Rohkema info nägemiseks:

KT VARA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 573; jälgijaid - 1. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta KT VARA OÜ kohta arvamuslugu!"

KT VARA OÜ hetkeolukord

Juba 573 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

KT Vara OÜ põhitegevuseks on transpordisektoriettevõtetele mehitamata rasketehnika lühiajalise ning pikaajalise täisteenusrendi ja raskeveokite hooldus ning remonditeenuste pakkumine. Samuti pakub ettevõte poolhaagiste täisteenusrenti Soome Vabariigis.

Vaatamata ebastabiilsele majanduskeskkonnale ja ülikõrgele inflatsioonile, suutis ettevõte täita suure osa 2022. aastaks seatud eesmärkidest.

Juhtkond tellis 2022. aasta lõpus auditi, kaardistamaks ettevõtte põhivara tegeliku turuväärtust ja üldist tehnilist seisundit. Auditi tulemusena tegi juhtkond muudatused põhivara amortisatsiooni arvestuses ja valmistab ette aastate 2023-2025 investeeringute kava.

Auditi tulemustest selgus, et ettevõtte juhtkond on aastatel 2020-2021 kasutanud majandusarvestuses ebamõistlikult kõrget amortisatsioonimäära. Selle tulemusena oli tekkinud 2022. aasta lõpuks väga suur erinevus põhivara tegelikul ja raamatupidamislikul väärtusel.

Teise faktorina mõjutas põhivara väärtuste suurt erinevust inflatsioonist tekkinud tehnika turuväärtuste muutumine. Tulenevalt uute autode ja haagiste müügihindade tõusust, mis oli 2022. aastal vahemikus 25-30%, muutusid vastavalt ka järelturul kasutatud tehnika hinnatasemed.

Ettevõtte juhtkond on seisukohal, et ettevõtte majandusaastaaruanne peab kajastama nii ettevõtte kohustuste kui ka varade seisu ausalt. Sellest tulenevalt vähendas juhatus varade 2022. aasta amortisatsioonimäära maksimaalses võimalikus ulatuses, kuid mitte rohkem kui vajalik varade õiglase väärtuse jaoks.

Raamatupidamise eeskirjad ja hea tava ei võimalda ettevõttel põhivara väärtust üles hinnata. Sisuliselt on ettevõttel legaalselt võimalik põhivara õiglast väärtust reguleerida ainult amortisatsioonimäära muutmisega. Majandusaasta aruandes on põhivara väärtuseks 0,997 milj/€, samas auditi tulemusena on ettevõtte põhivara turuväärtus minimaalselt 1,261 milj/€.

2023. aastal planeerib ettevõte investeerida ligikaudu 0,5-0,7 milj/€ masinapargi uuendamisse ja täiendava põhivara soetamisse.

Ettevõttes töötas 2022. aasta lõpus 3 töötajat.

KT VARA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.