Rohkema info nägemiseks:

HANGETE KORRALDAMISE MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 432; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta HANGETE KORRALDAMISE MTÜ kohta arvamuslugu!"

HANGETE KORRALDAMISE MTÜ hetkeolukord

Juba 432 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Riigihangete Keskuse (RHK) kaubamärgi all tegutsev Hangete korraldamise MTÜ (asutatud 18.03.2008 aastal) on Kohaliku Omavalitsuste Korralduse Seaduse § 62 lg 1 alusel tegutsev omavalitsuste kompetentsikeskus, mille eesmärgiks on kohalike omavalitsuste ühishuvide esindamine ja kompetentsi tõstmine riigihangete poliitika ja arendustegevuste valdkonnas.

RHK tegutseb Hankijana (riigihangete kohuslasena) riigihangete seaduse mõistes. Nimetatud staatus lubab teistel Hankijatel hankemenetluste korraldamisega seonduv tegevus, sh hangete korraldamisega kaasnev otsustusõigus, Keskusele üle anda (RHS § 13).

RHK PÕHIEESMÄRK

Pakkuda avalikule sektorile läbi kvaliteetsete ja professionaalselt korraldatud hangete olulist rahalist ning ajalist kokkuhoidu ja säästu, mis hankijate vajaduste koondamisel teatud standardiseeritud asjade, või teenuste ostmisel spetsiifiliste ühishangete raames, annab koguste koondamisel tekkivast mahuefektist tuleneva hinnasoodustuse, tugevdab konkurentsi, koondab oskusteabe ning optimeerib ostutegevusega kaasnevaid otseseid ning kaasnevaid (logistika jm.) kulusid.

TEGEVUSSATRATEEGIA: • Tegutseda ostupoliitika ja hanketegevuse alase oskusteabe- ja koolituskeskusena nii suuremate, kui väiksemate omavalitsuste huvides, arendades igakülgset koostööd regulaatori ning omavalitsusliitudega • Vähendada ostujuhtimisega kaasnevaid tegevuskulusid nii hankijatele, kui pakkujatele ning ennetada välisvahendite kasutamisel rakendusüksuste nõuetest tulenevaid riigihangetealaseid riske ning vaidlusi asjakohase koolitussüsteemi arendamise kaudu, • Võtta kasutusele riigihangete praktikas vähekasutatavaid kuid efektiivsust tagavaid õiguslikke võimalusi eelkõige raamlepingute sõlmimise kaudu,, • Optimeerida oskamatult korraldatud hankemenetluse tõttu hankijatele tekkivate lisakulutuste tekkeriski süsteemse riigihangetealase õigusabisüsteemi kaudu, • Edendada võrdset kohtlemist ning mõistlikku asjaajamist hankemenetlustes, töötades koostöös hankijate ning pakkujatega kaubagruppide ja teenuste lõikes välja ühtsed standardid ning hangete tüüptingimused, • Ühtlustada ostude teostamise praktikad, optimeerimaks hangetega tegelevate ametnike töökoormust, • Osutada kvaliteetset õigusabiteenust, nii riigihangete, kui muudes valdkondades

RHK LIIKMED JA KOOSTÖÖPARTNERID

RHK peamisteks liikmeteks on kohalikud omavalitsused.

Jätkuvalt toimub omavalitsusreformi järgselt ühinenud riigihangete keskuse liikmetest omavalitsuste liikmelisuse dokumentatsiooni korrigeerimine ja uuendamine. Seisuga 2023 on riigihangete keskuse liikmestaatus korrigeeritud 6 omavalitsusel (Harku vald, Kose vald, Kihnu vald, Haljala vald, Viru-

Nigula vald, Kehtna vald). Tööprotsessi faasis on omavalitsuste ühinemisel tekkinud uute üksuste liikmelisuse uuendamine 42 omavalitsusega.

HANGETE KORRALDAMISE MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.