Rohkema info nägemiseks:

TKM FINANTS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1152; jälgijaid - 3. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TKM FINANTS AS kohta arvamuslugu!"

TKM FINANTS AS hetkeolukord

Juba 1152 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

24.07.2020 asutas Tallinna Kaubamaja Grupp AS (edaspidi TKM Grupp) 100%lise tütarettevõtja TKM Finants AS (edaspidi

Ettevõte) eesmärgiga pakkuda Grupi jaeklientidele suuremat ostumugavust. Finantsinspektsioon andis 2021. aasta detsembris

Ettevõttele krediidiandja tegevusloa, mis annab Ettevõttele õiguse pakkuda klientidele tarbijakrediiti.

Ettevõtte juhtorganid on nõukogu ja juhatus. TKM Finants AS nõukogu koosneb viiest liikmest, kes vastutavad Ettevõtte strateegiliste otsuste ja juhatuse tegevuse järelevalve eest. Nõukogu liikmeteks on Raul Puusepp (nõukogu esimees), Jüri Käo,

Enn Kunila, Kristo Anton ja Gunnar Kraft. Ettevõtte juhatus on ühe liikmeline ja alates 24.07.2020 on ettevõtte juhatuse liikmeks Marit Vooremäe.

Klientide ootused individuaalsete makseviiside valikule on kasvanud iga aastaga enam, millest tulenevalt on kaupmeeste poolt pakutavad erinevad maksevõimalused tänasel päeval kaubanduses möödapääsmatud. Ettevõtte peamine äristrateegiline eesmärk on toetada TKM Grupi jaekaubandusettevõtteid nende müügitegevuses, pakkudes kliendilojaalsusprogrammi

Partnerkaart raames kaasaegseid ja mugavaid „osta kohe, maksa hiljem“ makselahendusi Partnerkaardi klientidele kaupade soetamiseks Kaubamaja, Selveri, Delice ja I.L.U. kauplustest.

Partner Kuukaardi makselahenduste pakkumisega alustas Grupp 2020. aastal ja 2022. aasta augustis võõrandas Grupp

Kuukaardi teenusega seotud käitise TKM Finants AS-ile.

Aruandeaastal laiendati Partner Kuukraadi makselahenduste valikuvõimalusi veelgi. Ligi neli aastat turul olnud ja klientide poolt hästi vastu võetud Ostulimiidile, mis võimaldab klientidel soovi korral Grupi jaekaubandusettevõtetes ühes kuus tehtud ostude eest tasuda ühe arvega kord kuus, lisandusid aruandeaasta lõpus makselahenduste valikusse Osamakse, võimaldades ostude eest tasuda 3 või 6 võrdses osas ilma ühegi lisatasuta ja Järelmaks, võimaldades makseid hajutada kuni 36 kuu peale.

Klientide ootuste täitmise kõrval pöörame enam tähelepanu ka vastutustundlikkusele. Roheline mõtlemine ja maailma keskkonnakriisi selgem teadvustamine on oluline faktor, mille mõju järgmistel kümnenditel järjest enam avaldub. Ettevõte on liitunud TKM Grupi jätkusuutlikkuse programmiga ja järgib TKM Grupi poolt välja töötatud vastutustundlikkuse strateegiat.

Äritegevusega seotud protsessid on kujundatud olema automaatsed ja efektiivsed, vastamaks põhimõttele minimeerida nii keskkondlikke kui ka negatiivseid sotsiaalseid mõjusid. Teenuste osutamisel kasutame kaasaegseid, paberivabasid digitaalseid lahendusi.

Järgimaks rahapesu ja terrorismi vastase võitlusega seonduvaid seaduseid ja regulatsioone, oleme krediidiandjana veelgi täiendanud oma AML spetsiifilisi riskikontrolli toiminguid ja üles ehitanud protsessi, mis arvestaks kõikide protseduurireeglites toodud kohustustega, sh nende täitmise aja ja sagedusega ning suudaks kogutud teabe väärtust arvestades määrata kliendile vastava riskitaseme. Protsessi käigus kontrollime muuhulgas kliendi võimalikku PEP (riikliku taustaga isik) staatust, tema suhtes kohaldatud rahvusvahelisi sanktsioone ning võimalikke seoseid riskiriikidega. Uuel majandusaastal jätkame andmekaitse protsesside täiendamisega vastavalt muutunud seadusandlusele.

Ettevõtte äritegevuses, mis on seotud TKM Grupi jaekaubandusega, esineb sellele omaseid hooajalisi kõikumisi, millest tulenevalt on esimese kvartali krediidimüügi mahud madalamad ja neljanda kvartali omad kõrgemad keskmistest näitajatest.

2023. aasta osutus Eesti majanduse jaoks arvatust raskemaks ning majanduslangus kestab varem oodatust kauem. Aruande koostamise ajaks viimati avaldatud Statistikaameti andmetel langes vaatamata hinnatõusu aeglustumisele Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2023. aasta kolmandas kvartalis 3,9%, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.. Eesti Panga hinnangul on väikeses, 0,4% suuruses languses Eesti majandus eeldatavasti ka 2024. aastal, sest nõudlus kaupade ja teenuste järele hakkab kosuma aegamisi. Tarbijahinnaindeks kasvas 2023. aastal võrreldes 2022. aasta keskmisega 9,2%. Hinnakasvu suurimaks mõjutajaks peavad analüütikud eluaseme ning toidu ja mittealkohoolsete jookidega seotud hinnamuutusi. Hinnangute kohaselt, tulenevalt nõrgast majandusaktiivsusest, hinnakasvu aeglustumine jätkub. 2024. aastaks ennustab Eesti Pank hinnatõusuks 3,4%. Eesti tarbijate kindlustunne on 2023. aasta teisel poolel võrreldes esimese poolaastaga langenud. Eesti Panga sõnul hoiavad majapidamiste tarbimiskulutusi tagasi inimeste ebakindlus tuleviku ees ning suurenenud kartus kaotada töö.

Ettevõtte tegevusega võivad kaasneda mitmed finantsriskid, millest olulisemat mõju avaldavad likviidsusrisk, krediidirisk ja tururisk (s.h valuutakursi risk ja intressimäärarisk). Finantsriskide juhtimine on ettevõtte juhatuse pädevuses ja sisaldab riskide määratlemist, mõõtmist ja maandamismeetmete tõhususe kontrollimist. Finantsriskide juhtimise eesmärk on finantsriskide maandamine ja finantstulemuste volatiilsuse vähendamine. Finantsriskide juhtimisel juhindub ettevõte sisemiselt kehtestatud riskijuhtimise strateegiast. Järelevalvet juhatuse poolt riskide maandamiseks võetud meetmete üle teostab ettevõtja nõukogu.

Likviidsuse ehk ettevõtte tegevusest tulenevate kohustuste täitmiseks piisavate rahaliste vahendite olemasolu efektiivseks tagamiseks on loodud ettevõtte emaettevõtte Tallinna Kaubamaja Grupp ASi ja tema tütarettevõtjate pangakontode ühtne kontsernikonto, mis võimaldab kontsernikonto liikmetel kasutada kontsernikonto rahalisi vahendeid kokku lepitud limiitide piires. Majandusaasta lõpu seisuga oli ettevõttel vabu rahalisi vahendeid sularaha ja pangakontode näol 23 tuhat eurot (2022:

TKM FINANTS AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.