Rohkema info nägemiseks:

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU SAUE PAULUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 351; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU kohta arvamuslugu!"

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU SAUE PAULUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 351 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EELK SAUE PAULUSE KOGUDUSE sõnaline aruanne 2022

Saue Pauluse kogudus asub Kütise 4 7605 Saue linn Harjumaa ja on asutatud 21.10. 2018.

Hooldajaõpetaja on EELK Keila Miikaeli koguduse õpetaja Arnd Matthias Burghardt ja abiõpetajaks Juha

Tapani Väliaho. Liikmeid oli 2022 aasta lõpuks 21. Enamus koguduse liikmetest on pensioniealised, tööealisi liikmeid on 5. Annetajaliikmeid oli 21. Kogudusel on üks palgaline töötaja - 0,75% töökoormusega sekretär Anna Makeev, kelle peamiseks tööülesandeks on jumalateenistuste ettevalmistamine, muusikaelu ja noortetöö korraldamine. Jumalateenistuste läbiviimisel osalevad ka vabatahtlikud koguduse liikmed.

Kokku viidi 2022 aastal läbi 38 jumalateenistust, neist armulauaga 36. Kokku osales teenistustel 532 inimest

Kord kuus on perejumalateenistus, seal esinevad ka lapsed-muusikud. Lapsi on neil teenistustel 5-7, tavalisel jumalateenistuste osaleb 14-20 koguduse liiget. Veebis on üle kantud 34 jumalateenistust.

Piiblitundides on ettekandeid teinud mari kirikuõpetaja Pavel Zajakin, 2 korda Soome külalised, 1 kord KRIK organisatsiooni juht Ahti Kaera, samuti suveperioodil koguduse aktivistit Herman Simm ja Ants Salus.

Piibliteksid võetakse eelmise jumalateenistuse tekstidest.

Koguduse teenimispiirkonnas elavate inimeste arv: 7000, Sauel pole olnud luterliku kogudusetööd enne aastat 2012, aga mitud inimesed käisid Keila kirikus. Saue linn sündis Nõukogude ajal ja seal on olnud puudu kristliku pärimust. Rahvas on peaaegu olnud väljas kristlikust traditsioonist, eriti laste-, noorte ja tõõealaste põlvkonnad. Suhtumine kirikutesse on ükskõikne ja uute inimeste kaasahaaramine on raske.

Kohalikusse lehesse Saue Valdur on siiski alati teretulnud meie koguduse kuulutused. Saue

Päevakeskusega on hea sotsiaalne koostöö Saue juhtide suhtumine Saue Pauluse kogudusse on olnud rahuldav, Kiriku ehitamise asjus vald käsitles kogudust äriühinguna, võttes eraldatud maa eest 2000 EUR aastas. 2022 kogudus peatas kiriku ehituse protsessi seoses ehitus hindade järsu kasvuga ja valla poolt ehitusloa väljastamise viivitamisega. , samuti pidi kogudus tegema valla eest maaeraldise kommunikatsioonide uurimise. Kogudusel oli keelatud maa kasutamist enne ehitust.

Piiblitundide arv: 46 Keskmine osavõtjate arv on 7 inimest. Läbivijaid: peamiselt vaimulik Juha Väliaho; 9 korda pidas vabatahtlik Soomest Pirjo Liemola, 1 kord Siberi luterliku kiriku vaimulik koguduse aktivistid.

Arutatakse täiendavalt eelmise pühapäeva kirjatekste, arutletakse läbi teema, vaadatakse paralleelsed Piibli kohad.

Ristituid oli 3, konfirmeeritud 2 ja laulatati 1 abielupaar., kogudusel on 1 ansambel, kus osales 15 koguduse liiget, kes esines jumalateenistustel 3 korda.

Kodukülastuste arv on 90 – peamiselt liikumispuudega kogudseliikmete juurde.

Advendiküünla süütamise üritusel Saue linnas vaimulik Juha Väliaho pidas kõne. -Osaleti ka Harku valla

Avatud külade päevadel soome-ugri kohvikuga. Puuetaga inimestele korraldati valla toel kultuurireis

Saaremaa kirikutesse, juulis oli Žanna Tohti maalide näituse "Millest räägivad mari mustrid" korraldamine

Saue Päevakeskuse saalis jaanuar-aprill .

Kogudus on osalenud tasuta humanitaarabi jagamisel, mille oleme saanud Soome sõpruskogudustelt. Ka koguduse sekretäri palk tuleb Soome koguduste käest.

Koguduse majanduslik olukord on rahuldav, ehkki kallinenud ehitushindade tõttu loobuti kiriku ehitamisest ja kogudusel tuli selleks annetatud sihtotstarbelised summad Soome ja Saksa kogudustele tagastada, on seni väljapääsuks olnud kirikutoa ja Saue Päevakeskuse saali üürimine jumalateenistusteks.

Aruande koostajad:

Juha Tapani Väliaho – abiõpetaja

Herman Simm – Juhatuse esimees

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU SAUE PAULUSE KOGUDUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.