Rohkema info nägemiseks:

EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 215; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP kohta arvamuslugu!"

EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP MTÜ hetkeolukord

Juba 215 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Näitejuhtide Teatritrupp (ENT) on üleriigiline kollektiiv, kuhu kuulub seisuga 31.12.2022 25 harrastusnäitejuhti Eestimaa eri paigust. ENT on tegutsenud aktiivselt alates 1996. aastast. ENT põhitegevuseks on oma liikmete järjepidev teatrialane enesetäiendamine õppeseminaride, kursuste, laagrite ning õppereiside näol, kaasates õppetöö juhendajateks erinevaid profesionaalseid näitejuhte ning lavastajaid. Põhi rõhuasetused ENT töös on oma liikmete alg- ja täiendõppe korraldamine ning paikkondlike teatrilugude algupärandite kogumine.

Eesti Näitejuhtide Teatritrupi 2022. aasta suvekool algas eelseminaridega juba veebruaris, millele järgnesid eelseminarid aprillis ja mais. Äratati ellu Aino Kallase novell ""Pühajõe kättemaks", mis on kohapärimuslik lugu Pühajõest. Tarmo Tagametsa käe all kogeti lavastuse sündi stsenaariumi loomisest kuni kahe etenduseni Harjumäe laululaval.

Lavastuse loomisele aitasid kaasa kunstniku Epp Margna nõuanded ning tema omapärane käekiri. Kanepist pärit vastse TÜVKA diplomandi

Kristen-Kalev Lina käe all saadi teadmisi valgusrežii suurepärastest võimalustest suveöö lummuse ja salapära esiletoomiseks. Kõigele lisaks õpiti ka võru keelt.

Ligi 300 pealtvaatajani jõudis lavastus "Pühajõe legend" 29. ja 30.juuli hilisõhtul.

Üsna sageli on harrastusteatritel keeruline leida sobivat repertuaari, sest vaja on arvestada trupi suurusega, olemasolevate inimeste võimekuse ja muude erinevate ressurssidega. Oktoobris ja novembris toimunud kaheetapilisel koolitusel - Tarmo Tagametsa meistriklassis "Lavastamine paberil ehk teadmisi dramatiseerimisest" - oli harrastustruppidel võimalus õppida, kuidas luua oma trupile sobivat repertuaari.

Koolitusel saadi teadmisi millised on võimalused repertuaari ja teemade valikuks, mis on põhireeglid, mida silmas pidada. Koolitus toimus

Kanepi Seltsimaja Põlvamaal.

Eelpool kirjeldatud koolitusprojektide rahastajateks olid Eesti Kultuurkapital ja Eesti Harrastusteatrite Liit..

2023.aastal jätkatakse koostööd Eesti Harrastusteatrite Liidu, Rahvakultuuri Keskuse ja Eesti Kultuurkapitaliga erinevate koolitusprojektide läbiviimisel.

EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.