettevõtete aktsiad, mida soetatakse lühiajaliselt kauplemiseesmärgil. Kauplemisplatvormina kasutatakse Interactive Brokers keskkonna teenuseid.

Ettevõte annab seotud osapooltele lühiajalisi laene turutingimustel kestusega kuni üks aasta. Ettevõttega mitte seotud kolmandatele osapooltele finantsteenuseid ei osutata.

Möödunud aruandeperioodi tegevuskahjum oli 3780 eurot, millest lühiajaliste finantsinvesteeringute väärtuse langus on 1427 eurot ning pikaajaliste finatsinvesteeringute kahjum 2919 eurot. Kahjumit aitasid vähendada intressitulud, dividendid ja võlakirjade kupongimaksed kokku 652 euro väärtuses.

Investeerimisportfelli väärtuse langus on põhjustatud olukorrast Ukrainas ning sellest tingitud aktsiaturgude ebakindlusest. Märkimisväärselt langesid aktsiad, mille omanike majandustegevus oli seotud majandussaktsioonide alla langenud Vene turuga või mille tegevusala (nt. turism) mõjutab otseselt klientide turvatunne.

2022. aastal väljastas ettevõte seotud osapooltele laene 4000 euro ulatuses, millest 2000 eurot koos intressidega maksti tagasi samal majandusaastal. Teise väljastatud 2000 euro suuruse laenu ja intresside tasumistähtaeg on 2023. aastal.

2023. aastaks prognoosib ettevõte mõningast aktsiaturgute taastumist. Tarneahelad stabiliseeruvad ning ettevõtted kohanevad muutunud julgeoleku- ja kaubandusoludega. Tööstussektorit tabanud arvutikiipide kriis hakkab taanduma. Sanktsioneeritud turgudele püütakse leida alternatiive.

Ettevõte kasutab võimalust langenud aktsiaturgudel väärtpaberiportfelli suurendada. Lühiajaliste investeeringute mahtu plaanis kasvatada ei ole, investeeringute põhirõhk on Balti börsidel noteeritud dividendiaktsiatesse. Samuti jälgib ettevõte võimalusi uute aktsiate märkimiseks.

Ka 2023. aastal on plaanis jätkata investeeringutega senistesse aktsiatesse, kasutades langevate aktisaturgude võimalusi, et vähendada aktsiate keskmist soetusmaksumust. Juhatus kinnitab, et ettevõte jätkuvalt tegutsev ning täidab temale pandud ülesandeid.

BALTNET INVESTMENTS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.