Rohkema info nägemiseks:

TELEDISKO DAO OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 71; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TELEDISKO DAO OÜ kohta arvamuslugu!"

TELEDISKO DAO OÜ hetkeolukord

Juba 71 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Esimene majandusaasta, kulgedes ettevõtte asutamisest 25.11.2021 kuni järgneva aasta lõpuni 31.12.2022, oli ettevõttele väga edukas. Täidetud said kõik eesmärgid ning tulevikuks on valatud kindel vundament.

Kõige pealt tuleb silmas pidada, et teledisko DAO OÜ puhul on tegemist laiema projekti esimese katsetusega maailmas. Ettevõtte loomise eesmärgiks oli ümber kujundada toimiv Saksamaa ettevõte teledisko GmbH nii, et sellest saaks ettevõttesse panustava kogukonna juhitav äriühing (nn DAO). Uus ettevõtte struktuur baseerub e-residentsuse programmil ning Eesti soodsal äri- ja õiguskeskkonnal. Ümberkujundamise elluviimiseks asutati teledisko DAO OÜ, millel on koostöös väliste konsultantidega valminud eripärane põhikiri ning osanike vaheline leping. Asutamise järgselt omandas ettevõte 100% eelpool viidatud teledisko GmbH osadest, mille tulemusena sai viimasest ettevõtte tütarühing. Seejärel jaotas teledisko DAO OÜ asutaja oma osaluse ettevõttes laiali isikute vahel, kes varasemalt olid panustanud teledisko GmbH-sse. Sellega oli uus omandi ja juhtimisstruktuur loodud ning klassikalisest eraisikust ainuosanikule kuuluvast Saksamaa äriühingust saanud kogukonnale kuuluv ja selle otsustele alluv Eesti ettevõte.

Järgmise sammuna viidi lõpuni teledisko DAO OÜ kogukonna poolt juhtimiseks vajaliku tehnilise lahenduse arendamine. Majandusaasta keskel lansseeriti plokiahelal põhinevad targad lepingud,

Dapp ning integratsioon Odoo-ga, mille tulemusena sai reaalsuseks meile teadaolevalt esimene juriidiliselt korrektne kogukonnaettevõte, millel puudub sisemine hierarhia ja kõiki otsuseid teevad kõik liikmed üheskoos mobiilirakenduse abil. Ettevõtte juhtimise lihtsustamiseks ja liikmete dünaamika parandamiseks lansseeriti samaaegselt ka teledisko token. Majandusaasta lõpus sõlmiti leping Advokaadibüroo PricewaterhouseCoopers Legal OÜ-ga, et tagada nimetatud tokeni toimimine kasutuse tokenina ning mitte väärtpaberi tokenina, võimaldades ettevõttel tulevikus sisuliselt piirideta skaleerida.

Paralleelselt kirjeldatud sündmustega alustati teledisko fenomeni, see tähendab ümbertöödeldud telefoniputkadesse mahutatud maailma väikseimad diskod, uuendamisega. Tütarettevõte ehk teledisko GmbH jäi opereerima juba valmis olevaid telediskosid Berliinis. Teledisko DAO OÜ hakkas arendama uue põlvkonna lahendust, mille tulemusena oleks võimalik telediskosid müüa kokkupandavate komplektidena või frantsiisi alusel üle maailma. Esimeste katsetuste ja klientideni soovitakse jõuda 2023. majandusaasta jooksul.

Majandusaasta lõppes eduka tõdemusega, et eksperiment on õnnestunud ning teledisko DAO OÜ koos oma tütarühinguga on edukalt hakanud toimima kogukonnaettevõttena, kus kõike otsustatakse osanike poolt ühiselt kasutades selleks parimat võimalikku tehnoloogilist lahendust.

Selle tulemusena asutati 23.12.2022 osade ettevõtte liikmete poolt NeoKingdom DAO OÜ. Selle ülesandeks saab arendada teledisko DAO OÜ kasutatavast õiguslikust ja tehnilisest lahendusest toode, mida oleks võimalik tasu eest pakkuda teistele äriühingutele, kes soovivad samuti hakata toimima Eestisse registreeritud DAO-dena. Selle saavutamiseks on sõlmitud põhimõtteline kokkulepe, millega NeoKingdom DAO OÜ omandab kogu väljatöötatud juhtimislahenduse õigused need välja töötanud teledisko GmbH-lt ning teledisko DAO OÜ jääb süsteemi kasutama

NeoKingdom DAO OÜ kliendina. Nende tehingute mõju ettevõttele kajastub järgmisel ehk 2023.

majandusaastal.

TELEDISKO DAO OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.