Rohkema info nägemiseks:

AVATUD PIIBLI ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 484; jälgijaid - 9. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta AVATUD PIIBLI ÜHING kohta arvamuslugu!"

AVATUD PIIBLI ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 484 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

Avatud Piibli Ühing on oikumeeniline mittetulunduslik haridusühing, mille eesmärk on läbi oma tegevuse toetada väärtuspõhist haridustööd ning aidata igas eas inimestel tundma õppida kristlikke põhitõdesid ning areneda piiblikasutuses.

2022. aasta oli Avatud Piibli Ühingule mitme olulise juubeli aasta. Ühingu tegevuse algusest täitus 30 aastat ning Piiblilugemise laagritel täitus 20 tegevusaastat.

Samas kasvasid ka väljakutsed. Eelmiste aastate vältel toimunud PLL laagrite noore tiimi arendamise tulemusena oli peaaegu koos vajalik arv koolitatud tiimiliikmeid (nimekirjas üle 100 noore vabatahtliku), kuid väga raske oli leida küpseid laagrite juhte, kes suudaks kanda täisvastutust nii laagri toimumise kui laagriliste eest. Laagritesse soovijate arv oli endiselt suurem, kui teenindada suutsime. Juhtide puuduse tõttu, aga ka juubeliürituste lisandumise pärast toimus 2022. aastal vaid 3 laagrit. Neist kahes osales ca 120 noort ja last, mis PLL eesmärke silmas pidades olid liiga suured laagrid.

Mõeldes Covid aastate tõttu kasvanud ärevusele laste ja noorte seas, korraldasime teismelistele pilootprojektina esimese ühepäevase Metsiku Looduse Seiklusretke Nõval, eesmärgiga pakkuda noortele füüsilise pingutuse läbi alternatiivset pingemaandamise ja kontaktikogemust. Üritust toetas Eesti Kirikute

Nõukogu ja see oli edukas, julgustava perspektiiviga tuleviku osas.

Julgustav oli ka kasvav laagriliste vanemate toetus - korraldamisel ja abitöödel.

Laagritega seoses toimus mitmeid koolitusi - 2022. aastal oli eritähelepanu all laste ja noorte turvalisuse küsimused. Põhjalikumalt sai läbi töötatud kriisijuhtumite stsenaariumid, ning toimus järjekordne esmaabi kursus kogu tiimile.

Valmis 2 ülikooli lõputööd, üks PLL Laagritest ja teine APÜ täiskasvanute piibliäpi “Piibel +” kujundamisest ja mõjust. Mõlemad kaitsti edukalt ja said komisjonilt väga positiivse hinnangu.

Laagrikeskus “Kibuvits” Nõval tuli tagasi APÜ bilanssi, SA töö lõpetati, arendusplaanid pandi seisma.

Jätkusid igapäevased piibliseletuse programmid veebis ja raadios, aga ka siin võis kogeda vabatahtlike jõudluse vähenemist. Järjepidevalt on kasvanud positiivse tagasiside hulk nende programmide kuulajatelt ja kasutajatelt.

Jätkasime uute digitaalsete materjalide arendamist koostöös välispartneritega, trükkisime uue materjali pühapäevakoolidele; tegime koolitusi erinevatel piibliõppe ja noortetöö teemadel.

Aasta tõsiseimaks väljakutseks kujunes jätkuv majanduslik langus, millele ei suudetud leida toimivat strateegilist lahendust. Eelarve puudujääk sai kaetud eelnevatest varudest, aga sissetuleku kasvutrendini ei jõutud. Arendatud materjalid (digitaalsed) on peaaegu kõik vabavarana kasutatavad ning ei too püsi- sissetulekut. Muude materjalide levitamise tulemus on marginaalne. Annetused aga ei kata ühingu toimimiskulusid. Ühing vajab täiesti uut finants-strateegiat; tunda annab kauaaegne professionaalse majandusspetsialisti puudumine juhatuse koosseisust.

Väljakutse on seda tõsisem, et alates 2023. aastast rakendab Scrpiture Union Global uut finantseerimis- poliitikat, vähendades kohalike liikumiste tegevustoetust edaspidi 15% aastas. Seega oli ühingu jätkusuutlikkus 2022. aasta lõpuks tõsises ohus.

Aasta lõpul selgus, et senine personal - ühingu tegevjuht ning ka laagritöö koordinaator - ei saa enam jätkata, uusi kandidaate välja pakkuda polnud. See lisas ühingu üldisele olukorrale veelgi pinget ning võib öelda, et peale rõõmsaid ja pidulikke juubelite tähistamisi, lõpetas APÜ 2022. aasta sügavas kriisis.

2023. aastal on peaeesmärgiks ühingu tegevuse jätkumise tagamine, uue personali ja majandusstrateegia leidmine ning rakendamine. Laagreid 2023. aastal ei korraldata üldjuhi puudumise tõttu, aga tiimi koolitus ja

AVATUD PIIBLI ÜHING MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.