Rohkema info nägemiseks:

UUSKÜLA UUS ELU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 189; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta UUSKÜLA UUS ELU kohta arvamuslugu!"

UUSKÜLA UUS ELU MTÜ hetkeolukord

Juba 189 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Uusküla uus elu on asutatud 2009. aasta märtsis. MTÜ põhieesmärgiks on oma küla identiteedi tekitamine, puhta ja mõnusa elukeskkonna loomine ning Uusküla edasine arendamine.

Põhitegevusala: Piirkondliku/kohaliku elu edendamine (EMTAK 94992)

Esimesel tegevusaastal (2009) oli keskseks tegevuseks külaelanikega hea kontakti saavutamine ja nende kaasamine MTÜ tegevusse ning küla ühisüritustesse. Läbi viidi kaks talgupäeva, toimus üks jalgrattamatk, kus tutvusime lähemalt küla erinevate piirkondadega ning saime selgemaks külapiirid. Suurim üritus 2009. aastal oli Uusküla esmamainimise 600. aastapäeva tähistamine. 15. augustil toimus suur külakokkutulek umbes 230 inimesega, avati mälestuskivi näitleja Enn Kraami lapsepõlvemaadel ning esitleti vastvalminud raamatut „Uusküla elu. 1409–2009“ küla ajaloost ja tänapäevast. Oktoobris toimus küla tutvustav päev Rapla Keskraamatukogus. Toreda etteastega neil üritustel esines Uusküla inimeste näitering, etendades näidendit Oskar Lutsu teoste ainetel.

Peale sündmusterohket 2009. aastat oli MTÜ Uusküla uus elu jaoks aasta 2010 pisut rahulikum. Suuri sündmusi ja tegevusi ei toimunud, pigem peeti plaane ja tehti ettevalmistusi järgnevateks suuremateks ettevõtmisteks. Mais toimus ühine talgupäev vana vallamaja juures, mille raames sai ümbrust koristatud ja puid-põõsaid piiratud-pügatud. Sügisel toimus teine talgupäev, seekord vallamaja seest koristades. Läbi aasta toimusid koosolekud ja mõttetalgud küla arengukava koostamiseks. Üsna mitmeid koosolekuid sai peetud spordiväljaku projekteerimise ja ehitamise küsimustes.

2011. a olulisemateks märksõnadeks ja tegevusteks olid: * Küla arengukava lõplik viimistlemine ja valmimine.

* Projekti kirjutamine PRIAsse, et saada rahastust küla spordi- ja vabaajaväljaku projekteerimiseks. Taotlus rahuldati ja aastal 2012 käis projekteerimine.

* Toimusid kaks talgupäeva, mille raames sai taas üht-teist korda, põhiliselt vana vallamaja ümbruses.

* Augustis oli küla suvesimman. Loodetavasti saab üritus traditsiooniliseks.

* Küla liitus Rapla valla külade ühenduse tegemistega ja osales aktiivselt nende ettevõtmistes.

2012. a valmis spordi- ja vabaajaväljaku ehitusprojekt ning PRIA-le sai esitatud uus rahastamistaotlus ehitamise alustamiseks, mis kahjuks ei saanud vahendite puudusel rahastamist. Lootust pole kaotatud ja läheme selle asjaga edasi. Sügiseks oli plaanis panna üles küla tutvustav infostend. Sellele saadi rahastus Kohaliku Omaalgatuse Programmi kaudu ja Rapla Vallavalitsuse Kultuurinõukogust. Tegime taotluse projekti lõpptähtaja edasilükkamiseks ja plaanime stendi üles saada 2013. aasta esimeses pooles. Küla esines edukalt suvel toimunud Rapla valla külade esimesel kokkutulekul.

2013. aastal jätkasime pooleliolevate asjade lõpuleviimist. Kevadel korraldasime tulevasel spordi- ja vabaajaväljakul talgud, kus raiusime võsa ja korrastasime platsi. Juulikuus panime üles küla tutvustava infostendi. Rapla valla külade II kokkutulekul saavutasime kokkuvõttes esikoha.

2013. aasta tegevuse eest esitati meid Rapla valla Aasta Küla nominendiks. Tiitlit sel aastal veel ei saanud.

2014. aasta kevadel korraldasime tulevasel spordi- ja vabaajaväljakul koristustalgud, et Leader-projektide taasavanedes saaks edasi minna spordi- ja vabaajaväljaku arendamisega. Võtsime osa enamikest Rapla valla külade ühisüritustest.

2015. aastal tegime spordi- ja vabaajaväljakul talgud ning püstitasime ajutise võrkpallivõrgu, mille olime saanud Võrkpalliliidult. Samuti sai platsi hooldatud ja niidetud. Tegime ajurünnaku väljaku edasise saatuse aruteluga.

2016. aastal avanesid Leader-projektid ja esitasime sinna väljaku I etapi esimese osa rahastustaotluse, et saada võrkpalliplatsile korrektne liivakate. Kahjuks meie taotlust ei rahuldatud. Saame öelda, et aasta 2016 oli passiivse tegevuse aasta.

2017. aastal toimetas igaüks oma koduümbruses ja hoidis seda korras. Küla spordi- ja vabaajaväljakut sai hooldatud ja niidetud, aga kahjuks ei olnud meil nii palju omavahendeid, et sellega väljakut edasi arendada.

Viimastel aastatel ühisüritusi pole toimunud, kuid väiksemas ringis on vestlustes olnud jutuks tulevased tegevused.

UUSKÜLA UUS ELU MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.