Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELIUMI KRISTLASTE JA BAPTISTIDE KOGUDUSTE LIIDU VALKLA BAPTISTIKOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 149; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELIUMI KRISTLASTE kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELIUMI KRISTLASTE JA BAPTISTIDE KOGUDUSTE LIIDU VALKLA BAPTISTIKOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 149 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Valkla Baptistikoguduse tegevuse peamised eesmärgid on: 1) levitada Piibli õpetust ja kuulutada evangeeliumi; 2) kasvatada oma liikmeid ja pooldajaid evangeeliumi tundmises ja vaimus; taotleda kristliku elu ja kõlbluse kasvu; ühendada ja kasvatada kristlasi evangeeliumi alusel; 3) rahuldada oma liikmete ja pooldajate vaimseid ja usulisi vajadusi; 4) arendada hoolekannet ja heategevust; 5) igati arendada koostööd teiste kogudustega ja olla kontaktis teiste konfessioonidega; 6) luua kontakte ja arendada koostööd välisriikide usuorganisatsioonidega.

Jumalateenistused, vaimulikud talitused ja tegevus väljaspool kogudust 2023. aastal tundsime, et rasked viirusesuletuse aastad on jäänud seljataha ja saime tegutseda uue hingamisega. Koguduse igapühapäevaste jumalateenistuste osalejate arv on stabiliseerunud paarikümne ringi. Palju rõõmu kogudusele ja küllap ka teistele on toonud koguduse ülistusansambli tegevus. Kord kuus oleme käinud koos Kabaku talus asuvas Hirvli tööpunktis, endise Kolga koguduse asupaigas. Lastetunde on olnud vähem, aga päriselt lakanud see töö pole. Lastele on toimunud piknik suvisel ajal ja üritus jõulude ajal, aeg-ajalt pühapäevakoolitund ka pühapäeviti.

Meie lähemateks koostööpartneriteks on kogudustest 2023. aastal olnud Valguse Tee vabakogudus ja Kehra kogudus, aga külalisi käis mitmelt poolt mujaltki.

Aasta alguse alliansspalvenädalal oleme juba aastaid palvetanud koos Kuusalu Laurentsiuse koguduse õpetaja Jaanus Jalakaga ja nii ka seekord. 12. jaanuaril toimunud koosolekul osalesid ka Tallinna Allika koguduse emeriitpastor Helari Puu ja Tallinna Peeteli koguduse õpetaja

Aare Luup.

22. jaanuaril käisid meie jumalateenistusel Mart ja Heli Metsala. Koguduse jaoks on Mart Metsala ’mees nagu orkester’: ülistab pilli mängides ja lauldes, jutlustab. Tema abikaasa Heli on samuti sõnakas tunnistaja ja jutlustaja.

5. veebruaril käisid meie pühapäevasel jumalateenistusel mehed Lootuse Külast eesotsas Raiman Kukega. Need on mehed, kes on Jumala ja teiste usklike abiga suutnud välja tulla väga rasketest olukordadest (alkoholi, uimastite kuritarvitamine jne) ja oma elu muuta.

19. veebruaril käis jutlustamas Kehras elav Kalju koguduse liige Dejan Adam ja 26. veebruaril teenisid meid Kehra koguduse ülistusmuusikud (Merike Pikkel jt).

Märtsikuus on nn. seminari pühapäev, mil Kõrgema Usuteadusliku Seminari üliõpilased ja ka õppejõud käivad jutlustamas ja oma tegevusest rääkimas EKB Liidu kogudustes igal pool Eestis. Nii oli Valklas 26. märtsil külas Jaan Lorens (EKNK), kes rääkis õppimisest ja Jumalast.

16. aprillil külastas meid vana sõber Christian Schwartz, kes mõni aasta tagasi Kuusalu vallas elades oli kogudusele palju abiks ja toeks, aga elab nüüd taas Soomes ja käib siin harvemini. Christian Schwartz on mees, kelle südames põleb alati sama sõnum: kuulutage evangeeliumi, kuulutage Jeesust Kristust oma kogukonnas.

30. aprillil külastas Valkla koguduse jumalateenistust Helari Puu, mees, kes on olnud EKB Liidus eri ametites, pastor Kohila koguduses ja Allika koguduses, koguduste liidu president, Euroopa Baptistiföderatsiooni asepresident, Converge Worldwide’i esindaja Baltimaades.

3. juunil käis rühm koguduse liikmeid tutvumas Lootuse Külaga Laitses. Meiega oli Rando Kapralov, kes on selle programmi läbi teinud ja elab

Kuusalu vallas.

23. juulil tähistas Valkla Baptistikogudus oma 129. aastapäeva. Jutlusega teenis meid sel päeval EKB Liidu Harjumaa ja Kesk-Eesti piirkonna vanem Matthew Edminster. Laulis meesansambel Beati, kes on käinud meil varemgi.

2023. aastal oli meie eespalvekoguduseks Viljandi Baptistikogudus. 16. juulil käisid nad meil külas eesotsas pastor Allan Helde ning rikkaliku muusikalise ja sõnalise külakostiga. 27. augustil käsime meie 13kesi Valkla kogudusest külas Viljandi kogudusel. Ülistusansambel laulis ja pastor Aldo Randmaa pidas jutluse.

10. septembril laulis, musitseeris, deklameeris ja tunnistas kontsertjumalateenistusel ansambel Eluallikas, Mihklikuu hakul, 17. septembril külastas meid tunnustatud piibliõpetaja Allan Kroll, 8. oktoobril oli taas Mart Metsala oma andidega teenimas. Igavikupüha jumalateenistusel 26.

novembril käis jutlustamas Dejan Adam.

Esimesel advendipühapäeval, 3. detsembril toimus palvelas bluegrass-gospelansambel Robirohi jõulukontsert, millest võtsid osa ka Ida-Harju

Invaühingu liikmed. Kolmanda advendi pühapäeval oli teenistusel ka lastele mõeldud osa. 24. detsembril pidasime püha jõuluõhtut, koguduse ülistusansambel laulis ja pastor pidas jutluse.

EESTI EVANGEELIUMI KRISTLASTE JA BAPTISTIDE KOGUDUSTE LIIDU VALKLA BAPTISTIKOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.