Rohkema info nägemiseks:

PAYWERK AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1081; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta PAYWERK AS kohta arvamuslugu!"

PAYWERK AS hetkeolukord

Juba 1081 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Paywerk AS on asutatud 2021. aasta aprillis. Paywerki peamiseks äritegevuseks on IT infrastruktuuri (platvormi) loomine ja haldamine, mis võimaldab Euroopa Liidu e-poodide kaupmeestel, makseteenuste pakkujatel ja pankadel pakkuda ostjatele kaardimaksete lahendusi. Paywerk AS pakub partneritele Pay Now (osta kohe) ja Buy Now Pay Later („BNPL“; osta kohe, maksa hiljem) makseviiside pakkumise infrastruktuuri, mis võimaldab e-poes tehtud ostu eest tasuda kas kohe, osade kaupa või arvega.

2022.a. aprillis sai Paywerk AS Finantsinspektsioonilt makseasutuse tegevusloa. Piiriülese teenuse osutamise load Saksamaa ja Poola osas saabusid juulis. Alates 2022.a. novembrist saab Paywerk AS esitada kõikides Euroopa Liidu riikides. 2022.a. augustis alustasime erinevate testtehingutega ning oktoobris hakkasime makseteenuseid pakkuma Poolas. Teise tegevusaasta jooksul on ettevõte jätkanud arendusinvesteeringute tegemist IT infrastruktuuri platvormi loomiseks. 2023. aastal arendustegevus ettevõtte toote osas jätkub.

2022.a. lõpul laiendas ettevõte oma tegevusprofiili ning lisaks kaupmeestele makseteenuste pakkumisele, keskendume ka oma platvormi kui teenuse müügile. See tähendab, et erinevad pangad, makseasutused ja suured kaupmehed saavad Paywerki toodet kasutada „osta kohe, maksa hiljem“ turule sisenedes.

Tegevusvaldkonna üldine olukord

Ligipääs internetile ja e-ostukeskkonnale kasvab kogu maailmas, mis on kaasa toonud ka e-poodidest ostjate arvu ja mahu suure kasvu. Aastal 2021 ostis üle miljardi inimese kaupu või teenuseid internetist kokku mahus üle 5,2 triljoni USA dollari (2020.a. 4,2 trn USD). E-kaubandus moodustas samal aastal ligi 19% kogu maailma jaemüügist (allikas: www.statista.com).

Koos e-poodidest sooritatavate tehingute mahu kasvuga on hoogsalt kasvanud ka Buy Now Pay Later makseviisi kasutamine. BNPL turu suurust on hinnatud 2021. aastal ca 141,8 miljardi USA dollari suuruseks. 2026.a. prognoosiks on ca 596,7 miljardi USA dollari suurune turg, mis tähendab iga- aastast turu kasvu ligi 33,3% aastas. Siiski oli 2021. aastal globaalselt selle makseviisi osakaal kogu ekaubanduse maksetest ca 3% (allikas: www.globaldata.com).

Euroopas oli „osta kohe, maksa hiljem“ turu suurus ligi 40% globaalsest BNPL turust. Suurimad turud selle makseviisi osas olid Saksamaa, Ühendkuningriigid, Rootsi ja Prantsusmaa.

Investeeringud 2022. aastal tegi ettevõte investeeringuid immateriaalsesse põhivarasse (Paywerk AS’i IT infrastruktuuri loomiseks) mahus 425 tuhat eurot.

Äritegevuse hooajalisus

Paywerk AS-i peamised kliendid on Euroopa Liidu e-poodide kaupmehed. Ettevõtte äritegevuse hooajalisus on otseselt seotud e-kaubanduse aastasiseste müügimahtude kõikumistega.

Olulised keskkonnamõjud

Paywerki tegevusel puudub otsene mõju keskkonnale.

Finantsriskid 2022. aastal ettevõttel puudus risk intressimäärade ja börsikursside osas. Tulenevalt ettevõtte

PAYWERK AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.