Rohkema info nägemiseks:

ENERY POWER ESTONIA HOLDING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 122; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ENERY POWER ESTONIA kohta arvamuslugu!"

ENERY POWER ESTONIA HOLDING OÜ hetkeolukord

Juba 122 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Enery Power Estonia Holding OÜ on haldusettevõte taastuvenergiat tootvate ettevõtete haldamiseks, hetkel on EPEH all kaks taastuvenergiat tootvat tütarettevõtet, tulevikus on neid ettevõtteid rohkem. 2023. aasta alguses alustati päikeseparkide ehitusega ning ehitustööd lõpetati oktoobris, peale mida oli võimalik ajutiste võrgulepingu alusetel alustada elektrienergia tootmist. Enne lõplikku päikeseparkide kasutuselevõttu ja alaliste võrgulepingute sõlmimist on vaja lõpule viia võrgukatsetused (eelduslikult 2024. aasta suvel).

EPEH poolt tütarettevõtetele antud laenud on kapitaliseeritud muudesse reservidesse.

Makromajanduslik olukord omab ettevõttele mõju eelkõige elektrihindade ja intressimäärade näol.

Makromajanduslikust vaatest mõjutavad elektrienergia hinda eelkõige maailmaturu nafta ja gaasi hinnad ja majanduse üleüldine areng. Kõrged nafta ja gaasi hinnad ja majanduskasv tõstavad elektrihinda, samas madalad nafta ja gaasi hinnad ja majanduslangus langetavad elektrienergia hinda. Lisaks on taastuvenergia projektide jaoks oluline keskpankade rahapoliitika ja intressimäärad.

Eesti majandus oli 2023. aastal jätkuvalt stabiilne, hoolimata globaalsest majanduslikust ebakindlusest ja energiahindade kõikumisest. Riigi SKP kasv jäi mõõdukaks, kuid kindlaks, tänu digitehnoloogiate ja innovatsiooni kasvule ning jätkuvale investeerimisele taastuvenergeetikasse.

Ettevõtte äritegevus on hooajaline selles võtmes, et päikeseelektrijaamad toodavad elektrit oluliselt rohkem perioodil kevad-sügis ja oluliselt vähem perioodil sügis-kevad. Tulevikku vaadates on ettevõtte eesmärk rajada uusi päikese- ja tuuleenergiajaamasid ja tõsta rohelise elektrienergia tootmist. Pikemas vaates ei ole äritegevus hooajaline ja ei sõltu väga tugevalt majandustegegvuse tsüklilisusest, sest elektrienergiat on vaja nii heal kui ka halval ajal.

Majandustegevuse tsüklilisuse mõttes on majanduslanguse ajal elektrienergia tarbimine madalam, mis tähendab, et ka elektrienergia hinnad on madalamad. Ettevõtte tegevus ei oma olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid, pigem on ettevõtte tegevusel positiivnekeskkonnaalane ja sisuliselt neutraalne sotsiaalne mõju. Aruande koostamise perioodil ei olnud ettevõttele olulisi valuutakursside ja börsikursside muutmisega seonduvaid riske. Intressimäärade olulise tõusmise riski on ettevõte teatud määral intressimäärade lae fikseerimisega maandanud.

Kokkuvõttes oli 2023. aasta Eestis taastuvenergia ja päikeseenergia arengute poolest oluline aasta, mis pani aluse veelgi suurematele edusammudele tulevikus. Eeldame, et 2024 saavutab nimetatud päikeseparkide tootmine täisvõimsuse ja äritegevus muutub kasumlikuks.

2024. aastal tegi emaettevõte Enery Power Holding GmbH sissemakse Enery Power Estonia Holding OÜ vabatahtlikku reservi kogusummas 9 203 689, 90 eurot, konventeerides ainuaktsionäri laenu summas 8 882 417, 60 eurot ja kogunenud intressid summas 321 272, 30 eurot vabatahtlikku reservi.

Olulisemad finantssuhtarvud 2023 2022

Võlakordaja 0,88 0,00

Omakapitali võlasiduvus 7,12 0,00

Võlakordaja- kohustised kokku / kogu Passiva

Omakapitali võlasiduvus - kohustised kokku / omakapital kokku

ENERY POWER ESTONIA HOLDING OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.