BALTEM AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?

BALTEM AS hetkeolukord

Juba 12 014 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 144 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 73 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Baltem, mida edaspidi nimetatakse ka 'Ettevõtteks' ja 'Baltemiks', on tuntud oma põhitegevuse poolest, mis hõlmab ehitus- ja karjäärimasinate müüki ning järelteenindust Eestis, Lätis ja Leedus. Ettevõtte tooteportfell on mitmekesine ja ulatuslik, sisaldades selliseid tuntud brände nagu Komatsu (Jaapan) ehitus- ja karjäärimasinaid, McCloskey (Põhja-Iirimaa, UK) mobiilseid purustid-sõelu, Lännen (Soome) keskliigendiga laadur-ekskavaatoreid, CDE (Põhja-Iirimaa, UK) jäätmekäitlus- ja pesuseadmeid (mineraalsete ehitusmaterjalide pesu), Telestack (Põhja-Iirimaa, UK) mobiilseid konveiereid, Xcentric Ripper International (Hispaania) ekskavaatorite lisaseadmeid (kobestid) ning Topcon 2D/3D juhtimissüsteeme (Jaapan). Ettevõtte aruanne koosneb Baltem AS Eesti ettevõttest ja Läti ja Leedu filiaalidest. Baltem AS'i majandusaasta algab 1. aprillil ja lõpeb 31. märtsil. 2022/2023 aasta eesmärgid said täidetud, kuid masinate müügitulu vähenes 8,2%. 2022/2023 masinate müügitulu oli 26,72 miljonit eurot, võrreldes 2021/2022 aasta vastava summaga 29,09 miljonit eurot.2022/2023 aastal suurenes vähesel määral renditegevuse tulu võrreldes eelneva aastaga. Renditegevuse käive oli 2022/2023 3,4 miljonit eurot (2021/2022: 3,3 miljonit eurot). Samuti suurenes järelteeninduse müügitulu 11,3 miljonit eurot (2021/2022 9,5 miljonit eurot), mis tähendab käibe suurenemist 18,6%. Ettevõtte kasum 2022/2023 aastal oli 309 tuhat eurot, mis on märkimisväärselt väiksem võrreldes 2021/2022 aasta 705 tuhande euroga.

AS Baltemi põhitegevus on otseselt seotud majandustsüklitega. Valitsuse kulutused infrastruktuurile, mis on seotud ELi toetustega, on ettevõtte äritegevuse üks peamisi tõukejõude. Väga olulised on ka erainvesteeringud – elu-, äri-, tööstushooned. 2023. aasta väljavaated ei paista selles osas head. Valitsused hoiduvad infrastruktuuri kulutuste suurendamisest, inflatsiooni ja finantskulude tõttu on näha ka erainvesteeringute aeglustumist. Siiski loodetakse olukorra paranemist kalendriaasta 2023 lõpus. Seda makromajanduslikku prognoosi on arvesse võetud ka 2023. majandusaasta äriplaani koostamisel.

Ehitusseadmete müügiäri on tsükliline ja seotud majandustsüklitega. See on ka hooajaline, kõrghooaeg on kevadel ja varasügisel ja madalhooaeg suvevaheajal ja talvel. Inflatsioon, SKP kasvu aeglustumine avaldavad negatiivset mõju ehitusseadmete müügile. Et suurendada ettevõtte vastupidavust konarliku Makro keskkonna vastu, otsustas Baltem arendada Agro äritegevust. Traktorite ja kombainide turg on palju stabiilsem ja tavaliselt kasumlikum.

Ettevõte püstitab keskkonnasäästlike tegevustele eesmärgid ja jälgib nende eesmärkide täitmist. Peamiseks eesmärgiks on keskkonnaalase jalajälje vähendamine, k.a CO2 saaste ja energia kasutamise vähendamine, materjalide taaskasutamine, jäätmete liikide kaupa kogumine ja utiliseerimine (s.h pakendiringluse seaduse täitmine) ning ohtlike ainete kasutamise vähendamine majandustegevuses.

Valuutakursside ja intressimäärade muutumisega seotud riskid on ettevõtte jaoks minimaalsed. Klientide ja hankijatega arveldatakse EUR-des, seetõttu valuutakursside kõikumised ettevõtte majandustegevust ei mõjuta. Laenude intressimäär on fikseeritud.2023/2024 aasta arengusuunad on selgelt määratletud. 2022/2023 aastal investeeringute maht oli 451 tuhat eurot, 2023/2024 aastal Baltem AS suuri investeeringuid ei plaani. Peamine eesmärk on kasvatada turuosa nii Eestis, Lätis kui ka Leedus. Renditegevuse osas on plaanis laiendada rendiparki. Järelteeninduse eesmärk on suurendada nii käivet kui ka kasvatada kasumlikkust. Järelteeninduse peamiseks eesmärgiks on pakkuda kliendile pikaajalisi lepinguid, millega tagatakse masinate töös olek ja masinate korrasoleku kvaliteet.

Peamised finantssuhtarvud on järgmised: 01.04.2022-31.03.2023 müügitulu oli 41 420 tuhat eurot, mis on 1,2% väiksem võrreldes 01.04.2021-31.03.2022 müügituluga 41 912 tuhat eurot. Puhaskasum 01.04.2022-31.03.2023 oli 309 tuhat eurot, mis on 56,2% väiksem võrreldes 01.04.2021-31.03.2022 puhaskasumiga 705 tuhat eurot.

Kommentaarid (0)

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

ssb.ee
Komatsu laadur-ekskavaatorid on saadaval jäiga raami ja 2- ja 4-ratta pööramisrežiimiga mudelitena. Omades aastatepikkusi traditsioone kõrge kvaliteedi ja ulatuslike kogemustega kopp-laadurite valmistajana üle maailma kavatseb Komatsu ka siin latti turgudel kõrgemaks seada. Täielikult optimeeritud operaatori töökeskkond, uusimad tehnilised lahendused, lai valik lisaseadmeid ja konfiguratsioone, kõik osutab sellele, et operaator on ja jääb Komatsu tähelepanu keskpunkti.

Renditeenus

ssb.ee
Selleks, et saaksime täita oma klientide ootusi, on AS Baltem, lisaks uute ja kasutatud masinate müügile, pakkunud juba aastaid võimalust masinaid rentida. Renditeenus on suurepärane ja paindlik lahendus firmadele, kes peavad teatud ajal konkreetseid töid teostama. rohkem infot

ssb.ee
Uued PC55MR-5E on neli hüdraulilist ekskvaatorit, mis on väikese vastukaalu pöörderaadiusega ja kiikpoomiga masinad. Need omadused võimaldavad efektiivselt töötada ka kõige kitsamates oludes. Uued masinad tarbivad kuni 5% vähem kütust, kui selle MR-3 seeria eelkäijad seejuures jõudluses ja tootlikkuses kompromisse tegemata. Automaatne-aeglusti (standard) Tühikäigul seiskumine (standard) Esimene proportsionaalne liin (standard) Elektroonilised hüdraulikajuhtseadmed Valitavad töörežiimid

ssb.ee
Meil on heameel teatada, et alates 14. oktoobrist 2021 alustab AS Baltem tööd McCloskey purustus- ja sõelumismasinate maaletoojana ja ametliku esindajana Balti riikides.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.