Rohkema info nägemiseks:

EESTI ELEKTRI- JA ELEKTROONIKASEADMETE RINGLUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 863; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ELEKTRI- JA kohta arvamuslugu!"

EESTI ELEKTRI- JA ELEKTROONIKASEADMETE RINGLUS MTÜ hetkeolukord

Juba 863 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2023

EES-Ringlus MTÜ on elektri- ja elektroonikaseadmete ning akude ja patareide tootjate ja maaletoojate poolt 2005. aastal loodud koostööühendus.

Aruandeaasta lõpuks (seisuga 31.detsember 2023) oli EES-Ringlusega liitunud 197 ettevõtet, kelledest moodustub ühingu kõrgeim organ - üldkoosolek.

Ühingu strateegilisteks eesmärkideks on: 1. läbipaistva ja säästliku süsteemi opereerimine, võimaldamaks elektri- ja elektroonikaseadmete või patareide ja akude tootjatel/maaletoojatel täita neil seadustega lasuvaid kohustusi elektri- ja elektroonikaseadmetest või patareidest ja akudest tekkivate jäätmete käitlemisel; 2. elektri- ja elektroonikaseadmete ning patareide/akude tootjate/maaletoojate valmistatud, edasimüüdud või sisseveetud elektri- ja elektroonikaseadmetest või patareidest ja akudest tekkivate jäätmete kokkukogumise ja nende taaskasutamise või kõrvaldamise korraldamine.

Tähtsamad tegevused ja sündmused aastal 2023 1. Kogusime/ töötlesime 3843 tonni kasutuselt kõrvaldatud elektri- ja elektroonikaseadmeid ning 50 tonni akusid ja patareisid; 2. Saavutati kõikide kategooriate seadmete ringlusse võtu ja taaskasutamise sihtarvud; 3. Kogutud jäätmed töödeldi ümber Eesti, Leedu ja Saksa ettevõtetes, kellega olid sõlmitud töötluslepingud jäätmete ümbertöötlemiseks ja materjalide taaskasutusse suunamiseks; 4. Patareide ja akude ümbertöötlemiseks saadi väljaveo luba Saksamaale ja alustati ladustatud akude väljasaatmist. Alkaline patareide väljasaatmine töötleja juurde jätkus jooksvalt; 5. Sekundaartoorainete (valdavalt metall) materjalihinnad maailmaturul stabiliseerusid ehk suuri kõikumisi ei olnud. Võrreldes 2022. aastaga teeniti materjali tulu rohkem. Samas hakkasid 2023. aastal töötlemisel kehtima uued hankeperioodi hinnad, mis tõusid võrreldes viimase hanke hindadega 2018.

aastast tunduvalt. Samuti tõusid kohati kogumiskulud. Sellega seoses ei kata materjalide müügist saadav tulu enam seadmete töötlemisega seotud kulusid samaväärses ulatuses 2022. aastaga; 6. Jätkus koostöö MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu elektri- ja elektroonikajäätmete ühise kogumisvõrgustiku opereerimisel. 2023. aasta lõpuks jagati kogumise kulusid 103 kogumispunktis üle Eesti; 7. Viisime läbi teavituskampaania. Teavituskampaania toimus 16.11 - 10.12.2023. Seekordne kampaania oli üles ehitatud sisuturundusartiklile, ning lisaks tavapärasele raadioreklaamile, ka erinevatele intervjuudele raadios. Artikli eesmärgiks oli rõhutada igeühe rolli jäätmete liigiti kogumisel, et hoida keskkonda ja edendada jätkusuutlikku tulevikku. Ka 2023 kampaania fookuses olid patareid ja akud, näidates tulevikutrende (tootmise maht kasvab, sellest johtuvalt nõudlus maavarade järele), ning võimalust lõpptarbijal vähendada kaevandamise negatiivset mõju keskkonnale läbi teadliku käitumise (jäätmete liigiti kogumine on otsene sisend materjalide ringlussevõttu).

Ühiskampaania viisime läbi koostöös MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu.

Kampaania kandjad: (cid:127) Trükimeedia (nii eesti- kui venekeelsed maakonnalehed ning kohalike omavalitsuste lehed); (cid:127) Sky, Sky Plus, Ring FM; Retor RM, Rock FM, Relax FM, Russkoje Raadio, NRJ Radio, Tre raadio (eesti ja vene); 8. Rahvusvaheline koostöö läbi Eucolight; 9. 07.01.2021 sõlmiti esmane notariaalne võlanõude leping summas 152 298 eurot notari ametitegevuse raamatu numbriga 75 kuni 04.12.2020 ametis olnud juhatuse liikme Margus Vetsaga ja seoses võlgnevuse täieliku mittetasumisega sõlmiti uus notariaalne võlanõude leping ning vastav hüpoteek 02.01.2024.

Eesmärgid ja arengusuunad järgmiseks majandusaastaks: 1. õige, õiglase ja jätkusuutliku rahastamis- ja tagasivõtusüsteemi jätkumise tagamine; 2. WEEE direktiivi liikmesriigi õigusaktidesse ülevõtmise protsessis aktiivne osalemine; 3. kohalike õigusaktide muutmise protsessis osalemine läbi muudatus- ja täiendusettepanekute esitamise; 4. seadusega nõutud teavituskampaaniate ettevalmistamine ja läbiviimine; 5. kommunikatsiooni arendamine; 6. patareide tagasivõtusüsteemi optimeerimine; 7. kogumissüsteemi optimeerimine koostöös MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu, koostöötingimuste uuendamine kohalike omavalitsustega ja jäätmekäitlejatega; 8. valgusallikate käitlemise korraldamine; (Ekogaisma Eesti OÜ osade ostuga seonduv tootjavastutuskohustuste ülevõtmine)

Peamised finantssuhtarvud 2023 2022

Tulu ettevõtlusest 2 155 564 1 917 017

Ettevõtlustulu muutus 12,44% -9,45%

Tulu liikmemaksudest 141 752 126 734

Tulu liikmemaksudest muutus 11,85% 13,31%

EESTI ELEKTRI- JA ELEKTROONIKASEADMETE RINGLUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.