Rohkema info nägemiseks:

BIRDEYE TIMBER FUND 3 USALDUSFOND UÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 37; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta BIRDEYE TIMBER FUND kohta arvamuslugu!"

BIRDEYE TIMBER FUND 3 USALDUSFOND UÜ hetkeolukord

Juba 37 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Birdeye Timber Fund 3 usaldusfond on Eesti Finantsinspektsiooni järelevalve alla kuuluv mitteavalik kinnine usaldusfond, mis investeerib Eestis asuvasse metsamaasse. Fondi kolmas tegevusaasta oli edukas. Fondi varade puhasväärtus oli aruandeperioodi lõpu seisuga 24 701 tuhat eurot (30.09.2022: 21 951 tuhat eurot), millest 97% oli investeeritud fondi omanduses olevate eriotstarbeliste äriühingute kaudu Eesti metsamaasse.

Aruandeaastal oli fondi tulem 1 880 tuhat eurot (2021/2022: 2 130 tuhat eurot). Fondi kaasatud kapital oli aruandeperioodi lõpu seisuga 19 377 tuhat eurot (30.09.2022: 18 477 tuhat eurot). Fondi osaku puhasväärtus aruandeperioodi lõpu seisuga oli 12,8572 eurot ning osaku puhasväärtuse kasv aruandeperioodil oli 8,24%.

Peamised finantssuhtarvud Birdeye Timber Fund 3 usaldusfondi käesoleva aruandeperioodi kohta on järgnevad:

Keskmine osakuomanikele kuuluva fondi vara tootlikkus (fondi tulem / aruandeperioodi keskmine osakuomanikele kuuluv fondi vara puhasväärtuses) = 8,05% (2021/2022: 10,28%)

Fondi tulemi marginaal (fondi tulem / fondi tulud) = 82,16% (2021/2022: 84,68%)

Eesti metsamaa- ja puiduturg otsisid fondi aruandeaastal uut tasakaalupunkti. 2022. aasta kiire tõusu järel puidumaterjali hinnad 2023. aasta esimeses pooles langesid, kuid stabiliseerusid aasta keskel ning kolmandas kvartalis hakkasid aeglaselt taastuma. Madalad laomahud ja struktuurne puidumaterjali defitsiit pakuvad hindadele mõningast tuge, kuid puidutööstus tervikuna on eesoleva perioodi suhtes siiski valdavalt ettevaatlik. Vaatlusalusel perioodil ning inflatsioonilises majanduskeskkonnas metsamaa kinnistute hinnad

Eestis valdavalt tõusid, seda eelkõige madala ja keskmise puidutagavaraga metsakinnistute puhul. Järgneval aastal on majanduskeskkonna väljavaate peamised riskitegurid piiratud regionaalne majanduskasv ning püsivalt kõrged intressimäärad. Puidumaterjali- ja metsamaa turule jõuab selle võimalik mõju ennekõike madala puidumaterjali nõudluse ja hindade kaudu.

Järgneval aastal plaanib fond jätkata metsamaa portfelli kasumliku ja heaperemeheliku majandamisega.

Fondi metsamaa portfell omab rahvusvaheliselt tunnustatud jätkusuutliku metsamajandamise FSC® ja

PEFC™ sertifikaate.

Vastavalt fondi tingimustele on fondivalitseja AS Birdeye Capital.

Fondijuht

Sander Pullerits

BIRDEYE TIMBER FUND 3 USALDUSFOND UÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.