Rohkema info nägemiseks:

XDATA GROUP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 436; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta XDATA GROUP OÜ kohta arvamuslugu!"

XDATA GROUP OÜ hetkeolukord

Juba 436 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ XDATA GROUP asutati 2022 aastal, samal aastal alustati ka põhitegevust. Ettevõtte põhitegevusalaks on programmeerimine. Osaühing oli asutatud ilma osakapitali sissemakseta, 15.03.2023 oli tehtud osakapitali sissemakse summas 2 500 eurot. 12.08.2024.a. ainuosaniku otsusega osakapital oli suurendatud 10 000 euroni.

Ülevaade olulistest sündmustest majandusaastal

Möödunud aasta on olnud meie tarkvaraarenduse ettevõtte jaoks märkimisväärse kasvu ja edu periood. Oleme näinud olulisi arenguid meie tegevuse erinevates võtmevaldkondades, alates personali suurenemisest kuni kliendibaasi laienemise ja uute sisemiste toodete arendamiseni.

Allpool on üksikasjalik ülevaade meie 2023. aasta saavutustest, mis rõhutab meie strateegilist edasiminekut ja finantssaavutusi.

Töötajaskonna laienemine: 2023. aastal kasvas meie meeskond enam kui kolmekordseks, 9 töötajalt 19-le. See suurenemine on mitte ainult suurendanud meie võimet samaaegselt hallata mitmeid projekte, vaid ka laiendanud meie oskuste kogumit, võimaldades meil uuendada ja kohaneda tehnoloogiatööstuse dünaamiliste vajadustega.

Finantskasv: Meie finantstulemused sel aastal on olnud silmapaistvad, kasum kasvas 19 000 eurost 2 000 000 eurole. See märkimisväärne tõus on tunnistus meie paranenud teenuste pakkumisest, operatiivsest efektiivsusest ja meie laienenud meeskonna pühendumusest. Meie strateegilised otsused investeerida kõrgelt nõutavatesse tehnoloogiatesse ja optimeerida tegevusi on toonud kaasa olulisi tulemusi.

Tootearendus: Lisaks meie põhilistele allhanketeenustele oleme sel aastal turule toonud kolm uut sisemist toodet. Need tooted vastavad turu kriitilistele vajadustele, pakkudes uuenduslikke lahendusi, mis parandavad meie klientide äriprotsesse. See mitmekesistamine on mitte ainult laiendanud meie tuluallikaid, vaid on ka positsioneerinud meid kui tipptasemel tarkvaralahenduste väljatöötajaid.

Klientuuri laienemine: Meie klientuuri laienemine on olnud veel üks 2023. aasta tipphetki, meie portfelli lisandus kaheksa uut klienti. See kasv on tingitud meie mainest kui kvaliteetsete, usaldusväärsete tarkvaralahenduste pakkujast ning meie võimest kaasata suuremaid ja mitmekesisemaid turusegmente.

Tulud, kulud ja kasum 2023.a. moodustas OÜ XDATA GROUP müügitulu 3 261 tuh. eurot, kust 99,2 % moodustas programmeerimine. 2023 aastal eksport oli 69,2% ja müük Euroopa Liidus 30,8%. Ettevõtte müügitulu suurenes 9 korda võrra võrreldes 2022 aastaga ja kasum moodustas 1 915 tuh. eurot.

Ettevõtte äritegevuses ei esine märgatavat hooajalisust või majandustegevuse tsüklilisust.

Ettevõtte osanikel ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Dividendide jaotamist otsustatakse siis kui ettevõte on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt osanike kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. 2023. aastal dividendid ei ole makstud.

Juhtkonnas ei ole kahtlust, et OÜ XDATA GROUP on võimeline jätkata jätkuvalt tegutseva ettevõttena ning normaalse äritegevuse käigus realiseerima oma varasid ja täitma oma kohustusi. Juhtkond on valmis majandusraskuste korral OÜ XDATA GROUP viivitamatult finantsiliselt toetama ja tegema lisainvesteeringuid osaühingu majandustegevuse jätkuvuse tagamiseks.

Investeeringuid majandusaastal

Põhivarasse investeeriti arandeaastal kokku 140 tuh. eurot, osteti arvutid ja arvutisüsteemid ja muu materiaalne põhivara.

Valuutakursside muutumise risk

Ettevõtte valuutariski vältimise põhiinstrumendiks on lepingute europõhisus, aruandeaastal suurem osa äritehingutest oli eurodes. Ettevõttel puuduvad olulised kohustised ja nõuded muudes valuutades. Seetõttu valuukursside muutumise risk on madal. Aruandeaastal kahjum valuutakursside muutmistest moodustas 426 eurot, mis ei avalda olulist mõju ettevõtte tulemusele. Teisi riski, nagu intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske ei ole avaldanud olulisema mõju ettevõtte äritegevusele.

Personaal

OÜ XDATA GROUP keskmine töötajate arv majandusaastal oli 19 töötajad. 2023. aastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 971 tuhat eurot.

Võrreldes eelmise aastaga tööjõukulude tõus moodustas 592 %. Juhatusele väljamakseid moodustasid 18 tuhat eurot. Ettevõtte töötajaskond on suhteliselt stabiilne, tööjõu voolavust ei esine. Kõik töölepingute tingimused täidetakse.

Kokkuvõte ja tulevikuplaanid

Aasta 2023 on olnud meie ettevõtte ajaloos märgilise tähtsusega, mida iseloomustab enneolematu kasv kõigis meie äritegevuse aspektides.

Jätkates oma tegevuse laiendamist ja uute võimaluste uurimist, jääme pühendunuks säilitama teenuste kvaliteeti, mida meie kliendid ootavad.

XDATA GROUP OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.