Rohkema info nägemiseks:

KIILI VALD, KIILI ALEV, LASTEAIA TN 12 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 329; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KIILI VALD, KIILI kohta arvamuslugu!"

KIILI VALD, KIILI ALEV, LASTEAIA TN 12 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 329 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Lasteaia 12 Korteriühistu on registreeritud 06.01.1997 Tartu Maakohtu registriosakonnas registrikoodiga 80000860. Lasteaia 12 Korteriühistu on eraõiguslik juriidiline isik ja liikmeteks on kõik Kiili vald, Kiili alev, Lasteaia tn 12 korteriomanikud. Korteriühistul oli 31.12.2022. a seisuga 29 liiget (omanik, kaasomanik, ühisomanik). Lasteaia tn 12 hoones on kokku 24 korteriomandit ja majandamiskulude jagamises osalev pind on 1566,6 m2. Korteriomandite kaasomandi osi majandatakse korteriühistu vormis (KrtS–eriseadus). Korteriühistu tegevuse eesmärgiks on liikmetele kuuluva kinnisvara korrashoid ja majandamine ning ühistu liikmete ühiste huvide esindamine järgides hea usu põhimõtet ja arvestades üksteise õigustatud huve.

Ühistu kasutab liikmetele info edastamiseks ja raamatupidamise korraldamiseks korteriühistutele loodud veebipõhist keskkonda Korto - https://korto.ee. Ühistu omab domeeni ja meiliaadressi.

Ühistu raamatupidamist korraldas ja dokumenteeris 2022. a juhatus ning raamatupidamisteenust osutas Minerva Aktiva OÜ 01.07.2019 sõlmitud tähtajatu lepingu alusel.

Lasteaia 12 KÜnl oli võetud hoone renoveerimiseks mitu pikaajalist pangalaenu. 16.10.2006. a sõlmitud laenuleping lõppes 30.09.2021 ja 11.09.2013. a laenuleping nr 13-060410-JI, lõpeb 30.08.2023. Laenumaksete jääk oli seisuga 31.12.2022 kokku 3 128,60 eurot.

Ühistul ei olnud aruandeaastal ühtegi lepingulist töötajat. Juhatuse liikme tasu maksti 2022. aastal ühele juhatuse liikmele, kokku KÜ kulu 2 394 eurot sh riiklikud maksud. Isikliku sõiduauto kasutamise hüvitist 2022. a kellelegi ei makstud.

Korteriühistu reservkapitali (reservfond) suuruseks on kinnitatud 4 383,47€ (26.06.2019.a).

Haldusn, hooldustasusid ja remondifondi vahendeid (sh laenu- ja intressimaksed) koguti 2022. a 1,10 € korteriomandi ehk eriomandi m2 kohta (1,10 € alates 1.07.2021). Jooksvate haldus- ja hoolduskulude ülejääk kantakse aasta lõpus remondifondi. Aruandeperioodil teostati põhiliselt hoone tehnosüsteemide ja kinnistu korralisi ning hädavajalikke hooldus- ja korrashoiutöid.

Viimased aastad on olnud aktuaalseks teemaks hoone erinevate osade remondivajadus ja kaaluma peaks korterelamu tervikliku rekonstrueerimise võimalust Kredeks abiga. Rekonstrueerimine võimaldab pikendada hoone eluiga, suurendada hoone energiatõhusust ja parandada sisekliimat ning tõstaks väärtust kinnisvaraturul. Hoone on rahuldavas seisundis, kuid hoone põhikonstruktsioonide seisukord vajab põhjalikumat uuringut ja hinnangut, sest hoone keldrisse imbub vundamendiplokkide vahelt sadevett ning hoone seinad ja rõdupiirded on hakanud pragunema (horisontaal- ja vertikaalpraod). Hoone alusstruktuur vajab ilmastikukaitset (hüdroisolatsioon, drenaaž ja toimiv sadeveesüsteem), et vältida hoone konstruktsioonide olulist kahjustumist. Hoone välisseinte erinevates osades ja sokli põranda seina liites esineb madalatemperatuurilisi külmasildasid jne. Olemasolev viimistlus on kohati riknenud ja ei täida enam konstruktsioone kaitsvat funktsiooni. Ventilatsioonikorstnad vajavad kiiresti põhjalikku renoveerimist. Suuremat hooldust või vahetamist vajab hoone katus; välisuksed on amortiseerumas ja ei kaitse piisavalt ilmastikutingimuste eest; uksed sh keldriuksed ei vasta tuleohutusnõutele jpm.

Tehnosüsteemid ootavad samuti rekonstrueerimist/renoveerimist.

Hoone rekonstrueerimise/renoveerimise kavandamise tõttu on ühistul jätkuvalt vajadus suurendada kogutavate vahendite hulka, et suuta majandada rekonstrueerimise/renoveerimise ettevalmistamisega seonduvat (tehnilise eksperdi palkamine; nõuetekohase projektdokumentatsiooni tellimine; vajadusel hoone tehnilise seisukorra hindamine ja/või uuringud-ekspertiisid; hanke korraldamine; omanikujärelvalve palkamine jne).

Juhatus

Lasteaia 12 KÜ

KIILI VALD, KIILI ALEV, LASTEAIA TN 12 KORTERIÜHISTU kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.