Rohkema info nägemiseks:

SAMLA BALTIC APARTMENTS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 110; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SAMLA BALTIC APARTMENTS kohta arvamuslugu!"

SAMLA BALTIC APARTMENTS OÜ hetkeolukord

Juba 110 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõtte tegevuse lühikirjeldus

Samla Baltic Apartments OÜ asutati 17.12.2019 ja selle eesmärk on teha Tallinna piirkonnas korteriinvesteeringuid. Lisaks rahavookirjetele saab ettevõte investeerida nn arendusobjektidesse, kus põhiosa tulust moodustab eseme arendamise/ehitamise ja korterite müügi tulemusena tekkiv väärtuse tõus. Ettevõte saab vastavalt vajadusele tegeleda nii lühi- kui ka pikaajalise renditegevusega.

Ettevõte kuulub Samla Asunnot Ky fondi, mida juhib ettevõtte operatiivasju korraldav Samla Capital Oy, mistõttu ettevõttel aruandeaastal töötajaid ei olnud. Ettevõte käive 2022 aastal oli 593 700 eurot ja kahjum 44 004 eurot (2021 aastal oli käive 357 844 eurot ja kahjum 139 215 eurot).

Investeeringute koosseisu muutused aruandeperioodil

Aruandeperioodil kortereid ei ostetud ega müüdud, seega kuulub ettevõttele kokku 43 korterit Tallinnas kolmes erinevas asukohas. Kõnealused korterid on valdavalt valminud 2021. aasta alguses.

Muud olulised sündmused aruandeperioodil

Ettevõte keskendus praeguste kinnistute hooldamisele ja arendamisele ning üürnike mugavuse edendamisele. Erilist tähelepanu pöörati täituvuse kõrgel hoidmisele, mis meil ka õnnestus, sest aruandeperioodil oli täituvus üldiselt 97–100%.

Aruandeperioodil olid kõik korterid pikaajaliselt üüritud. Lühiajalise üürimise võimalusi uuriti ja kaardistati korduvalt, kuid kahjuks ei olnud turuolukord selleks tegevuseks piisavalt soodne.

Aruandeaastal ei tehtud arengu- ja uurimistegevusega kaasnevaid kulutusi.

Vastutustundlik investeering

Ettevõtet juhtiv Samla Capital Oy on pühendunud vastutustundlikule investeerimisele. Samla Capitali hallatavas Samla Asunnot Ky fondis ja talle kuuluvates ettevõtetes on eesmärk saavutada investorite investeeringutelt parim võimalik tootlus, kasutades võimalusi ja samal ajal efektiivselt investeerimisriske maandades. Pikaajaline vastutuse perspektiivi arvestamine vähendab ka fondi kapitali välismõjusid loodusele ning sotsiaalsele ja ühiskondlikule keskkonnale pikemas perspektiivis.

Samla Capital on allkirjastanud ÜRO vastutustundliku investeerimise põhimõtted (The UN-supported PRI, The Principles for Responsible

Investment). Need põhimõtted on kujunenud globaalselt vastutustundliku investeerimise parimate praktikate lähtepunktiks ning juhivad ka fondi ja ettevõtte tegevust.

Hinnang tulevasele arengule

Ettevõtte tulevikuväljavaated on stabiilsed. Eesmärk on uurida korterite lühiajalise üürimise võimalusi. Lisaks uuritakse võimalusi osta ettevõtte omandisse juurde kinnisvarainvesteeringuid.

Ettevõtte finantsseisund

Aruandeperioodil on ettevõtte finantsseis arenenud ootuspäraselt ning väljavaated on stabiilsed.

Olulisemad riskid ja ebakindluse tekitajad

Senisest kõrgem inflatsioon ja intressimäärad võivad veelgi tõsta kinnisvarainvesteeringute tootlusnõudeid, mis avaldaks negatiivset mõju ettevõtte osaluste turuväärtustele. Ka Ukraina sõjast tingitud ebakindlus võib potentsiaalselt mõjutada ka omanduses olevate kinnisvara väärtuste arengut.

Ettevõtte olukorrale avaldaks mõju ka võimalike uute kinnisvaraostude ja/või arendusprojektide käik, edu ja ajastus.

Tallinna üürielamuturu olukorra areng mõjutab loomulikult ka ettevõtte korterite täitumust ja rahavoogusid.

SAMLA BALTIC APARTMENTS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.