Rohkema info nägemiseks:

ASTRI KESKARENDUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 309; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ASTRI KESKARENDUS OÜ kohta arvamuslugu!"

ASTRI KESKARENDUS OÜ hetkeolukord

Juba 309 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Astri Keskarendus OÜ on Astri ettevõtete gruppi kuuluv Eesti kapitalil põhinev ettevõte. Grupi tegevusalaks on multifunktsionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldamisteenuste osutamine. Astri grupi ettevõtetele kuuluvad

Lõunakeskus Tartus, Astri ja Fama keskused Narvas, Pärnu Keskus Pärnus ning Balti Jaama Turg, Depoo ja Keskturg Tallinnas.

Kokku on Astri Grupi ettevõtete hallata ligi 200 000 m2 pinda neljas Eesti linnas. Aruandeaastal külastas meie keskuseid ja turge 20,5 miljonit inimest.

Astri Keskarendus OÜ asutati 2020. aasta juunis. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on Keskturu kinnistu Keldrimäe 9/Lastekodu 12 ja naaberkinnistu Lastekodu 14, Tallinn arendamine. Ettevõtte osanikeks on 1991. aastast tegutseva kinnisvaraettevõtte AS Astri aktsionärid.

Astri Keskarendus OÜ omandas Keskturu kinnistu 2020.a septembris. Sellest ajast on turu paremaks toimimiseks investeeritud märkimisväärne summa. 2021.a alguses lõpetati turu peamise väliala ümberehitus ja parkimise reorganiseerimine, sügisel investeeriti turuhoone küttesüsteemi, taasliituti kaugküttevõrguga ja selle tulemusel paranesid turuhoones nii kaupmeeste kui klientide tingimused.

Aruandeaastal jätkati turu korrastamist. Keskturgu opereerib Astri Keskarendus OÜ 100% tütarettevõte Keskturg OÜ.

Aruandeaasta alguses ostis Astri Keskarendus OÜ naaberkinnistu Lastekodu 14, Tallinn. Lastekodu 14 toetab uue Keskturu kvartali visiooni ja on enda paiknemiselt loogiline täiendus projektile. Keskturg OÜ on sõlminud üürilepingu, mille alusel jätkab Lastekodu 14 kinnistul tegevust Grossi pood (AS OG Elektra).

Astri Keskarendus OÜ jätkas Keldrimäe 9/Lastekodu 12 detailplaneeringu muudatusega seotud tegevustega. Ettevõtte pikemaajaliseks eesmärgiks on anda turualale uus ja kaasaegne ilme. Plaanime Keskturu kinnistul luua ligitõmbava elukeskkonna, kus turu- ja muu kaubandus, meelelahutus, teenindus, kodud ja ärid võimendavad teineteist. Eesmärgiks on kavandada kesklinna hästi sobituv põnev keskkond, mis arvestab kõikide tänapäevaste linnaruumi nõuetega. Detailplneeringu protsessis on ettevõtte koostööpartner AS

K-Projekt. Mahulise eskiisi ja vajalikud arhitektuursed lahendused on koostanud OÜ KOKO Arhitektid.

Paralleelselt tegevustega, mis on seotud detailplaneeringu muudatusega, alustas Astri Keskarendus OÜ aruandeaasta alguses

Keskturu kvartali projekteerimistöödega. Ettevõtte partneriks projekteerimisel on OÜ KOKO Arhitektid. Aasta esimeses pooles valmis eskiisprojekt ning sügisel alustati eelprojekti koostamisega.

Astri Keskarendus OÜ teeb kõik vajaliku, et ettevõtte tegevusega kaasnevad negatiivsed keskkonnamõjud oleksid viidud miinimumini.

Ettevõte tarbis aruandeaastal ja jätkab ka edaspidi sertifitseeritud rohelise elektrienergia tarbimist.

Inimtegevustest tingitud kliimamuutused on meie põlvkonna suurimaid probleeme, mille lahendamiseks on ettevõtetel oluline roll. Astri

Grupp on on valinud 3 tegevusvaldkonda, mis katavad pea kogu Grupi ettevõtmiste ahela: 1. Hooned ja enegeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

Astri Keskarendus OÜ pangalaen lõppeb 2025. aastal, ettevõte on laenude osas hästi struktureeritud ja refinantseerimisriskid kaetud.

Finantsinstrumente riskide maandamiseks aruandeaastal ei kasutatud ja ei plaanita seda ka lähiaastal teha. Ettevõtte tulu- ja kulubaas on mõlemad euros, st valuutarisk puudub.

Statistikaameti esialgsetel andmetel langes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) aruandeaastal 1,3%. 2022.a IV kvartalit eraldi vaadates süvenes langus veelgi ning võrreldes 2021. sama perioodiga langes SKP 4,1%. See annab alust arvata, et 2023.a I poolaastal majanduslangus jätkub ning kogu aasta SKP võib tulla negatiivse märgiga.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes aruandeaastal kokku 2% võrra. Aasta lõppes siiski nukramates toonides - detsembri kuu sama näitaja oli -7%. Ka 2023.a jaanuaris jätkus müügitulu langus püsivhindades samal tasemel -7%. Kõrge inflatsioon, kasvanud energiahinnad ja baasintressimäärad avaldavad otsest mõju lõpptarbija ostukäitumisele. Seda ei leevenda ka 2022. aasta keskmise brutokuupalga tõus ligi 9%.

2022.a veebruaris puhkenud sõda Ukrainas ei mõjutanud Astri Keskarendus OÜ tegevusi aruandeaastal.

Astri Keskarendus OÜ konsolideerimisgruppi kuulub emaettevõte Astri Keskarendus OÜ ja tema poolt konsolideeritav tütarettevõte

Keskturg OÜ, milles omatakse 100%-list osalust.

Astri Keskarendus OÜ peamiseks tegevusalaks jääb kinnisvara arendamine ning üüriteenuste osutamine.

ASTRI KESKARENDUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.