Rohkema info nägemiseks:

TALLINN, PUHANGU TN 59 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 393; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TALLINN, PUHANGU TN kohta arvamuslugu!"

TALLINN, PUHANGU TN 59 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 393 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Korteriühistu Puhangu 59 tegutseb iseseisvalt alates 2001.a. Tegevuse eesmärk on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade ühine majandamine, teenuste ja maksete vahendamine oma liikmetele ja korteriühistu liikmete ühiste huvide esindamine.

2023. aastal teostati ulatuslik kanalisatsioonitrasside uuendus: vahetati välja kanalisatsioonipüstakud keldrist kuni Tallinna Vesi trassini. Tööde käigus selgus, et nii mõnigi oli maa sees purunenud ja reovesi imbus pinnasesse, sh torudes olid suured ummistused (mistõttu olid keldrites aeg-ajalt kanalisatsiooni-avariid).

Linnavalitsuselt on saadud info, et parkla renoveerimist ei tohiks takistada linna kommunikatsioonid.

Maja renoveerimise projekt seisab seoses kaootilise majandustingimustega – elanikud pole valmis võimalikku suurt kohustust võtma.

Renoveerimisprojekt tuleks teostada terviklikult, sest seeläbi tekib kommunaalkuludes kokkuhoid. Üksikute projektidega tehes ei pruugi kokkuhoidu tekkida – vaid võimalik laenukulu. Alati on soodsam laenu saada kogu projektile, vs üksikud uuendused.

KÜ vaba raha on paigutatud intresside teenimiseks hoiustesse Swedbankis ja LHV-s. Riiklikult on tagatud 100 000 eurot ÜHES pangas. Meie raha jääk on ligi 200 000 – seega on mõistlik jagada 2 panga vahele. Hoiused on erinevates summades ja erinevates perioodides – et vajaduse tekkides saab mõne hoiuse katkestada ja raha kasutusele võtta. Hoiuse katkestamisel katkeb intressiarvestus, saab kogu esialgse summa vaid kätte. Hoiused on autoamaatse pikendusega. Likviidsed vahendid on üleöödeposiidis Swedbankis, et intress oleks veidike suurem kui tavalisel arvelduskontol.

Saadud intressitulu kajastub majandusaasta aruande kasumiaruandes (lk 5). Raha jaotus kontode ja pankade vahel aruande lisas nr 2 (lk 9).

Aruandeaasta põhitegevuse tulem oli -4555 € (korterite makstav hooldustasu on väiksem kui KÜ kulud). Saadud intressitulu vähendas kahjumit ning 2023 aruandeaasta tulemiks oli kahjum 3268 €..

Täna on hooldustasu 0,33 € / m2. KÜ saab oma kulud katta eelmiste perioodidel tekkinud rahast. Mõistlik oleks edaspidi kahjumi mitte tekkimiseks tõsta hooldustasu – vajalik oleks 0,09 € / m2 (korterite üldpind 4372,5).

TALLINN, PUHANGU TN 59 KORTERIÜHISTU kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.