Rohkema info nägemiseks:

CLEMENTER OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1208; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta CLEMENTER OÜ kohta arvamuslugu!"

CLEMENTER OÜ hetkeolukord

Juba 1208 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Clementer OÜ on Eesti kapitalil põhinev finantsettevõte, mis pakub oma klientidele laenu kinnisvara tagatisel. 24. mail 2021 väljastati ettevõttele

Finantsinspektsiooni juhatuse otsusega krediidiandja tegevusluba, mis võimaldas tegevust laiendada läbi eraisikutele laenude väljastamise.

2022. aastal tegeleti põhiliselt ärimahtude suurendamise ja tegevusprotsesside parendamisega. Väga olulist rõhku pandi ka krediidihindamise poliitikale, et vältida krediidiriski realiseerumist olulises mahus. Selle jaoks teostatakse iga kliendi puhul lisaks tagatise turuväärtuse hindamisele ka põhjalik taustakontroll ja maksevõime hindamine.

Järgmise majandusaasta märksõnadeks on riskide juhtimine ja kasumlikkuse kasvatamine. Ettevõttel tuleb valmis olla makromajandusliku keskkonna edasiseks halvenemiseks ning sellest tulenevalt tuleb ka riske vastavalt hinnata ja juhtida. Kõige olulisem on krediidiriski oskuslik juhtimine. Samuti jätkatakse tegevuste ja kulude optimeerimisega, et suurendada kasumlikkust.

Halvenenud makromajanduslik olukord ja sellega kaasnev tarbijakindluse langus on küll vähendanud inimeste ja ettevõtete huvi laenutoodete vastu, aga Clementeri jaoks on positiivse mõjuga olnud üleüldine intressimäärade (sh Euribori) tõus. See on vähendanud krediidiasutuste (st pankade) ja teiste laenuandjate poolt pakutavate intressimäärade vahet, mis on tõstnud Clementeri konkurentsivõimet.

Peamised finantssuhtarvud ja nende arvutamise metoodika on alljärgnevad:

Näitaja Arvestumetoodika 2021 2022

ROE (omakapitali rentaablus) Puhaskasum / Omakapital 13.2% 46.3%

ROA (varade rentaablus) Puhaskasum / Varad 0.7% 3.7%

Lühiajaliste kohustiste Käibevarad / Lühiajalised 20.6 0.7 kattekordaja kohustised

Võlakordaja Kohustised / Varad 94.9% 92.1%

Ettevõtte lühiajalised kohustused ületavad käibevarasid 304 833 euro võrra. See on põhjustatud laenukohustuse tähtaja lähenemise tõttu. Pärast aruandekuupäeva on antud laenulepingut pikendatud kolme aasta võrra ja käibevarad ületavad taas lühiajaliste kohustuste summat.

Paul Meerits, juhatuse liige

Jonatan Hilep, juhatuse liige

CLEMENTER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.