Rohkema info nägemiseks:

ROHELINE ASTRI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 290; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ROHELINE ASTRI OÜ kohta arvamuslugu!"

ROHELINE ASTRI OÜ hetkeolukord

Juba 290 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Roheline Astri OÜ kuulub Astri ettevõtete gruppi, mille tegevusalaks on multifunktsionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldamisteenuste osutamine. Grupi ettevõtetele kuuluvad Balti

Jaama Turg, Depoo ja Keskturg Tallinnas, Lõunakeskuse kaubanduspark Tartus, Astri ja Fama keskused Narvas ning

Pärnu Keskus Pärnus.

Inimtegevusest tingitud kliimamuutused on praeguse põlvkonna üks suuremaid probleeme, mille lahendamisel on ettevõtetel oluline roll. Astri Grupp on võtnud kindla kursi rohelisema tuleviku suunas ning sellest ajendatuna asutati grupi rohestrateegia elluviimiseks 2020.a juunis AS Astri 100% tütarettevõttena Roheline Astri OÜ.

Astri Grupi rohestrateegia tegevusi võib jagada kolme valdkonda: 1. Hooned ja energeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

Kuna Astri Grupi keskkonnajalajälg on suurim just esimeses ehk hooned ja energeetika valdkonnas, on ka tähelepanu ning investeeringud suunatud just sinna. 2020.a rajas Roheline Astri OÜ taastuvenergiale ülemineku esimese etapina neli päikeseelektrijaama Lõunakeskuse, Fama ja Astri Keskuse katustele koguvõimsusega 200 kW. 2021. aastal valmis

Lõunakeskuse kaubandusparki kuuluva Ringtee 65a hoone katusele 283kW päikesepark.

Aruandeaastal hakkasid toodangut andma Astri ja Fama Keskuste katuste täiendavad päikesepargid kokku 343kW võimsusega. Lisaks valmis Lõunakeskuse kaubanduspargis Optika 4 hoone 50kW päikesepark ning Pärnu Keskuse katusel samuti 50kW park. Grupi päikeseparkide koguvõimsus oli aruandeaasta lõpuks üle 0,9MW.

Aruandeaastal alustati ja sõlmiti mitmeid lepinguid elektriautode laadijate operaatoritega, et oluliselt laiendada laadimisvõimalusi Astri grupi üksuste juures.

Energiakriisi taustal mindi edasi ka hoonete efektiivsusega, sh hooneautomaatika ja demand response võimaluste analüüs ja ettevalmistus üksustes, kus neid veel ei rakendata.

2023. aastal on plaanis jätkata investeeringuid päikese-elektrijaamadesse - alustatud on Lõunakeskuse parklaid katvate varikatuste projekteerimist, millele on võimalik paigutada ligi 1,2MW ulatuses päikesepaneele. Nimetatud investeeringud realiseeruvad järk-järgult lähimate aastate jooksul.

Grupi keskused ja turud tarbisid aruandeaastal sertifitseeritud rohelist elektrienergiat. Pärnu Keskus on täies ulatuses ja

Lõunakeskus suuremas osas on viidud kaugjahutusele ning 2023. aastal jätkatakse tegevustega, et kogu Lõunakeskuse peamaja kaugjahutusega katta. Kaugjahutuse pakkujad suudavad ökonoomsemalt ja keskkonnasäästlikumalt jahutust toota kui keskuste lokaalsed külmajaamad. Kõik grupi keskused ja turud on kaugküttel.

Kogu nimekiri ettevõtte senistest tegevustest on välja toodud lehel astri.ee/roheline.

Ettevõte jätkab teiste Astri grupi üksuste nõustamist ja toetamist energiasäästu alastes küsimustes. Samuti pakutakse tuge ka ülalpool nimetatud teistes valdkondades.

ROHELINE ASTRI OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.