Rohkema info nägemiseks:

TARTU LINN, KASTANI TN 28 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 198; jälgijaid - 4. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TARTU LINN, KASTANI kohta arvamuslugu!"

TARTU LINN, KASTANI TN 28 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 198 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Korteriühistu Kastani 28 moodustati jaanuaris 2015.a. Ühistu tegevuse eesmärk on kinnistu ühine majandamine ja korteriühistu liikmete ühiste huvide esindamine. Juhatus on 2 liikmeline. Palgalisi töötajaid ühistul ei ole. Raamatupidamist korraldab juhatus.

2017. aastal sai korrastatud hooviala, pinnatäite materjaliks telliti killustik. Valati betoonist prügikastide alus, hoovipoolsele sissepääsule trepiaste ning paigaldati rattahoidjad. Katusevahetuseks vajaliku projekti koostamiseks võeti hinnapakkumised ja tehti eelkokkulepped projekteerimisbürooga AD Projekt OÜ.

2018. aasta möödus suuresti katuse renoveerimiseks KÜ-d ja hoonet ette valmistades. Kuna on teada, et katuse renoveerimine on kulukas ja seda saab teha ainult pangalaenu abil, siis tõsteti laenu omafinantseeringu osa suurendamiseks makseid remondifondi. Sõlmiti projekteerimistööde leping projektbürooga AD Projekt OÜ ning alustati projekteerimistöödega.

Hoone osas teostati katusealuse suuremahulised puhastustööd. Sellega vähendati hoone tuleohtlikkust ning samas valmistati pööning ette peagi aset leidvateks katuse renoveerimise töödeks.

2019 aastal võttis korteriühistu üldkoosolek vastu põhimõttelise otsuse, et aastal 2020 teostatakse katuse vahetus. Nimetatud eesmärgi täitmiseks jätkas KÜ remondifondi kogumist suuruses 1,15€ m2 kohta, saamaks võimalikult suurt omafinantseeringut. Antud remondifondimakse on ka laias laastus kavandatava laenumakse suurune, mis aitab ühtlasi harjuda korteriomanikel suurenenud väljamaksetega. Katusetööde edukaks läbiviimiseks käisid KÜ juhatuse liikmed mitmeid kordi ka Tartu Linnavalitsuses, kavandatavaid ehitustöid kooskõlastamas ja nõu saamas. Lisaks katusetöödele otsustas korteriühistu vabatahtlikult liituda ka bioloogiliste jäätmete kogumisega, mille tulemusena väheneb olmeprügi hulk ja suureneb keskkonnahoid.

2020. aasta alguses otsustas korteriühistu üldkoosolek, et minnakse edasi katuse vahetusega ilma selleta, et proovitaks välja ehitada pööningu ruume. Võeti erinevaid hinnapakkumisi ning lõpuks langetati otsus Tartu Katusekeskus OÜ kasuks. Katuse vahetuse kulu kaeti kogutud remondifondi maksetest ning SEB pangast võetud laenust. Eterniitkatus vahetati valtspleki vastu, uuendati korstna otsi ja vihmaveesüsteeme ning lisati korter 7-le katuseaknaid (mille eest tasusid nad ise). Remont kestis maist septembrini ja omanikujärelevalvet teostas väga korralikult

Martin Mõistus. Suvel jätkusid vihmavee läbivoolamised Vanemuise tänava trepikoja juures, mistõttu otsustati talgupäeva käigus sein konstruktsioonini avada. Sellest selgus, et kandev konstruktsioon oli ulatuslikult kahjustunud (tehti esmane toestus). Võeti esimesed hinnapakkumised konstruktsiooni lappimiseks, seinte soojustuseks ja välisvoodri vahetuseks, kuid üldkoosolek otsustas küsida 2021. aasta kevadel uusi pakkumisi, kuna tööd oleks langenud liiga külmale ajale ja olid kallid. Septembris valiti ühistule ka uus juhatus.

2021. aasta veebruaris toimunud koosolekul otsustati võtta uued pakkumised Vanemuise tänava poolse trepikoja konstruktsiooni renoveerimiseks ja välisviimistluseks. Pakkumise juhendi koostas korter 4. Seoses ebastabiilse olukorraga ehitusturul, otsustati ehitustegevus edasi lükata olukorra stabiliseerumiseni. 02. mail toimus ühistu talgupäev millega seoses tehti heakorratöid. Juunis-juulis oli katusel probleeme tulemüüril oleva plekiga, mille ehitaja vastavlt lepingule oma kuludega kinnitas, Septembris tekkis võimalus seoses Kastani tänavat mööda Riia mnt. poole pandava keskküttetorustikuga teha kiirendatud korras ära liitumine linna küttevõrguga. Kõik korterid nõustusid ning oktoobri algul tehti liitumine ära.

2022. aastal tuli seoses kõrgenenud gaasihindadele maailmaturul ning eelneval aastal loodud keskkütte võrgu liitumispunkti vedamisega meie ühistuni, päevakorda keskkütte sõlme paigaldamine ning korterite liitmine keskküttega. Kuna kõik korterid on gaasikütte peal, sai sellest ühistu liikmete üks prioriteete trepikoja remondi kõrval. Keskkütte sõlme paigaldamise kohta võeti hinnapakkumisi, et välja selgitada selle umbkaudne maksumus ning pandi paika järgmise sammuna eskiisprojekti loomine. Pärast mõningast analüüsi otsustati ühiselt trepikoja remont lükata järgmisesse aastasse. Võttes arvesse ebastabiilset olukorda ehitusturul ning laenude kallinemist Euribori tõustes, otsustati jätkata raha kogumist remondifondi, mis ehk võimaldaks ühe prioriteetidest viia täide ilma lisalaenu taotlemata. Väiksemate projektidena paigaldati 2022. aastal

Vanemuise tänavapoolse välisukse kohale varikatus ning vahetati välja lukk. Lisaks telliti prügivedajalt ka klaasikonteiner.

TARTU LINN, KASTANI TN 28 KORTERIÜHISTU kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.