Rohkema info nägemiseks:

TALLINN, MADARA TN 35 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 27; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TALLINN, MADARA TN kohta arvamuslugu!"

TALLINN, MADARA TN 35 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 27 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Madara 35 KÜ (registrikood 80486761) majandusaasta 2023 tegevusaruanne.

Korteriühistusse Madara 35, kuulub 14 korteriomandit, neist 3 asub keldrikorrusel ja ei ole elamiseks sobivad. Tegevuse eesmärk on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade ühine majandamine ja korteriühistu liikmete huvide ühine esindamine.

Korteriühistut juhib ja esindab üheliikmeline juhatus.

Madara 35 KÜ on pigem ebatüüpiline korteriühistu. Ühistul puudub arveldusarve, osad kommunaalteenuste lepingud (vesi ja elekter) on sõlmitud eraisikute nimele ning kõik korterühistu kohustused tasutakse eraisikute arveldusarvetelt. Korteriühistul ei ole võlgnevusi ega muid täitmata kohustusi. Samuti puuduvad korteriühistul laenukohustused ja reservfond. Vajalikud reservid on korteriomanikel. Aastani 2022 kuulusid kõik korterid kahe perekonna omandusse, tänaseks on omanikeringi lisandunud mõlema perekonna täisealised järeltulijad – aasta 2023 lõpuks on korteriomanike arv 6 füüsilist isikut.

Korteriühistul puudub ka põhikiri. Kogu korteriühistu vara (hoonet ja territooriumi) on hallatud/valitsetud nii nagu eramaja, omavaheliste kokkulepete alusel – tänases KÜ seaduse mõistes üldkoosoleku otsustega. 2022 novembris valis üldkoosolek korteriühistule üheliikmelise juhatuse – lepingute sõlmimiseks KÜ nimel, ja muu bürokraatia haldamiseks/lihtsustamiseks.

Seoses “rohepöördega” seotud ebaselgete ja vasturääkivate seadusemuudatustega on korteriühistu Madara 35 hoone renoveerimist puudutavate otsuste langetamisel äraootaval seisukohal – kas majanduslikult on põhjendatud 1938 aastal ehitatud hoone laiaulatuslik renoveerimine või objekti käsitlemine “arendusprojektina” ehk olemasolev hoone lammutada ja ehitada asemele kaasaegne uus kortermaja.

Lõplike Madara 35 elumaja saatust puudutavate otsuste tegemiseni on omanikud otsustanud teostada ainult hoone ja elamistingimuste säilimiseks vajalikke remonttöid. Suuremad parendused tehti hoonele 2002. aastal – vahetati katus ja uuendati fassaadi. 2023 asendati uuega kinnistul paiknevate kanalisatsiooni(reovee)kaevude omavaheline ühendustoru. Korterites on parendusi/sisetöid teinud omanikud omal vastutusel nii eelmisel kui ka käesoleval sajandil. Hoone seisukord võimaldab minimaalsete remondikuludega jätkata veel 15+ aastat.

Korteriühistu ei maksa kellelegi töötasu, hoone ja hoone ümbruse heakorratööd tehakse ühiskondlikus korras omavaheliste kokkulepete alusel.

Sarnase valitsemismudeliga on plaanis jätkata ka lähiaastatel.

TALLINN, MADARA TN 35 KORTERIÜHISTU kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.