Rohkema info nägemiseks:

LAAGRI KINNISVARA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 689; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta LAAGRI KINNISVARA OÜ kohta arvamuslugu!"

LAAGRI KINNISVARA OÜ hetkeolukord

Juba 689 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 60 korda.

Tegevusaruanne 2022

Laagri Kinnisvara OÜ asutati 11. detsembril 2020. Laagri Kinnisvara OÜ neljas majandusaasta, mida käesoleva majandusaasta aruanne kirjeldab, kestis 1. jaanuarist 2022 kuni 31. detsembrini 2022.

Laagri Kinnisvara OÜ konsolideerimisgrupp koosneb emaettevõttest Laagri Kinnisvara OÜ ning 100% osalusega tütarettevõtetest Aktsiaselts

Sagro ja Osaühing Sagro Elekter. Laagri Kinnisvara OÜ on konsolideerimisest vabastatud ning sellest tulenevalt kajastavad kõik tegevusaruandes toodud finantsandmed antud ainutl emaettevõtte osas, samas kui äritegevuse osas antakse ülevaaade ka tütarettevõtete kohta.

Laagri Kinnisvara OÜ põhitegevuseks on Laagri alevikus asuva kinnisvara väljaüürimine ja läbi tütarettevõtte Osaühing Sagro Elekter elektri võrguteenuse osutamine Laagri alevikus ning kuni 2021. aasta lõpuni läbi tütarettevõtte Aktsiaselts Sagro köögiviljade ja köögiviljataimede kasvatamine, lillede ja lilletaimede kasvatamine, köögiviljade hoiustamine, töötlemine ja müük. Järgnevatel aastatel on kontserni põhifookus lisaks senistele põhitegevustele ka Laagri aleviku keskuses ning Koidu külas kinnisvara arendamisel, eesmärgiga arendada välja terviklik ja kaasaegne multifunktsionaalne elukeskkond koos kõige selle juurde kuuluvaga.

Aruandeaastal teostati investeeringuid kinnisvarainvesteeringutesse ja põhivaradesse kokku summas 1345 tuhat eurot (2021: 459 tuhat eurot) ning tulevikus Laagri aleviku keskuse rajatavasse kinnisvaraarendusse 127 tuhat eurot (2021: 150 tuhat eurot). 2023. aasta investeeringud kinnisvarainvesteeringutesse on juhtkonna parima teadmise kohaselt aruande koostamise hetkel ca 200 tuhat eurot ning Laagri aleviku kinnisvaraarendusse eelduslikult suurusjärgus 100 tuhat eurot.

2020 aasta algusest üle kogu maailma pandeemiliselt levima hakanud koroonaviirus SARS-CoV-2 ja sellest tingitud haigus COVID-19 on omanud tütarettevõtte Aktsiaselts Sagro äritegevusele viimasel kahel aastal märkimisväärset negatiivset mõju ning sellest tulenevalt otsustati 2021. aasta suvel Aktsiaselts Sagro senine põhitegevus sulgeda ning seoses sellega lõpetati 2021. aasta lõpuks kõik püsilepingud, realiseeriti pea kõik varud, koondati enamus senise põhitegevusega hõivatud olnud töötajatest. 2022. aasta peamiseks fookuseks oli Aktsiaselts Sagro senise põhitegevuse jaoks soetatud põhivarade kasumlik realiseerimine ja keskendumine rohkem senistele kõrvaltegevustele ning antud tegevustega jätkatakse ka 2023. aastal.

24. veebruaril 2022 Venemaa Föderatsiooni ja Ukraina Vabariigi vahel puhkenud sõjalisel konfliktil puudub kontserni tegevusele otsene mõju kuid kaudselt on mõju kindlasti olemas. Sõjalise konflikti tagajärjel on järsult tõusnud ehitusmaterjalide ja energiakandjate hinnad. Samuti on pikenenud erinevate seadmete ja materjalide tarnetähtajad. Hindade tõusu ning seadmete ja materjalide saadavuse osas ei ole näha leevendust kuni sõjalise konflikti lahenemise või külmutamiseni. Kontserni põhitegevusele, kinnisvara väljaüürimisele, võib sõjalisest konfliktist tingitud ebakindlus omada negatiivset mõju juhul kui kontserni üüritavate ruumide vakants peaks muutuma tavapärasest suuremaks ning sellest tulenevalt väheneksid kontserni üüritulud ja samas jääksid kontserni kanda vabade ruumide kõrvalkulud.

Ettevõtte üheks suuremaks riskiks finantsriskide maandamise vallas on lähitulevikus Euroopa Keskpanga poolt välja kommunikeeritud kavandatav rahapoliitika kursi muutmine intressimäärade tõstmise läbi. Seisuga 31.12.2022 on ettevõtte intressi kandvatest kohustustest ca 25% seotud 6 kuu EURIBORiga ning ca 75% on fikseeritud intressimääraga. Iga 0,5 pp EURIBORi tõusu mõju ettevõtte intressikuludele on ca 11,5 tuhat eurot.

2022. aastal oli ettevõtte müügitulu 742 tuhat eurot (2021: 640 tuhat eurot) ja puhaskahjum 53 tuhat eurot (2021: 852 tuhat eurot). Seisuga 31.12.2022 oli ettevõttel rahalisi vahendeid 102 tuhat eurot (31.12.2021: 75 tuhat eurot) ja omakapital oli miinus 1309 tuhat eurot (31.12.2021: miinus 1256 tuhat eurot).

2022. aasta lõpu seisuga ei vastanud ettevõtte netovara seaduses sätestatud nõuetele. Nimetatud puudus on plaanis kõrvaldada vabatahtlike reservide moodustamise kaudu ettevõtte omakapitali koosseisus. Juhatuse hinnangul on Laagri Kinnisvara OÜ võimeline täitma kõik oma kohustused mitteseotud kolmandate osapoolte ees ja tegemist on jätkusuutliku äriühinguga.

Peamised ettevõtte majandustegevust iseloomustavad finantssuhtarvud olid järgmised:

Finantssuhtarv 2022 2021

Omakapitali tootlus P/A P/A

Varade tootlus -0,6% -10,3%

Ärikasumi marginaal 11,2% 15,7%

Puhaskasumi marginaal -7,1% -133,1%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,7x 0,9x

LAAGRI KINNISVARA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.