Rohkema info nägemiseks:

STAKIN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 252; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta STAKIN OÜ kohta arvamuslugu!"

STAKIN OÜ hetkeolukord

Juba 252 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Peamine tegevusvaldkond

Stakin OÜ jätkas 2022. aastal Proof-of-Stake(PoS) plokiahelate valideerimise infrastruktuuri teenuse pakkumist. Võrreldes Proof-of-Work(PoW) krüptoraha kaevandamisega on PoSi kaevandamine palju keskkonnasäästlikum. PoW võrgus kasutavad kaevurid matemaatilise probleemile vastuse leidmiseks ja plokiahelas tehingute kinnitamiseks kas üldotstarbelist arvutiriistvara või spetsiaalselt loodud arvuteid ASICe. Erinevalt

PoW, PoS kaevandamine nõuab ainult serveri haldamist, et valideerida tehinguid ja kombineerida uusi plokiahela plokke, ilma spetsiaalse riistvarata.

Lihtsustades on PoS kaevandamine, ehk staking protsess, mille käigus lukustatakse krüptoraha kliendi rahakotis(wallet) osalemaks uute plokkide loomises, mille jaoks vajalikku infrastuktuuri manageerib Stakin, kindlustamaks PoSplokiahele tõhusust ja turvalisust. Vastutasuks teenivad nii kaevurid kui ka validaatorid preemiat.

Stakin opereerib plokiahela servereid täielikult vabadusekaotuseta(non-custodial) meetodil, mis tähendab, et puudub igasugune krüptovaluutade ülekandmine kliendi rahakotist ettevõtte rahakotti. Ettevõttel puudub mistahes hetkel kontroll või ligipääs kliendi varale. Ettevõtte põhiäri on hallata servereid ja võrgu infrstruktuuri(Web3 IT services) valideerimaks plokiahelal uusi plokke. Lisaks serverite haldamise, järgib ettevõtte rangelt piiri kliendi varadega ja ei osuta teenust, mis mingil määral aitaks kliendil krüptovarasi kaubelda või vahetada, ei tegele nõustamisega, krüptovarade fiat valuutaks konverteerimise, krüpto tokenite loomisega või muu krüpto, investeerimise või finants alase nõustamise või teenuse osutamisega. Sellest tulenevalt ei ole Stakin OÜ tegevus litsenseeritav Rahapesu Andmebüroo poolt.

Valdkonna ülevaade 2022 aastal nägi Stakin tiim kasvavat nõudlust PoS plokiahelate järgi, mis oli peamiselt tingitud huvist kasvatada krüptovarade portfelle pikema kasvuhorisondiga, ja mitte lühiajalist kiiret tulu kauplemisest. Mai kuus kaotas TerraUSD märkimisväärselt oma väärtust, mis algas massilise tokenite müügiga. See omakorda põhjustas laiaulatuslikku volatiilsust krüpto turul ja ligikaudselt 500 miljardi dollari suuruse kaotuse turul kahe nädala jooksul. Sellel oli laastav mõju paljudele investoritele ja ka Stakin klientidele. Peatselt pärast suurt kukkumist levisid uudised Celsius kohta. Celcsius Network on platform mis lubas inimested laenu anda ja võtta, omades ise kontrolli kliendi varade üle(custodial). Kuna TerraUSD kukkumisega põhjustatud langus turul viis inimesi kiirelt oma varasid Celsiusest välja viima, tekitas see ettevõttes raskusi ja Juuli kuus esitati ka pankroti avaldus. Ettevõtte pakkus kõrgeid tootlusi, aga klientide varad ei olnud kindlustatud ja puudus ka kohustus näidata, et klientide varad on tagatud, kindlustamaks, et vajadusel invstoritele ja klientidele raha välja maksta. Ettevõte peatas raha väljamaksed Juunis, tuues põhjuseks turul toimuva, mis omakorda andis turu langusele hoogu juurde. Mitme analüütiku hinnangul olevat ka Celsius andnud põhjust TerraUSD kukkumisele.

Siit algas doomino effekt, mis põhjustas kokku kukkumise krüpto laenamisega tegelevale ettevõttele nagu Voyager, investeerimis fondile Three

Aroows Capital ja samuti krüptopangale BlockFi, mis jällegi võimendas turul toimuvat.

Pärast lühikest pausi, sai kogu turg järjekorde tõuke sügisel, kui kukkus kokku FTX. Alles 2019 aastal asutatud ja kiirelt teiseks suurimaks krüptovaluuta vahetusplatofrmiks kasvanud, kus eraja ärikliendid kauplesid krüpto ja derivatiividega ja teenisid kõrgeid intresse. Veel 2022 aasta

Jaanuaris oli ettevõtte väärtus 32 miljardid dollarit. Novembris aga avalikustati, et FTX asutaja investeerimisfirma Alameda Research investeeris miljardeid dollareid FTX klientide raha ja võimendas tehinguid kasutades vahetusplatformi oma tokenit tagatisena. See põhjustas paanikat ja

FTT tokeni väärtus kukkus. Platvorm peatas raha väljamaksed ja kuulutas peatselt välja pankroti. Senini ei ole kindel, mis andis tõuke FTX kukkmisele, aga suuretõenäosusega oli see informatsioon, et riskantsed tehingud klientide varaga tõid kahjumit, millest ei olnud paljud töötajad ja audiitorid teadlikud ja puudus piisavalt vahendeid klientide nõuetele. Ettevõtte asjutaja Bankman-Fried eitab teadlikult kliendi varade segamist ettevõtte rahaga, mis on seadusega keelatud.

Kõik pankrotid ja miljarditesse ulatuvad kahjumid on muutnud turul tegutsejad palju ettevaatlikumaks ja suurendanud huvi custodial ja non-custodial lahenduste eripärade kohta. Plokiahela tehnoloogiale on oluline säilitada detsentraliseeritus ja mida rohkem on tokenid jagatud erinevate platvormide vahel, seda parem on. Kombineerides detsentraliseerimise ja noncustodial lahenduse, on inidiviididel rohkem mõju turul toimuva üle ja väheneb risk kolmanda osapoole vastutustundetu käitumise osas. See muidugi ei elimineeri kõiki riske, mistõttu panustab Stakini meeskond olulisel määral resursse hariva informatsiooni loomisele, et jagada kasutajatele informatsiooni kuidas turvaliselt oma varaga ümber käia.

Staking Rewardsi poolt koostatud uuringust selgub, et vajadus on õiglasele jagunemisele ja mõjuvõimule validaatorite vahel ja mitte lasta suurtel platvormidel domineerida. Paljud väiksemad teenusepakkujad seisavad silmitsi keeruliste tingimustega, et säilitada kasumlikkus ja võitlevad suuremate pakkujatega, kes suudavad pakkuda teenust alla oma hinna, mis omakorda koondab enamuse mõjuvõima üksikute suurte tegijate kätte.

Väiksematel teenusepakkujatel on keerulisem ka reageerida intsidentidele, teenida kasumit volatiivsetel turgudel, teha raamatupidamist ja laieneda erinevatele plokiahelatele. Kindlustamaks PoS protokollide edu, peavad validaatorid leidma tasakaalu kasumi ja detsentraliseerituse vahel. Plokiahelad peavad ka ise rakendama konkreetseid valitsuslahendusi tagamaks detsentraliseerituse ennetamaks mõjuvõimu üksikute suurte validaatorite kätte. Kasutajad väärtustavad detsentraliseerimist, aga tunnevad puudust vajalikust informatsioonist ja kehv kasutajamugavus pärsib non-custodial lahenduste levikut. Stakin on võtnud eesmärgiks tegeleda selle probleemiga ja toetab detsentraliseeritust PoS valdkonnas.

Jättes kogu negatiivse kõrvale, toimus 2022 aastal mitmeid tehnoloogilisi arenguid, nagu näiteks likviidne staking(liquid staking), suurenes integratsioon DeFi-ga, MEV arengud ja Distributeeritud Validaatorite Tehnoloogias(DVT).

2022 aastal sai turuosa juurde enim likviidne staking, mis oli üks populaarsemaid lahendusi DeFi valdkonnas, kus investorid saavad lukustatud tokenite vastu derivatiivid. See meetod annab investoritele võimaluse laenata, kaubelda ja kasutada tagatisena vähendades alternatiivkulu.

Lisaks vähendab see vajalikkust tokenite tagasi delegeerimist. See erineb otse stakimisest, kus tokenid on lukus. Stakin toetab likviidset delegeerimist mitmel plokiahelal, nagu näiteks, Ethereum, Polygon, Solana, Near, Chainlink and ka läbi erinevate platvormide nadu

STAKIN OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.