Rohkema info nägemiseks:

TARTU NÄGEMISVAEGURITE ARENDUSKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 118; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TARTU NÄGEMISVAEGURITE ARENDUSKESKUS kohta arvamuslugu!"

TARTU NÄGEMISVAEGURITE ARENDUSKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 118 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Tartu Nägemisvaegurite Arenduakeskus tegutses 2022. aastal oma põhikirja järgi, Tartu Puuetega Inimeste Koja, Tartu Linnavalitsuse ja Eesti

Pimedate Ujumisliidu rahastamisel. Tartu Nägemisvaegurite Arenduskeskus tegeleb nägemisvaegurite rehabiliteerimise ja nende vabaharidusliku arendamisega. 2022.aastal toimus üks üldkoosolek ja detsembris aastat kokkuvõttev koosolek. Kõik arenduskeskuse üritused ja nendest osavõtjad on kantud elektroonilisse kroonikaraamatusse. Tähtsamad sündmused on leidnud kajastamist Eesti Pimedate Raamatukogu heliajakirjas Epüfon, Lõuna-Eesti Pimedate Ühingu kohalikes raadiosaadetes, ajalehtedes ja mitmes internetiportaalis.

2022. aastal tegutses arenduskeskus põhiliselt kahes valdkonnas: arvutiõpe ja tervise edendamine.

ARVUTIÕPE. Tuginedes puuetega täiskasvanud inimestele võrdsete võimaluste loomisele täiendõppeks, tegelebki arensuskeskus sellega pimedate ja nõrgaltnägijate hulgas. Pimedatele ja nõrgaltnägihatele puudub riiklik kutsehariduse ning arvutialane väljaõpe. Vaegnägijatel pole võimalik õppida nägijatele korraldatud kursustel, sest õpe nõuab individuaalset lähenemist. Arvutialase õppega tegeldi 2022. aastal individuaalselt aastaringselt vastavalt vajadusele intruktori ja arvutikasutaja omavahelisele kokkuleppele. Pidevaid arvutikasutajaid on arenduskeskuse liikmete hulgas poolesaja ringis. 2022.aastal viisime läbi täiendõpet 52 korral tosinale õppurile. Tartlaste kõrval said õppust aastaid väldanud eesmärgi "Arvuti ajaloomälu jäädvustajana" ka Tallinna nägemisvaegurid.Tulemuseks on ajalooraamat "Põhja- Eesti Pimedate

Ühing 1922-2022".

2. TERVISE EDENDAMINE. Tervise edendamise ürituste raames püüame tõsta oma liikmete teadlikkust nii teoreetiliste loengute kui ka praktiliselt tervisesporti harrastades. Oleme läbi viinud loenguid psühholoogiast, silmaarstiteadusest, tervislikust toitumises, eluviisidest, ravimitest, vitamiinidest jms.

2.1. Ujumine. Käisime sügishooajal igal nädalal kord Tartu Veekeskuses ujumas. Kevadhooajal kogesime ka koroonaviiruse nakkusohu tõttu piiranguid. Pidevaid ujulakasutajaid on kümmekond inimest.

2.2. Tervisepäevad. Korraldasime kaks tervusepäeva, mis mõlemad koosnesid pikast matkapäevast. Esimesel juhul oli teemaks Tartu pimedate haridussajand, teisel tegime hooajast kokkuvõtte. Mõlemast tervisepäevast võttis osa kokku 22 inimest.

2.3. Õppematkad. Toimus üks õppematk. 9. augustil sõitsime Naissaarele, osavõtjaid oli 13. Matkast avaldasime reisikirja Eesti Pimedate

Raamatukogu heliajakirjas Epüfon ja internetiportaalis Külauudis.

2.4. Matkad. Korraldasime 9 aja- ja kultuuriloolist matka.

a) 14. jaanuaril Tähtvere parki tähistamaks Tartu vabastamise 103. aastapäeva.

b) 2. veebruaril matk Tartus Eesti Vabadussõja ja Tartu rahu jälgedes.

c) 24. veebruaril matk teemal Eesti Vabariik 104.

d) 16. märtsil matk Eesti Rahva Muuseumi Juri Lotmani näitusele.

e) 20. märtsil Kambja matk.

f) 11. oktoobril Julius Kuperjanovi 128. sünniaastapäevale pühendatud matk Raadi surnuaiale tema hauale.

g) 18. novembril matk teemal Tartu pimedate haridussajand.

h) 16. novembril matk Raadi kalmistule ilmastikuteadlase Kaarel Kirde hauale tema 130. sünniaastapäeva puhul.

i) 24. detsembril jõulumatk.

Matkadest võttis osa kokku 204 inimest.

Arenduskeskus on Eesti Vabaharidusliidu ja Tartu Puuetega Inimeste Koja liikmesorganisatsioon. 31. detsembri 2022 seisuga oli arenduskeskusel 226 liiget. Meie liikmed on ühingu tegevusega rahul, sest tegevus on pidev ja toimuvad üritused toovad inimesed koduseinte vahelt välja, tugevdavad tervist, annavad juurde uusi teadmisi ja oskusi, tugevdavad kogukonna identiteeti, tõhustavad koostööd ning vähendavad üksiolemise ja suhtlusprobleeme.

Oleme tänulikud organisatsioonide toetusele, kelle abil oleme saanud teha pikaajalist pidevat tööd tervisespordi ja vabahariduse valdkonnas.

TARTU NÄGEMISVAEGURITE ARENDUSKESKUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.