Rohkema info nägemiseks:

GEIKRISTLASTE KOGU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 232; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta GEIKRISTLASTE KOGU MTÜ kohta arvamuslugu!"

GEIKRISTLASTE KOGU MTÜ hetkeolukord

Juba 232 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Geikristlaste Kogu (GK) alustas ametlikult tegevust 2010. aasta sügisel eesmärgiga taotleda ja tagada seksuaalvähemustele võrdseid võimalusi ühiskonnas ning usulistes ühendustes, GK tegevusteks on ka hingehoid, hardus- ja osaduselu.

Aastal 2022 on GK jätkanud regulaarseid kokkusaamisi Tallinnas, mis on pakkunud ohutut ruumi soolisuse, seksuaalse orientatsiooni ja usu mõtestamiseks kõigile soovijatele.

Kokkusaamisi TEEÕHTUTE formaadis oli 2022. aastal 7. Nendest üks toimus kohviku ruumes, ülejäänud OMA keskuses. Osalejaid kokku 32. Ühel kokkusaamisel oli külalisesineja, hingehoidja ja endine pastor Soomest.

Märtsikuus osaleti teoloog Jaan Lahe loengul ja vestlusringis (teema: kurjusest), mis toimus EELK Mustamäe kirikus, osalejaid GK poolt 4.

Juulikuus toimus 3-päevane RETRIIT Lõuna-Eestis, GK liikme maakodus, osalejaid 6. Retriidi eesmärk oli pakkuda puhkust ja hingehoidu turvalises keskkonnas. Vesteldi mitmesugustel lgbt+ ja kirikut puudutavatel teemadel ning jagati isiklikke kogemusi.

27.10 osalesime lgbt+ ajaloo teemalise raamatu esitlusel Vabamus. 21.12 viisime läbi traditsioonilise JÕULUTEENISTUSE X-baaris, kus esines ka segakoor Vikerlased.

GK on olnud esindatud Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia LGBT-kristliku foorumi orgkomitees ja aidanud korraldada kakskeelset (inglise ja vene) rahvusvahelist veebikonverentsi 18.-27. veebruaril 2022. Foorumil osales üle 60 inimese (35 venekeelset ja 26 ingliskeelset osalejat) nii

Ida-Euroopast (Eesti, Armeenia, Ungari, Poola, Rumeenia, Ukraina, Venemaa) kui ka teistest riikidest, kes on huvitatud Ida-Euroopa ja

Kesk-Aasia toetamisest (Taani, Prantsusmaa, Saksamaa, Lõuna-Aafrika, Šveits, Inglismaa, USA). Plenaarsektsioonidel ja töötubades arutleti, kuidas me saame teineteist toetada keerulistes olukordades, arutlesime kristliku eetika ja ustavuse üle, suhete turvalisuse üle, palvetasime koos.

Keset foorumi nädalat saime teada Venemaa rünnakust Ukraina vastu.

2022. aasta jooksul toetasime Ukraina LGBT-kristlasi, kes said sõja tõttu eriliselt kannatada perekondadena, kellel ei ole õiguslikku kaitset (mõned meie sõpradest on pidanud maalt välja rändama, hoolitsema oma lähedaste ja ka sõjaväelaste perede eest paguluses; mõned meie sõpradest on Ukraina territoriaalkaitses või tagalas aitamas kodumaad) ning ka Venemaa LGBT-kristlasi, kes on oma maal taga kiusatud ja peavad ennast varjama (näiteks hoolt vajavate eakate sugulaste olemasolul Venemaal) või on pidanud Venemaalt välja rändama ja vajavad tuge väärtuspaguluses. Oleme pakkunud neile abi ja tuge hingehoidlike vestluste ja psühholoogiasessioonide näol, korraldanud toetavaid veebiüritusi ja venekeelset veebiosadusgruppi (kord 2 nädala tagant).

GK oli aktiivne sotsiaalmeedias Facebooki lehel http://www.facebook.com/geikristlased, vahendades infot LGBT-kristlaste olukorrast nii Eestis kui ka maailmas ning kajastades arenguid kirikute ja kristlike organisatsioonide suhtumises seksuaalvähemustesse.

GK tegevus põhines aruandeperioodil vabatahtlikul tegevusel, palka ega kompensatsiooni kellelegi, k.a juhatuse liikmetele ei makstud. GK kohtumised toimuvad Tallinnas OMA keskuses, mille ruume lubab tasuta kasutada Eesti LGBT Ühing.

GEIKRISTLASTE KOGU MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.