Rohkema info nägemiseks:

ÕIENE MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 286; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ÕIENE MTÜ kohta arvamuslugu!"

ÕIENE MTÜ hetkeolukord

Juba 286 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühingul on käsil projekt:

Kogukonnaköögi rajamiseks rajatav hoone asub Aste alevikus, aadressil Tamme tn 9. Maja suurus on 80-85 ruutmeetrit, mida saab kasutada ühisköögina ning saalina ühisürituste korraldamiseks.

Antud hoone võeti tasuta rendile 10 aastaks.

MTÜ tasub kommunaalkulude (vesi, elekter jms) eest vastavalt näitudele. MTÜ saab kulud tagasi ruumide rendist.

Kogukonnaköök hakkab teenindama nii Aste aleviku kui ümberkaudsete külade elanikke . Samuti saavad kogukonnakööik kasutada nii Aste alevikus kui ümberkaudsetes külades tegutsevad mittetulundusühingud oma ürituste läbiviimiseks. Astes ja ümberkaudsetes külades elab u 1000 inimest ja vallas on registeeritud 18 mittetulundusühingut, kes saavad võimaluse Kogukonnaköögis ruume kasutada ning üritusi korraldada.

Kogukonnaköögi rajamine võimaldab: (cid:127) Suurendada alevikus pakutavate teenuste hulka kohalikele elanikele. Hetkel töötavad alevikus mõned klubid ja ringid (lauluklubi, rahvatantsuring) ning kooli spordivõimlat kasutatakse pallimänguks). Nõuetele vastav köök võimaldab mittetulundusühingul pakkuda täiendavaid teenuseid ning anda rakendust kohalikele elanikele. Samuti avaneb võimalus korraldada kogukonna siseseid ja –väliseid üritusi, tähistada tähtpäevi, rahvuspühasid jms. Kogukonna elanikel tekib võimalus rentida ruume oma ürituste korraldamiseks koos toitlustusega.

(cid:127) Edendada kohalikku toidukultuuri, mis põhineb kohaliku ressursi ökonoomsel ärakasutamisel. Kogukonnaköögis saavad kohalikud elanikud valmistada moose jm hoidiseid ning sel viisil ka teadmisi põlvest põlve edasi anda. Aste alevikus elab 262 peret kes jagunevad 16 individuaalelamu ja 16 korterelamu vahel. Ümbruskonna elanikel on olemas marja-aiad, kuid aastatega on vähenenud huvi, vajadused ja oskused oma aiasaadusi hoidisteks valmistada. Ometi muutuvad igal pool maailmas üha populaarsemaks ökotooted ning omatoodang ja seda võimaldabki Kogukonnaköök propageerida ning pakub võimalusi ka peredele, kel siiani on hoidiste valmistamine olnud problemaatiline.

(cid:127) Soodustada väike-ettevõtlust. Kogukonnaköögis valmistatud toodangut saavad kasutada piirkonna ealnikud ise ning samas on neil võimalik seda ka soovi korral edasi müüa. Nii saavad kohalikud elanikud ja ümbruskonna väike-talunikud võimaluse oma toodangut realiseerida, mis tõstab nende motivatsiooni oma aiasaadustega tegeleda. VTA nõuetele vastava tunnustatud köögi ja vastava koolituse läbinud liikme abil on võimalik mittetulundusühingu poolt korraldada marjade varumist, millest valmistada hoidiseid omatarbeks või turustamiseks lähikonna koolidesse, lasteaedadesse jm.müügikanalitesse.

(cid:127) Tõsta kohalike elanike ühtekuuluvustunnet. Kogukonnaköögi rajamine annab kohalikele elanikele võimaluse uudsete kogukonnaiseste ürituste korraldamiseks ning inimeste omavaheliseks suhtlemiseks. Näiteks õhtusöökide valmistamine ning uute toiduretseptide jagamine ning üheskoos valmistamine, mida saab hiljem üheskoos tarbida.

Projekti tegevused: 1. Rekonstrueeritakse vajaminevad ruumid vastavalt nõuetele. Esimeses etapis korrastatakse täielikult siseruumid (seinad, laed, põrandad), vahetatakse aknad ning renoveeritakse tualettruumid. Hoonesse tuleb köök, abiruumid (nõudepesu, ladu jms) ning saal. Ehitustöödega plaanitakse valmis saada käesoleva aast lõpuks.

2. Sisustatakse köök, milles on võimalik kogukonnal valmistada hoidiseid, valmistada pagaritooteid ning valmistada toitu erinevate kogukonnasiseste- väliste ürituste läbiviimiseks.

2022 aastal majandustegevust ei toimunud

ÕIENE MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.