Rohkema info nägemiseks:

EESTI ELEKTRI- JA ELEKTROONIKASEADMETE RINGLUS MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 790; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ELEKTRI- JA kohta arvamuslugu!"

EESTI ELEKTRI- JA ELEKTROONIKASEADMETE RINGLUS MTÜ hetkeolukord

Juba 790 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

EES-Ringlus MTÜ on elektri- ja elektroonikaseadmete ning akude ja patareide tootjate ja maaletoojate poolt 2005. aastal loodud koostööühendus.

Aruandeaasta lõpuks (seisuga 31.detsember 2022) oli EES-Ringlusega liitunud 182 ettevõtet, kelledest moodustub ühingu kõrgeim organ - üldkoosolek.

Ühingu strateegilisteks eesmärkideks on: 1. läbipaistva ja säästliku süsteemi opereerimine, võimaldamaks elektri- ja elektroonikaseadmete või patareide ja akude tootjatel/maaletoojatel täita neil seadustega lasuvaid kohustusi elektri- ja elektroonikaseadmetest või patareidest ja akudest tekkivate jäätmete käitlemisel; 2. elektri- ja elektroonikaseadmete ning patareide/akude tootjate/maaletoojate valmistatud, edasimüüdud või sisseveetud elektri- ja elektroonikaseadmetest või patareidest ja akudest tekkivate jäätmete kokkukogumise ja nende taaskasutamise või kõrvaldamise korraldamine.

Tähtsamad tegevused ja sündmused aastal 2022 1. Muutsime ühingu põhikirja punkte 3.13, 4.5 ja 4.9.1. Põhikirja muutmise vajadus tulenes Ühingu poolt Ekogaisma Eesti OÜ osade omandamiseks sõlmitud ostu-müügilepingust. Müüjate poolt seati omandamise tingimuseks, et lambitootjate esindajale on põhikirjaliselt tagatud koht. Põhikirja punkti 4.9.1 täiendamise taga on soov selgesõnaliselt sätestada ka põhikirjas, et nõukogu liikmetel ei ole õigus tutvuda liikmete ärisaladusi sisaldava teabe ja dokumentidega; 2. Kogusime/ töötlesime 4176 tonni kasutuselt kõrvaldatud elektri- ja elektroonikaseadmeid ning 32 tonni akusid ja patareisid; 3. Kogutud jäätmed töödeldi ümber Eesti, Leedu ja Poola ettevõtetes, kellega olid sõlmitud töötluslepingud jäätmete ümbertöötlemiseks ja materjalide taaskasutusse suunamiseks; 4. Sekundaartoorainete (valdavalt metall) materjalihinnad maailmaturul stabiliseerusid ehk 2021. aasta tõusev trend enam ei jätkunud. Siiski võib öelda, et müügist saadav tulu kattis enamikes seadmete kategooriates seadmete käitlemisega seotud kulud; 5. Jätkus koostöö MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu elektri- ja elektroonikajäätmete ühise kogumisvõrgustiku opereerimisel. 2022. aasta lõpuks jagati kogumise kulusid 103 kogumispunktis üle Eesti; 6. MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu sõlmitud koostöölepingu raames toimub elektri- ja elektroonikajäätmete koguseline kliiring kalendriaastate lõikes; 7. Patareide ja akude riikidevahelise jäätmete veoloa taotlemine Poola lõpetati ja alustati väljaveo taotluse koostamist patareide ja akude saatmiseks

Saksamaale; 8. Viisime läbi teavituskampaania. Teavituskampaania toimus 01.11 - 30.11.2022. Kampaania eesmärgiks oli teavitada sihtgruppi (põhisihtgrupp elanik vanuses 35 - 65 aastat) elektri- ja elektroonikajäätmete ning patareide ja akujäätmetega seotud temaatika / probleemiga, ning kutsuda lõpptarbijaid üles koguma ja viima jäätmeid selleks ette nähtud kogumiskohtadesse. Kampaania fookuses olid patareid/akud ning väikesed elektrooniseadnud, ning üleskutse viia kasutuselt kõrvaldatud seadmed tagasi kauplustesse. Koostöös Teliaga töötasime välja ka infolehe, kuidas teostada IT- ja nutiseadmete andmetest tühjendamine enne nende äraviskamist - juhis on kättesaadav kampaania maandumislehel https://ringlus.info/2022/ . Sama juhendmaterjali sõnumit võimendasime Facebook'is noortele suunatud "Ära unusta" aktsiooniga, mille jagamise eest loosisime välja Reet Ausi T-särgi.

Ühiskampaania viisime läbi koostöös MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu. Kampaanias kasutasime ka rahvusvahelise e-jäätmete päeva tarvis välja töötatud sõnumeid (avalikustatud veebilehel ringlus.info).

Kampaania kandjad: (cid:127) Trükimeedia (nii eesti- kui venekeelsed maakonnalehed); (cid:127) ERR raadio kanalid (eesti, vene); (cid:127) Kaupluste siseraadiod; (cid:127) Internet (eesti, vene); (cid:127) Reklaambännerid veebis ja sotsiaalmeedias (eesti, vene)

Kampaania oli edukas - jõudsime 96,9% sihtrühmast. Kampaania sai kokku 4 034 613 näitamist, 4 533 klikki ja 1 661 maandmislehe külastust.

Kampaania keskmine sagedus tuli 5 ehk sihtrühm nägi reklaami vähemalt 5 korda; 9. Lampide kategooria osas toimub koostöö rahvusvahelist organisatsiooniga Eucolight; 10. 07.01.2021 sõlmiti notariaalne võlanõude leping summas 152 298 eurot notari ametitegevuse raamatu numbriga 75 kuni 04.12.2020 ametis olnud juhatuse liikme Margus Vetsaga, millest on tagastatud 31.12.2022 seisuga 118 321 eurot; 11. Toimus 1 nõukogu koosolek ja 1 liikmete üldkoosolek;

Eesmärgid ja arengusuunad järgmiseks majandusaastaks: 1. õige, õiglase ja jätkusuutliku rahastamis- ja tagasivõtusüsteemi jätkumise tagamine; 2. WEEE direktiivi liikmesriigi õigusaktidesse ülevõtmise protsessis aktiivne osalemine; 3. kohalike õigusaktide muutmise protsessis osalemine läbi muudatus- ja täiendusettepanekute esitamise; 4. seadusega nõutud teavituskampaaniate ettevalmistamine ja läbiviimine; 5. põhikirja ajakohastamine; 6. kommunikatsiooni arendamine; 7. patareide tagasivõtusüsteemi optimeerimine; 8. kogumissüsteemi optimeerimine koostöös MTÜ-ga Eesti Elektroonikaromu, koostöötingimuste uuendamine kohalike omavalitsustega ja jäätmekäitlejatega; 9. valgusallikate käitlemise korraldamine; (Ekogaisma Eesti OÜ osade ostuga seonduv tootjavastutuskohustuste ülevõtmine)

Peamised finantssuhtarvud

EESTI ELEKTRI- JA ELEKTROONIKASEADMETE RINGLUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.