Rohkema info nägemiseks:

LINAS AGRO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1675; jälgijaid - 1. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta LINAS AGRO OÜ kohta arvamuslugu!"

LINAS AGRO OÜ hetkeolukord

Juba 1675 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Linas Agro OÜ põhitegevusalaks on seemnete, taimekaitsevahendite, väetiste, silotoodete. leheväetiste müük ja põllusaaduste (teravili, raps, kaunvili) kokkuost ja müük. Linas Agro OÜ asutati 08.10.2020 ning esimesed arveldused klientidega teostati märtsis 2021 aastal. Linas Agro OÜ kuulub Linas Agro Gruppi, mis on noteeritud Vilniuse börsil.

Linas Agro OÜ 2022/23 oli teine terviklik majandusaasta. Ettevõtte tegevus on tugevalt tsükliline ja suurimad hooajad kattuvad põllumajanduse hooajalisusega st kevadel on aktiivne sisendite müük ja sügisel nii sisendite müük kui ka vilja ja rapsi kokkuost. Tootegruppide müüginumbrid liikusid kasvutrendis vaatamata kujunenud majanduskeskkonnale, kus hinnamuutused olid äärmiselt volatiilsed nii sisendite müügil kui ka saagi ostul. Meie koostööpartnerite hulk on aasta jooksul laienenud ning partnereid on lisandunud nii väetiste, leheväetiste kui ka taimekaitse tootjate osas. Linas Agro Grupp ja seega Linas Agro OÜ jätkuv põhimõte on välistada igasugune koostöö Venemaa ja Valgevene ettevõtetega, Ukraina sõja valguses.

Koostöö taimekaitsevahendite tootjatega, tugeva hinnakasvu survel, kujunes väljakutsete rohkeks. Turg ei võtnud kõiki jõulisi tootjate hinnamuutusi vastu, samuti suuremad laoseisud varasemast hooajast muutsid turul hinnakujunduse kaootiliseks. Hindame, et taimekaitse turul suutsime kasvatada turuosa ja hoida tootegrupi kasumlikuna. Oluline osa on siinkohal meeskonna arengus ja Baltikumi üleses tarneahelas.

Seemneid tarnisime Baltikumi suurimast seemnekeskusest Dotnuva Baltic UAB ning lisaks tootsime sertifitseeritud seemet ka Eesti seemnekasvatajate juures. Strateegilise sammuna on Linas Agro Grupp alustanud investeeringuid uude seemnekeskusesse, mis rajatakse Lätti.

Seemnekeskuse eesmärk on tagada kõrgekvaliteediliste seemnete tootmine Läti ja Eesti turule. Seemnekeskus peaks valmima 2025 aastal.

Väetiste aasta oli sõit Ameerika mägedel. Perioodil juuli-detsember rallisid väetiste sisseostuhinnad jätkuvalt ülesmäge ning saadavusega oli tõsiseid raskusi. Hinnad liikusid allpool 1000 EUR piiri tonni kohta. Novembris alanud gaasihinna langus tegi korrektsioone väetiste sisseostuhindades ning langus jätkus talvest hilis kevadeni. Kõiki väetiste positsioone ei olnud võimalik realiseerida kavandatud kogustes ja hindades, mistõttu kannatas tugevalt ka Linas Agro OÜ majandusaasta tulemus. Perioodil jaanuar – juuni jõudsid hinnad 900 EUR pealt 300

EUR peale.

Teravilja ja rapsi vahendamise osas otsustasime teha pausi alates 2023 a kevadest. IT-alased arengud ei liikunud meie jaoks soovitud tempos ning vanal viisil tehingute haldamine oleks muutunud ebaefektiivseks. Vilja maailmaturuhinna kõikumise riske maandatakse grupi tasandil.

Ostetud kaubad said kõik realiseeritud kas siseturul või siis ekspordi korras. Täna jälgime turu olukorda ning plaanime naasta vilja ja rapsi vahendamise juurde lähiaastatel. Näeme, et Eesti teravilja ja rapsi turul on jätkuvalt potentsiaal ning antud valdkond vajab hädasti süsteemset muutust.

Pidevalt panustame oma meeskonna arengusse ja värbasime täiendavalt spetsialiste oma meeskonda. IT valdkonnas teostame pidevaid arendusi ja näeme täiendavat suurt potentsiaali mahtude kasvatamiseks, efektiivsuse parandamiseks. Juba tänasel hetkel oleme oma asjaajamise muutunud praktiliselt paberivabaks, ent jätkuvad investeeringud ja arendused on töös.

Linas Agro OÜ finantssuhtarvud 2022/23 majandusaastal:

Näitaja 2022..2023 2021..2022

Ärikasumi määr (%) -1,50% -0,50%

Puhasrentaablus (%) -2,20% -0,60%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 1,1 1,3

Puhas käibekapital 2009230 3157114

Varade tulukus (ROA) -3,90% -0,60%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Ärikasumi määr (%) = ärikasum / müügitulu x 100

Puhasrentaablus (%) = puhaskasum / müügitulu x100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevarad / lühiajalised kohustused

Puhas käibekapital = käibevarad - lühiajalised kohustused

Varade tulukus (ROA) (%) = puhaskasum / varad kokku x100 2023/24 majandusaastal on meie jätkuv fookus IT lahendustel, mis aitab luua mugava ja usaldusväärse asjaajamise meie klientidele. Jätkame oma meeskonna teadmiste täiendamist ning vastavalt vajadusele spetsialistide värbamist. Samuti on fookuses protsesside kujundamine ja

LINAS AGRO OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.