Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU TÕSTAMAA MAARJA KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 161; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU TÕSTAMAA MAARJA KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 161 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

EELK Tõstamaa kogudusse kuulus 2023. aastal 75 inimest, nendest 15 liikmeannetajat, täiskogu liikmeid oli 15. Koguduse liikmeskond on väga väike, aga suhteliselt stabiilne, vanade liikmete lahkumine surma läbi ja uute tulek on seni olnud tasakaalus, kuid tegevliikmed on valdavalt kesk- ja vanemaealised. Koguduse liikmeskonna hariduslik tase on varieeruv, on kõrgharidusega ja ka kesk (eri)haridusega inimesi.

Tõstamaa kanti iseloomustab tugev paikkondlik identiteet, mis püsib vaatamata vähenevale elanikkonnale. Kahjuks on kohalike elanike üldine suhtumine kristlikku usku leige, kirikusse tullakse vaid jõuludel ja seoses kirikus toimuvate kontsertidega, kiriklike talituste soov on murettekitavalt väike.

Koguduse õpetaja on Lembit Tammsalu. Koguduse organist on Evi Vaher, kes on Tõstamaa kogudust muusikaliselt teeninud üle kümne aasta.

Jumalateenistused toimuvad üks kord kuus. Suurimaid muudatusi jumalateenistustel osalenute arvus tõi endaga COVID-19, mille tõttu on vähenenud kirikuliste arv umbes kolmandiku võrra ja pole taastunud ka aastaks 2023.

Koostöös kohaliku omavalitsuse kultuurijuhiga toimus 12.08.2023. kirikus Evelin Samueli ja Johan Randvere kontsert. 20.12.2023 oli Tõstamaa

Keskkooli õpilaste jõuluaktus millel osales 110 inimest, aga ka jõuluõhtu jumalateenistusel osales inimesi, kes muidu kirikus ei käi.

Tõstamaa kirik osales aruandeaastal ka Teelise Kirikute projektis, hoides kiriku uksed avatuna ka Unustatud mõisate päevadel.

Tõstamaa kirik praegusel kujul ehitati aastatel 1763-1768. Varem asus selles paigas 1674. aastal rajatud puukirik. Ebastabiilse pinnase tõttu hakkasid kiriku külgseinad 19. sajandil vajuma ja need toestati tugipiilarite rajamisega. Kiriku kellatorn varises kokku 1972. aasta jaanipäeval, võttes kaasa kiriku lääneseina ja mattes enda alla oreli. Taastamistöid alustati 1983. aastal ning tänase kuju sai kirik 2000. aastal. Torn valmis 2001. aastal. Praegu on kiriku hoone seisukord halb-katus vajab tervenisti välja vahetamist, kiriku elektrijuhtmestik vajab välja vahetamist, kiriku torn on lõpuni valmis ehitamata, kiriku interjöör vajab renoveerimist. Suuremateks remonttöödeks kogudusel endal raha ei ole.

Tõstamaa koguduse sõpruskogudus on Korsholmi kogudus Vaasast, kes on siinset kogudust aasta-aastalt toetanud ka rahaliselt.

11.08.-14.08.2023 oli koguduse õpetaja külaskäigul sõpruskoguduse juures.

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU TÕSTAMAA MAARJA KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.