Rohkema info nägemiseks:

TUHKANA TÕRS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 54; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TUHKANA TÕRS MTÜ kohta arvamuslugu!"

TUHKANA TÕRS MTÜ hetkeolukord

Juba 54 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing Tuhkana Tõrs asutati 2013.aasta lõpus ja on seni tegus. Praeguseks on Tuhkana Tõrrel täitunud 6 tegevusaastat.

Ühingus on 7 piirkonnaga seotud liiget. Piirkonnas on mitmeid ühingu tegevusega haaratud inimesi.

Tuhkana ranna piirkond asub Saaremaa valla Leisi osavalla Murika külas.

Mittetulundusüning Tuhkana Tõrs on asutatud Tuhkana ranna piirkonna loodus-, kultuuri- ja muinaspärandi taastamise, säilitamise ning nende väärtuste kohta teadlikkuse tõstmiseks kohaliku kogukonna ja piirkonna külastajate hulgas.

Kõrvuti tõrvaajamise elus hoidmise traditsiooniga jätkab MTÜ Tuhkana Tõrs teise tähtsa ülesandega- lautri hooldamisega . Lautri korrastamise oluline tegevus on võrgukuuri ehitus.

Võrgukuur oli samuti traditsiooniline rajatis Tuhkana rannas ja kuulus pererahva omandusse.

Tuhkana lautri juurde võrgukuur sai valmis 2022 aastal paikkonna kalurite toel ja MTÜ Vöimalus ning lautri kasutajate rahalise abiga.

2019.aastal valmistati ette 5. tõrvaajamine koos kogemuste edasiandmisega koolinoortele. Mitmeid asjaolusid arvestades toimus tõrvaajamine 2020.aasta sügisel. Kultuuriministeerium eraldas projektile "Tõrvaajamine kui vaimse kultuuripärandi elushoidmine" rahalise toetuse. Viidi läbi tõrvaajamise õpikoda, kus osales 67 koolinoort. 2021 aasta sügsel toimus samuti tõrvajamine, suuresti talgu korras.

2017.a. toimus "Tõrvaajamine Põhja-Saaremaal Tuhkanal" Eesti VKP nimistusse sissekande koostamine.

Projektis, Põhja-Saaremaa tõrvaajamise traditsiooni Vaimse Kultuuripärandi nimistusse (UNESCO Eesti nimistu) sissekande tegemiseks olid vajalikud mitmed tööd ja toimingud.

Projektides, tõrvaajamise õpitoa läbiviimisega näidati praktiliselt kogukonnale, õpilastele ja kõigile asjast huvitatuile tõrvaajamise pikka protsessi arhailises tõrvaahjus.

Ühing on täiendanud infomaterjali, koostati reklaamflaier ja varem paigaldati uus stend. 2018.aasta septembris toimus kunsti ülikooli õpilastega tõrva kasutamise praktiline töö. Tehti ka korrastustöid tõrvaahju juures.

Vaimse Kultuuripärandi nimistu kaudu suureneb teadmine tõrvaajamise protsessist ja Tuhkana piirkonnaga seotud traditsioonist; sissekande kaudu tutvustatakse Saaremaa rikkalikku vaimset kultuuripärandit.

MTÜ Tuhkana Tõrs jätkab tõrva ajamise traditsioonide tutvustamist ja praktilist tegevust..

TUHKANA TÕRS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.