Rohkema info nägemiseks:

ESTONIAN AVIATION CLUSTER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 435; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ESTONIAN AVIATION CLUSTER kohta arvamuslugu!"

ESTONIAN AVIATION CLUSTER MTÜ hetkeolukord

Juba 435 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Ühingu tegevuse eesmärgid

Eesti Lennundusklastri põhikirjalised eesmärgid on seatud järgnevalt: (cid:127) Eesti lennundusvaldkonna strateegia ja tegevuskavade väljatöötamine ning elluviimine; (cid:127) Ühingu liikmete ühiste huvide esindamine suhtlemisel riigi ja omavalitsuste organite ning teiste organisatsioonidega; (cid:127) Valdkondlike normatiivaktide väljatöötamisel osalemine, mis on seotud lennunduse kui tööstusharu tervikliku arendamisega; (cid:127) Lennundusalase ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime tõstmiseks uute teenuste juurutamine ja välisinvesteeringute kaasamine; (cid:127) Koostöö tõhustamine lennundusvaldkonna partnerorganisatsioonidega, sh lennundusklastritega teistes riikides; (cid:127) Osalemine lennundusvaldkonna konverentsidel, messidel, kontaktüritustel ja/või nende korraldamisel; (cid:127) Konsultatsiooniteenuse osutamine lennunduse valdkonnas; (cid:127) Avalikkuse teavitamine lennunduses toimuvast ja selle arenguperspektiividest.

Nende suurte sihtideni jõudmiseks tuleb saavutada lähemad eesmärgid: (cid:127) saada toimima klastri liikmete ärilisi eesmärke toetav ja lisaväärtust loov liikmete vaheline koostöö; (cid:127) luua klastri tegevusi toetav jätkusuutlik rahastamismudel; (cid:127) täita klastrimeetme projektiga võetud kohustused nii EASi kui ka tekkinud kohustused klastri liikmete ees.

MTÜ Eesti Lennundusklaster on sõlminud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS) lepingu nr 2014-2020.4.02.19-0196 kestusega 01.02.2019 – 30.08.2023 Eesti Lennundusklastri projekti elluviimiseks, mida toetatakse Euroopa Liidu Regionaalfondist.

Projekti raames teostatakse lennundusvaldkonna (1) arendustegevusi, (2) ühisturundustegevusi ja (3) rahvusvahelistumist, milliste abikõlbulikest kuludest (maksimaalses mahus 1,199,800.- eurot) kaetakse EAS-i poolt 50%.

EASi projekti raames saadud toetuse strateegiline eesmärk on tõsta klastri partnerite rahvusvahelist konkurentsivõimet läbi konkreetsete arendustegevuste ja -projektide ning ühiste turundus- ja arendustegevuste läbiviimise. Seejuures tuleb saavutada projekti kokkuleppe sõlmimisel seatud konkreetsed tegevuseesmärgid.

Peamised sündmused ja tulemused 2022. aastal (cid:127) Lennundusklastri turundus- ja kommunikatsioonistrateegia väljatöötamiseks ning turundustegevuste elluviimiseks võeti tähtajalise lepinguga tööle turundusjuht.

(cid:127) Klastri liikmed osalesid 29.-31.märtsil Amsterdam Drone Week konverentsil.

(cid:127) Koostöös Riigikogu lennunduse toetusrühmaga kujundati Eesti seisukohti uute jätkusuutlike lennundustehnoloogiate, sh vesiniku- ja elektrilennunduse arendamiseks. 24. märtsil korraldati Riigikogus vastavasisuline Foorum 70 osalejaga.

(cid:127) Korraldati Lennundusklastri ühissündmus Kuressaares 2. juunil.

(cid:127) Klastri liikmed osalesid 11.-12. juunil Baltikumi suurimal lennundusüritusel – 2022.a Eesti Lennupäevadel Tartumaal, Langel.

(cid:127) Viidi läbi traditsiooniline regionaallennunduse seminar, seekord 18.-19.augustil Pärnus.

(cid:127) Klastri liikmed osalesid mehitamata lennunduse seminar 26. augustil Lennuakadeemias.

(cid:127) Lennundusklaster korraldas mehitamata lennunduse õppereisi Šveitsi 5.-8. septembril, kus osales 28 inimest 19 organisatsioonist.

(cid:127) 17. septembril osaleti maailmakoristuspäeval Stroomi rannas Surfiklubi ümbruses.

(cid:127) Oktoobris toimus juhatuse liikme vahetus, Jaan Tamm vahetas välja Kristo Reinsalu.

(cid:127) Novembris korraldati Šveitsi õppereisi kogemusseminar "Mehitamata õhusõidukite arenguperspektiiv Eestis" Tallinna linnavalitsuse tellimusel.

(cid:127) 12. detsembril toimus Lennundusklastri strateegiaseminar, et arutada lahendusi EASi Lennundusklastri projekti eesmärkide täitmise parandamiseks.

(cid:127) Detsembrikuisel üldkoosolekul otsustati restruktureerida EASi projekt, lisada sellesse WingOps tarkvaraarendus (Pakker Avio ja Diamond

Sky).

(cid:127) Detsembris osaleti EASi drooniarenduse ümarlaua algatamise ja käivitamise protsessis.

(cid:127) Korraldati regulaarset teavitust Eesti lennunduse, sh Lennundusklastri tegemistest (FB leht ja Linkedin konto, 12 uudiskirja).

ESTONIAN AVIATION CLUSTER MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.