Rohkema info nägemiseks:

ESTONIAN AVIATION CLUSTER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 481; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ESTONIAN AVIATION CLUSTER kohta arvamuslugu!"

ESTONIAN AVIATION CLUSTER MTÜ hetkeolukord

Juba 481 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Ühingu tegevuse eesmärgid

Eesti Lennundusklastri põhikirjalised eesmärgid on: (cid:127) Eesti lennundusvaldkonna strateegia ja tegevuskavade väljatöötamine ning elluviimine; (cid:127) Ühingu liikmete ühiste huvide esindamine suhtlemisel riigi ja omavalitsuste organite ning teiste organisatsioonidega; (cid:127) Valdkondlike normatiivaktide väljatöötamisel osalemine, mis on seotud lennunduse kui tööstusharu tervikliku arendamisega; (cid:127) Lennundusalase ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime tõstmiseks uute teenuste juurutamine ja välisinvesteeringute kaasamine; (cid:127) Koostöö tõhustamine lennundusvaldkonna partnerorganisatsioonidega, sh lennundusklastritega teistes riikides; (cid:127) Osalemine lennundusvaldkonna konverentsidel, messidel, kontaktüritustel ja/või nende korraldamisel; (cid:127) Konsultatsiooniteenuse osutamine lennunduse valdkonnas; (cid:127) Avalikkuse teavitamine lennunduses toimuvast ja selle arenguperspektiividest.

Nende sihtideni jõudmiseks tuleb saavutada lähemad eesmärgid: (cid:127) saada toimima klastri liikmete ärilisi eesmärke toetav ja lisaväärtust loov liikmete vaheline koostöö; (cid:127) luua klastri tegevusi toetav jätkusuutlik rahastamismudel; (cid:127) 2023.aastal täita lõppeva klastrimeetme projektiga võetud kohustused nii EASi kui ka klastri liikmete ees.

MTÜ Eesti Lennundusklaster sõlmis 2019.aastal Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS) lepingu nr 2014-2020.4.02.19-0196 Eesti

Lennundusklastri projekti elluviimiseks, mida toetati Euroopa Liidu Regionaalfondist. Projekti teostamise kulud olid abikõlbulikud kuni 31.08.2023 ja lõpparuanne tuli esitada 2023.a lõpuks.

Projekti raames teostati lennundusvaldkonna (1) arendustegevusi, (2) ühisturundustegevusi ja (3) rahvusvahelistumist, milliste abikõlbulikest kuludest (maksimaalses mahus 1,199,800.- eurot) kaeti EAS-i poolt 50%.

EASi projekti raames saadud toetuse strateegiline eesmärk oli tõsta klastri partnerite rahvusvahelist konkurentsivõimet läbi konkreetsete arendustegevuste ja -projektide ning ühiste turundus- ja arendustegevuste läbiviimise. Seejuures tuli saavutada projekti kokkuleppe sõlmimisel seatud konkreetsed tegevuseesmärgid.

Peamised sündmused ja tulemused 2023. aastal 2023.aastal pöörati põhitähelepanu EAS-i klastriprojektiga võetud kohustuste täitmisele ja selle korrektsele lõpetamisele: (cid:127) Klastriprojekti raames viidi lõpule klastriprojektiga ette nähtud tegevused lennukaubanduse arendamiseks AS Tallinna Lennujaam eestvedamisel, uute lennundustoodete väljatöötamiseks Magnetic MRO poolt ning mehitamata lennunduse valdkonna arendamiseks

Lennuliiklusteeninduse AS, Krattworks OÜ ja Hepta Group Airborne OÜ poolt; (cid:127) AS Pakker Avio ja Diamond Sky OÜ koostöös käivitati ja viidi klastriprojektiga kokku lepitud ulatuses lõpuni lennuvahendite jätkuva lennukõlblikkuse ja hooldusorganisatsiooni haldusprogrammi WingOps arendus.

Klastriprojekt lõpetati edukalt, maksimaalsest toetusest kasutati 85%.

Klastri põhikirjaliste tegevuste toetamiseks korraldati: (cid:127) 2 nõukogu koosolekut (põhikirjamuudatuste kooskõlastamine, klastri tegevuse strateegia ja juhtimiskorralduse arutelu, koostöö korraldamine Riigikogu lennunduse toetusgrupi ja Transpordiametiga); (cid:127) 6 üldkoosolekut (põhikirjamuudatuste, eelarve ning liikmemaksude ja liikmemaksuerisuste kinnitamine, aastaaruande kooskõlastamine, klastriprojekti kvartaalsete tegevuskavade ja lõpparuande kinnitamine); (cid:127) 2 teemaseminari (klastriprojekti-järgse tegevuskava, klastri juhtimise ja 2024.a liikmemaksumäärade arutelu).

(cid:127) Klastri liikmed osalesid 17-18. juunil Baltikumi suurimal lennundusüritusel – 2023.a Eesti Lennupäevadel Tartumaal, Langel.

(cid:127) Osaleti Diamond Sky poolt läbi viidud traditsiooniline regionaallennunduse seminaril, seekord 11-12.augustil Hiiumaal.

(cid:127) Korraldati regulaarset teavitust Eesti lennunduse, sh Lennundusklastri tegemistest (FB leht ja Linkedin konto, 12 uudiskirja).

Peamised väljakutsed 2024. aastaks 2023.a novembris toimunud üldkoosolekul kinnitati 2024.aastaks senisest madalamad käibe alusel diferentseeritud liikmemaksumäärad ja põhimõtted liikmemaksu erisuste taotlemiseks. Sellest tulenevalt on klastri eelarve tagasihoidlikum ning põhikirjaliste ülesannete täitmiseks tuleb

ESTONIAN AVIATION CLUSTER MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.