Rohkema info nägemiseks:

EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 228; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP kohta arvamuslugu!"

EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP MTÜ hetkeolukord

Juba 228 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Eesti Näitejuhtide Teatritrupp (ENT) on üleriigiline kollektiiv, kuhu seisuga 31.12.2023 kuulub 26 harrastusnäitejuhti Eestimaa eri paigust.

ENT on tegutsenud aktiivselt alates 1996. aastast. ENT põhitegevuseks on oma liikmete järjepidev teatrialane enesetäiendamine õppeseminaride, kursuste, laagrite ning õppereiside näol, kaasates õppetöö juhendajateks erinevaid profesionaalseid näitejuhte ning lavastajaid.

Põhi rõhuasetused ENT töös on oma liikmete alg- ja täiendõppe korraldamine ning paikkondlike teatrilugude algupärandite kogumine.

ENT 2023. talvekool "Lavastuse sünd" käivitus jaanuaris ja esietenduseni jõuti juulis. Toetus projektile saadi Eesti Kultuurkapitalilt (KULKA).

Eesti Hattastusteatrite Liit (EHL) sidus mentoritega otselepingud.

Talvekooli seminarid toimusid Kanepi Seltsimajas, Seljametsa Rahvamajas ja Suislepa Rahvamajas. Talvekooli dramatiseerimiskursusel loodud lavateos "Hingede aed" toodi lavale 06. juulil Kanepi Seltsimajas. Lavastuse tragikoomilises situatsioonis kohtuvad hingede aias meie seast lahkunud luuletajad, kel kõigil on ajada oma asi. Etendused toimusid veel 26.juulil Suislepa Rahvamajas, 27.juulil Paikuse Osavallakeskuses, 26.augustil Orissaare Kultuurimajas ja Karja Rahvamajas ja 3.detsembril Vändra Kultuurimajas.Lisaks dramatiseerimise koolitusele pakkus talvekool lühikursust lavavalgustuse erinevatest võimalustest.

Telvekooli mentorid olid:

Tarmo Tagamets - dramatiseering ja lavastus

Riina Vanhanen - lavakujundus ja rekvisiidid

Kristen-Kalev Lina - lavavalgus

Talvekooli projektijuht oli ENT juhatuse esimehe kohusetäitja Tuulike Mölder.

Lavastus läbis edukalt eelkonkursi ning pääses Harrastusteatrite riigifestivalile, mis toimus 2024.a. jaanuaris.

Eesti Näitejuhtide Teatritrupi tegevust korraldab 5-liikmeline juhatus. Juhatusele töötasu ja muid tasusid ei makstud. Mentorite töötasud on projektipõhised ning on toetatud KULKA ja EHL poolt.

2024.aastal jätkatakse koostööd Eesti Harrastusteatrite Liidu, Rahvakultuuri Keskuse ja Eesti Kultuurkapitaliga erinevate koolitusprojektide läbiviimisel.

Juhatuse hinnangul on Eesti Näitejuhtide Teatritrupp jätkuvalt tegutsev ettevõte.

EESTI NÄITEJUHTIDE TEATRITRUPP MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.