R-KONSULT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1266 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja komment

R-KONSULT OÜ hetkeolukord

Juba 1266 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Sissejuhatus 2023. aastal oli osaühingu R-KONSULT tegevus majanduslikust aspektist raskem kui eelmine aasta, kuna riigi majanduse areng langes ja see langus mõjutas ka ehituse- ja projekteerimise valdkonda. Varem planeeritud AS Merko Ehitus Eesti tellimisel Paekalda 27/29 korterelamute ehitusprojekti tööjooniste osa koostamine lükati tellija poolt määramatusse kaugusesse. Sama probleem on ka riigihangete võistlustel meie poolt võidutöödeks tunnistatud projektide lepingutega Tartus ja Valgas. Olulise osa meie projekteerimistööst moodustas Kaamos Ehituse OÜ tellimisel

Tallinnas Tatari tn 51 kuuekorruselise büroohoone ehitusprojekti koostamine, s.h. ehitusloa taotluse aluseks olev eelprojekt sai Tellijale üle antud 2023 aasta novembris. Olulise osa meie tööst moodustas ka Nõlva tn 15 kinnistu DP algatamisega seonduv planeeringulahenduse täiendamine vastavalt Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ja teiste ametkondade märkustele. Suvel, kui lahendus kiideti TLPA poolt heaks, lõpetas tellija lepingu seoses oma kinnistu müügiga.

Mitu aastat tegelesime Kakumäel Pauna tänava ja tänavaäärsete viie eramu projektide koostamisega. Mõlemad projektid said 2023 aastal ehitusloa. Loodame, et tellija realiseerib selle elamugrupi arhitektuurse lahenduse ja selle tulemusel tervikliku kaasaegse elamukeskkonna.

2023 sügisest saime pärast pikki arutelusid Lõuna tn 50 olemasoleva hooldekodu juurdeehituse eskiisile TLPA kooskõlastuse ja saime hakata reaalselt juurdeehitust projekteerima.

2022 aastal koostasime Riia uue reisiterminali masterplaani, mille alusel koostati ala detailplaneering ning meie büroolt tellis Riia sadam 2023 sügisel kutsutud konkursi põhjal reisiterminali arhitektuurse eskiisi, millega tegeleme ka 2024 aasta esimeses kvartalis.

Osalesime 2023 aastal oma bürooga Tartu maanteele kavandatava hotelli arhitektuurivõistlusel, kus saime ergutuspreemia.

Kokkuvõttes võib öelda, et 2023 aasta oli nii alustatud projektide lõpule viimise aasta, kui ka uute projektide käivitamise aasta, pidime koostama mitmeid väiksemaid projekte, kuna varem planeeritud suuremahulised tööd jäid tellijate soovil ootele.

Irina Raud on R- Konsult peaarhitekt, volitatud arhitekt-ekspert, tase 8.

Personal

Juhatusse kuulub arhitektuuribüroo omanik peaarhitekt Irina Raud ning alates 2022 aasta detsembrist lisandus juhatusse Helena Raud.

Irina Raud on lisaks Eesti Arhitektide Liidu kutsete andmise hindamiskomisjoni liige. Nõukogu osaühingul ei ole. Keskmine töötajate arv aruandeaastal oli 3. Tegevjuhtkonnale arvestati aruandeaastal juhatuse liikme tasu summas 1 702 eurot. Tööjõukulud kokku moodustasid aruandeaastal 148 563 eurot. Tööjõukulud kahanesid majandusaastal 4% võrrelduna 2022. aastaga.

Tegevustulemused

Nii aruandeaastal kui ka eelneval majandusaastal saadi kogu müügitulu arhitektuursest projekteerimisest ja detailplaneeringute koostamisest.

Osaühingu R-Konsult aruandeaasta müügitulu moodustas 229 108 eurot (2022. aastal 266 187 eurot), kahanedes aastaga 14%.

Aruandeaasta kasum oli 2 269 eurot (2022. aasta kasum moodustas 6 174 eurot).

Peamised finantssuhtarvud 2023 2022

Müügitulu kasv / - kahanemine -14% -5%

Ärikasumi määr 1% 2%

Puhaskasumi määr 1% 2%

ROA 1% 4%

ROE 3% 5%

Lühiajaliste kohustuste 2 3 kattekordaja

Finantsnäitajate arvutamise metoodika:

Müügitulu kasv = (aasta müügitulu- eelneva aasta müügitulu) / eelneva aasta müügitulu*100

Ärikasumi määr = ärikasum / müügitulu*100

Puhaskasumi määr = aruandeaasta puhaskasum / müügitulu*100

ROA= puhaskasum / varad kokku*100

ROE= puhaskasum / omakapital kokku*100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.