Rohkema info nägemiseks:

TERES OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 105; jälgijaid - 0. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TERES OÜ kohta arvamuslugu!"

TERES OÜ hetkeolukord

Juba 105 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Teres OÜ on asutatud 17.03.2021.

Ettevõte tegeleb elamute ja mitteeluhoonete ehitusega (41201).

2023 aastal investeeringuid ei tehtud ja lähitulevikku ei ole investeeringuid planeeritud, kuna raske on ennustada, mis ehitussektorit lähiajal ees ootab.

Turg on muutunud ettevaatlikuks ja uute arenduste alustamistesse suhtutakse varasemast konservatiivsemalt. Kõrge inflatsioon ja sisendhindade kiire kasv on oluliselt kahandanud nõudlust nii elukondlike kui mitteeluhoonete järele. Arvatakse, et kuna nõudlus on vähenemas, siis kukuvad ka hinnad ja turg hakkab taas elavnema, kuid hetkel ehitushindade olulist langust tunda pole. Selleks, et turg taas elavneks ja nõudlus kasvama hakkaks, peab majandus jõudma seisu, kus elanikkonna reaalsissetuleku kasv ületab taas inflatsiooni ja võimaldab katta ka

Euribori kiirest kasvust tingitud laenude kallinemise.

Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted teises kvartalis Eestis ja välisriikides kokku 1,4% vähem kui mullu samal ajavahemikul.

Kohalikul turul vähenes ehitamine 1,8%.

Ettevõtte juhatus on üheliikmeline, nõukogu ei ole.

Ettevõtte likviidsuse e. maksevõime all mõistetakse ettevõtja võimet katta tähtaegselt oma lühiajalisi kohustisi. Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja näitab, kas ettevõte suudab majandusaasta kohustisi täita.

Maksevõime hindamiseks kasutame lühiajalise võlgnevuse kattekordajat ehk current ratio: lühiajalise võlgnevuse kattekordaja (CR)=käibevara/lühiajalised kohustised.

2022: 64 129/19 180=3,34 2023: 49 385/9 722= 5,08

Üldiselt peetakse heaks, kui kordaja jääb vahemikku 1,5 kuni 2 - sel juhul on ettevõtte lühiajaline finantsseisund hea.

Kui kattekordaja jääb alla 1 võib ettevõttel tekkida raskusi lühiajaliste kohustiste täitmisega.

Saadud andmetest võib järeldada, et Teres OÜ suudab õigel ajal täita oma lühiajalised kohustised.

Maksevõime kordaja (Quick Ratio; Acid-test Ratio) näitab ettevõtte suutlikust likviidse varaga üheaegselt kõik lühiajalised kohustised koheselt tasuda.

Maksevõime kordaja=Raha+Likviidesed väärtpaberid+Laekumata arved/Lühiajalised kohustised.

2022: 44 766+0+19 100/19 180=3,33 2023: 39 020+0+8 915/9 788= 4,90

Korraga kõikide võlgnevuste tasumiseks, peab ettevõtte maksevõime kordaja olema 1 või suurem.

Saadud andmetest võib järeldada, et Teres OÜ-l ei ole probleeme likviidse varaga üheaegselt kõik lühiajalised kohustised koheselt tasuda.

OÜ Teres juhatus kinnitab, et ettevõte on jätkuvalt tegutsev, vaatamata mõningasele nõudluse vähenemisele ehitussektoris.

TERES OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.