LÕUNAPIIM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4801 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga komme

LÕUNAPIIM OÜ hetkeolukord

Juba 4801 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 23 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Sissejuhatus 2023.a. jätkus OÜ Lõunapiim traditsiooniline äritegevus piima tootmine.

Tulud, kulud ja kasum.

2023. aastal oli OÜ Lõunapiim müügitulu 450 494 eurot. Suurem osa müügitulu tuli toorpiima müügist, millest omakorda ca 22% suudeti realiseerida mahe piimana.

OÜ Lõunapiim kahjumiks kujunes 9 313 eurot.

Investeeringud 2023. aastal investeeriti põllumajandusmaasse enam ning võrreldes eelnevate aastatega vähem tehnikasse.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Ettevõte jätkab oma põhitoodete tootmist. Eesmärgiks on hoida stabiilset lehmade arvu ning parandada läbi karjatervise meetmete piima kvaliteedi näitajaid ja omadusi.

Makromajanduslikud väljavaated

Maheda piimaga tegelemine selles piirkonnas tundub jätkuvalt perspektiivne kuna toore lähedal ja klimaatilised tingimused soosivad rohusöötadel baseeruvat äri. 2023 aasta piima kokkuostuhind langes aasta algul möödunud aasta tipust ca 25%, kuid püsis seejärel kogu ülejäänud aasta stabiilne. Kõige suuremad probleemid olid seotud pika põuaga, mille tõttu tõusis oluliselt rohusööda tootmise hind. Samuti tuli rohusööta juurde osta. Jätkuvalt on vajalik leida võimalus, kuidas kogu toodetud piima mahedana realiseerida, saades piima eest kõrgemat hind, kui Eesti keskmine.

Läbi Metsavenna Meierei suurendati mahedana müüdava piima müüki ning hetkel liigutakse vaikselt eesmärgi poole kogu piim mahedana realiseerida.

Personal

Ettevõtte keskmine töötajate arv majandusaastal oli 4

Juhatuse liikmetele juhatuseliikme tasu ei maksta ning lahkumishüvitusi ette nähtud ei ole.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.