Rohkema info nägemiseks:

EESTI ISLAMI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 562; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ISLAMI KOGUDUS kohta arvamuslugu!"

EESTI ISLAMI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 562 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Islami Kogudus on on äriregistrisse kantud 20.07.2004 a.

MTÜ alaliik on kogudus.

Eesti Islami Kogudus ühendab ja teenib kõiki Eestis elavaid muhameedlasi ning on kuni 1940.a. Eesti Vabariigi territooriumil tegutsenud islamiusu koguduste ja 1989.a. Eesti NSV-s taasmoodustatud Islami Koguduse õigus.

Kogudus juhindub oma tegevuses islamiusu tavadest ja traditsioonidest, käes olevast põhikirjast ning Eesti Vabariigi õigusaktidest.

Koguduse tegevusaasta algab 01. jaanuaril ja lõpeb 31. detsembril.

Koguduse tegevuse eesmärgid: - Kasvatada koguduse liikmeid ja Eestis elavaid moslemeid islami õpetuse vaimus.

- Ühendada usulisel alusel Eestis elavaid islamiusulisi rahvuskondi.

- Süvendada koguduse erinevatesse etnilistesse rühmitustesse kuuluvate liikmete lugupidavat suhtumist Eesti rahvuslikesse kultuuriväärtustesse ja traditsioonidesse. Igati aidata kaasa Eesti kultuurikonteksti omandamisele ning soodustada eesti keele, ajaloo ja rahvuslike traditsioonide kaudu koguduse liikmete integreerumist Eesti ühiskonda.

- Oma eesmärkide saavutamiseks kannab kogudus hoolt islamiusuliste organisatsioonide, mošeede ja matmispaikade asutamise ning ülalpidamise eest; korraldab usuliste pühade tähistamist, laste- ja noortetööd (sh lastehoidu); koordineerib ja võimalusel korraldab palverännakuid; asutab laste- ja õppeasutusi (sh üldhariduslikke) ning korraldab nende ülalpidamise.

Koguduse õpetuslik alus on Koraan ja Prohveti pärimus (sunna).

Kogudus järgib islami õpetust: (cid:127) usk ainsasse Jumalasse ja Tema prohvetisse Muhamedi; (cid:127) palvetamine viis korda päevas ja avalik jumalateenistus igal reedel; (cid:127) nõuetekohane paast ramadaanikuul; (cid:127) ühe neljakümnendiku suuruse osa sissetulekust annetamine; (cid:127) jõuka moslemi kohustus on vähemalt üks kord oma elus ette võtta palverännak Mekasse; (cid:127) kõikide uskude austamine; (cid:127) kehalise ja vaimse puhtuse taotlemine; (cid:127) tõe ja õiguse nõudmine kõiges; (cid:127) kaaskodanike austamine, püüd olla kasulik ühiskonnale; (cid:127) heatahtlikkus kõikide inimeste vastu.

EESTI ISLAMI KOGUDUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.