Rohkema info nägemiseks:

METRO CAPITAL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1222; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta METRO CAPITAL OÜ kohta arvamuslugu!"

METRO CAPITAL OÜ hetkeolukord

Juba 1222 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

Metro Capital OÜ põhitegevus on erinevatele kinnisvaraarendusprojektidele tipptasemel juhtimis- ja maakleriteenuse osutamine (www.metro.ee). 2022. aasta lõpus juhtis Metro Capital kuute aktiivset projekti Tallinnas. 2022. aastal lõpetati neli ja alustati ühe uue projektiga sh realiseeriti kaks projekti Riias ning väljuti sellega Läti kinnisvaraturult.

Metro Capitali arendusprojektid on majanduslikult ja õiguslikult iseseisvad. Projektide elluviimine toimub läbi konkreetse arenduse tarbeks loodud tütarettevõtte, mis tagab andluse läbipaistvuse ning eraldab iga projekti otsused, tulemi ja riskid teiste arendusprojektide omadest. 2022.

lõpu seisuga kuulus Metro Capital OÜ-le neli kinnisvaraarendusega tegelevat tütarettevõtet - Tuukri Kodu OÜ, Oru Maja OÜ, Maarjamäe Kodu

OÜ ja Parda Maja OÜ. Tütarettevõtete tegevusaktiivsus sõltub konkreetsele äriühingule kuuluva arendusprojekti arengufaasist.

Metro Capitali eesmärk on luua äri- ja elukeskkondi, mille väärtus püsib üle põlvkondade. See omakorda seab väga kõrged nõudmised projekti igale osale, samuti meeskonnale ja ettevõtte seesmistele väärtustele. Pikaajalise väärtusloome lubadusest lähtume nii uute projektide valikul kui ka kogu arendusprotsessi (planeerimine, projekteerimine, ehitamine, garantiiperiood) jooksul. Arendusprojektide väärtust loovad muu hulgas kõrge potentsiaaliga asukoha valik, investeeringud keskkonnasäästlikku ehitusse, moodsate taastuvenergia- ja tehnoloogiliste lahenduste kasutamine ning kvaliteetne tööde teostus koos usaldusväärsete koostööpartneritega. Aasta aastalt oleme üha enam tähelepanu pööranud oma tegevuse keskkonnamõjudele ja püüdnud leida erinevaid viise nende leevendamiseks, ühelt poolt hoone arendamisfaasis ning teiselt kogu edasisel ekspluatatsioonil.

Metro Capitali jaoks on esmatähtis tagada oma klientide heaolu ja olla nende usalduse vääriline. Just seetõttu peame oma tegevuses väga oluliseks täpsust, läbipaistvust ja vastutust antud lubaduste eest. Metro Capitali meeskond annab endast parima, et nii ostuprotsessi kui ka uusehitistele tagatud 5-aastase garantiiperioodi jooksul oleks kõik toimingud tehtud kliendile võimalikult mugavaks ja arvestaks ka erilahendusi nõudvate soovidega. Metro Capitali usaldusväärsust ja arendusprojektide kvaliteeti on regulaarsetes tagasisideuuringutes tunnustatud väga kõrgelt koos maksimumilähedase soovitusindeksiga. Meie püsivaks eesmärgiks on saavutatud usaldust hoida ja leida uusi innovaatilisi lahendusi, kuidas oma klientide juba vaikimisi väga kõrgeid ootusi ületada.

Metro Capital on finantsiliselt tugeval positsioonil ning ei ole valuutakurssidest, intressimääradest ega finantsturgudel toimuvatest arengutest otseselt mõjutatud. Eelnimetatud tegurid mõjutavad kahtlemata üldist majanduskeskkonda, kuid konservatiivse finantsdistsipliini tõttu on mõju

Metro Capitali igapäevasele majandustegevusele marginaalne.

Covid-19 pandeemiaga seotud piirangud ettevõtte 2022. aasta majandustulemusi mainimisväärselt ei mõjutanud. Samas osutasid kinnisvaraturu üleüldine hinnakasv ning ostjate opimism Metro Capitali majandustulemustele selgelt positiivset mõju - fikseeritud kulubaasi juures võimaldasid eluasemete kõrgemad müügihinnad teenida planeeritust kõrgemat kasumit. Samas aastal teisel poolel ostjate optimism selgelt langes ning turgu hakkasid negatiivselt mõjutama Euribori tõusust tulenev eluasemeintressi kiire tõus ning üleüldine majanduskeskkonna jahenemise hirm. On tõenäoline, et ostjate ebakindlus kestab vähemalt 2023 aasta lõpuni ning turu aktiveerumist võiks taas oodata alates 2024 aastast koos majandusaktiivsuse uue tõusuga.

2022. aastal oli Metro Capitali töötajate keskmine arv 6 ja neile maksti töötasu kogusummas 198 110 eurot. Ettevõtte juhatuse liikmetele maksti tasu 52 800 eurot.

Metro Capital kontserni peamised suhtarvud ja näitajad 2022 2021

Müügitulu (€) 1 890 044 1 355 633

Ärikasum (€) 1 162 744 585 479

Puhaskasum (€) 1 037 489 522 192

Varad (€) 25 510 536 21 055 987

Kohustised (€) 23 811 452 20 394 392

Omakapital (€) 1 699 084 661 595

Puhaskasumi marginaal (puhaskasum/müügitulu, %) 55 39

Ärikasumi marginaal (ärikasum/müügitulu, %) 62 43

Likviidsuskordaja (käibevarad/lühiajalised kohustised) 12 21

ROE (puhaskasum/omakapital, %) 61 79

Omakapitali määr (omakapital/varad, %) 7 3

METRO CAPITAL OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.